Μάντσεστερ Γ.: Τώρα είναι καλός ο Μαγκουάιρ;

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε τον τελικό από την Βιγιαρεάλ. Η απουσία του Χάρι Μαγκουάιρ ήταν τελικά, εξαιρετικά σημαντική.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ όπως και ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ ήταν δύο αμυντικοί που φέτος έλαμψαν δια της απουσίας τους. Ο Ολλανδός για σημαντικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα φυσικά αλλά η Γιουνάιτεντ έχασε τον – με διαφορά – καλύτερο αμυντικό της στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς.

Η φάση του γκολ στον τελικό με την Βιγιαρεάλ είναι χαρακτηριστική… ανάμεσα στους δύο στόπερ που έπαιζαν και ζώνη πανάθεμά τους, βρέθηκαν δύο παίκτες της Βιγιαρεάλ. Ο Μπαγί δεν φωνάζει καν στον Λίντελοφ τί γίνεται στην πλάτη του. Ο Σουηδός νιώθει παίκτη πάνω του, πιάνει την φανέλα αλλά τότε η μάχη έχει χαθεί. Γκολ… καληνύχτα. Δεν είναι κάθε μέρα της ανατροπής!

Αυτή η άμυνα της Γιουνάιτεντ, χωρίς τον Μαγκουάιρ, ακόμη και στα πιο απλά πράγματα περνάει τρικυμία.

Ο Μπαγί στον τελικό έπαιξε γιατί δεν υπήρχε άλλος και έπαιξε τραυματίας για όλη την παράταση γιατί υπήρχε ο τρόμος να παίξει ο Τουανζέμπι. Επειδή φυσικά τραυματία δεν εμπιστεύεσαι να εκτελέσει πέναλτι, ο Μπαγί έφυγε λίγο πριν το τέλος για να μπει ο Τουανζέμπι με την ελπίδα ότι σε ένα πεντάλεπτο γκάφα δεν θα γίνει. Και δεν έγινε.

Αν για κάτι μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Σόλσκιερ είναι η ατολμία. Το ότι δεν ρίσκαρε για να πάρει τον τελικό αλλά και πάλι, πρώτη φορά φτάνει εκεί… έχει μια δικαιολογία και αυτός.

Στην πρόσφατη συνέντευξή του ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο επίσημο σάιτ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραδέχτηκε πως όταν έπρεπε να κερδίσει ένα ματς στο τέλος, έλεγε στους παίκτες του απλά να στέλνουν συνεχώς την μπάλα στην περιοχή… δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα γινόταν και αρκετές φορές… γινόταν.

Ο Σόλσκιερ δεν το έκανε παρά τις ατελείωτες κουβέντες του με τον Φέργκι… δεν έκανε αλλαγή στην ενδεκάδα μέχρι το 100ο λεπτό και τότε έκανε μια και έβαλε τον Φρεντ… ΟΚ.. οι άλλες έγιναν από το 116′ και μετά με το μυαλό στην διαδικασία των πέναλτι.

Η Γιουνάιτεντ σκέφτεται να πάρει παίκτες για την μέσο-επιθετική γραμμή. Γράφουν για τον Σάντσο, γράφουν για φορ, γράφουν για κεντρικό χαφ. Αν σε κάτι πονάει αυτή η ομάδα είναι στο κέντρο της άμυνας γιατί αν λείψει και πάλι ο Μαγκουάιρ κάποια στιγμή δεν μπορούν να σώσουν την ομάδα ούτε ο Ντε Χέα με τον Χέντερσον μαζί.

Χωρίς τον Μαγκουάιρ η Γιουνάιτεντ φέτος έπαιξε εννέα ματς και κέρδισε μόλις τέσσερα από αυτά. Κράτησε μόνο τρεις φορές το μηδέν και δέχτηκε δέκα γκολ.

Για όλους αυτούς που έκραζαν τον Μαγκουάιρ και την Γιουνάιτεντ για τα σχεδόν 90 εκατομμύρια Ευρώ που έδωσε για έναν εκ των αρχηγών της Εθνικής Αγγλίας η καλύτερη απάντηση είναι η τελευταία πεντάδα αγώνων όπου η Γιουνάιτεντ αμυντικά ήταν για κλάματα.

Ο αρχηγός θα γυρίσει και από αυτούς που έχει δίπλα του μόνο τον Λίντελοφ μπορεί να βελτιώσει διότι οι υπόλοιποι… δεν μπορούν να βελτιωθούν.

Αν αποκτηθεί ο Πάου Τόρες της Βιγιαρεάλ έχει καλώς αλλά ακόμη είμαστε στο αν… το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τελικός απέδειξε ότι η Γιουάιτεντ θέλει τουλάχιστον μια τετράδα παικτών για να παλέψει για το πρωτάθλημα και ότι ο Μαγκουάιρ τελικά άξιζε τα 90 εκατομμύρια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.