Μνημείο για το «Χίλσμπορο» στο «Γκούντισον Παρκ»

Την κατασκευή μόνιμου μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας του «Χίλσμπορο» στο προσεχές διάστημα ανακοίνωσε η Έβερτον.

Την κατασκευή μόνιμου μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας του «Χίλσμπορο» στο προσεχές διάστημα ανακοίνωσε η Έβερτον.

Στις 15 Απριλίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη μεγαλύτερη αθλητική καταστροφή της Μεγάλης Βρετανίας, όταν 96 φίλαθλοι της Λίβερπουλ έχασαν τη ζώή τους πριν από τον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Χίλσμπορο» του Σέφιλντ.

Η Έβερτον είχε σταθεί στο πλευρό των γειτόνων της από την πρώτη στιγμή, καθώς η τραγωδία είχε συγκλονίσει την πόλη του Λίβερπουλ ξεφεύγοντας από τα στενά αθλητικά πλαίσια.

Χαρακτηριστικά, επτά μέρες μετά την τραγωδία, οπαδοί των δύο ομάδων δημιούργησαν μία τεράστια «αλυσίδα» από κασκόλ που ένωσε το «Άνφιλντ» με το «Γκούντισον Παρκ».

Μετά τις αποκαλύψεις για τη συγκάλυψη των αιτίων της τραγωδίας από τις Αρχές τον Σεπτέμβριο του 2012, τα «ζαχαρωτά» είχαν εκφράσει ξανά τη συμπαράστασή τους, πριν από ντέρμπι στο «Γκούντισον Παρκ» με δύο παιδάκια να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο χέρι-χέρι, το ένα με κόκκινη και το άλλο με μπλε φανέλα και τους αριθμούς «9» και «6» στην πλάτη.

Τώρα η Έβερτον σχεδιάζει να μονιμοποιήσει έξω από το γήπεδό της ένα μνημείο για τους 96 νεκρούς, συμβολίζοντας την ενότητα του Λίβερπουλ.

«Η Έβερτον πάντα στεκόταν στο πλευρό των οικογενειών του ”Χίλσμπορο” κατά τη διάρκεια της πολύχρονης μάχη τους για δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι είναι μία ταιριαστή κίνηση να έχουμε ένα μόνιμο μνημείο για τους ”96” στο γήπεδό μας», τόνισε ο διευθυντής επικοινωνίας της Έβερτον, Μαρκ Ρόουαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.