Θέλει Ρότζερς, ο Τζέραρντ

Ο αρχηγός και «σημαία» της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των «Ρεντς» να μην χάνουν καιρό στο να προσφέρουν νέο συμβόλαιο στο νυν τεχνικό της ομάδας, Μπρένταν Ρότζερς.

Ο αρχηγός και «σημαία» της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των «Ρεντς» να μην χάνουν καιρό στο να προσφέρουν νέο συμβόλαιο στο νυν τεχνικό της ομάδας, Μπρένταν Ρότζερς. Ο προπονητής της ομάδας του Μέρσισαϊντ έχει λίγο παραπάνω από ένα χρόνο μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του, ωστόσο υπάρχει οψιόν για 12μηνη ανανέωση. Η φετινή πρόοδος της Λίβερπουλ είναι τέτοια, που φαίνεται σίγουρο ότι ο Βορειοϊρλανδός θα ανταμειφθεί με μεγαλύτερης διάρκειας και υψηλότερων αποδοχών συμβόλαιο.

Ο κυριακάτικος διασυρμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» με 3-0, ήταν η πρώτη νίκη της Λίβερπουλ στο συγκεκριμένο γήπεδο από το 2009 και μόλις η 16η της επιτυχία στο πρωτάθλημα σε 118 χρόνια. Το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται να διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις τον τίτλο, μόλις δύο χρόνια μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ρότζερς, είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα και παρά το γεγονός ότι παραμένει χαλαρός, τόσο στις δηλώσεις του για το πρωτάθλημα, όσο και για το μέλλον του στη Λίβερπουλ, ο Τζέραρντ φαίνεται να μην έχει καμία αμφιβολία.

«Είναι αποκάλυψη. Συνεχώς δοκιμάζει συστήματα, δοκιμάζει παίκτες και τα καταφέρνει» τόνισε ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας και συνέχισε: «Πρόκειται για έναν νεαρό προπονητή, που έχει αποδείξει ότι αξίζει να είναι προπονητής της Λίβερπουλ. Εβδομάδα με εβδομάδα γίνεται καλύτερος και φέρνει επιτέλους μια φρεσκάδα σε αυτήν την ομάδα. Ποτέ δεν έχω κρίνει παίκτη ή προπονητή, ή μέλος του προπονητικού τιμ, χωρίς να τους έχω γνωρίσει προσωπικά και να παρακολουθήσω πώς δουλεύουν. Έχω εκπλαγεί με τον τρόπο που διεξάγει τις προπονήσεις του, αλλά και την ωριμότητά του στη δουλειά. Μαθαίνω κάτι καινούριο από αυτόν κάθε μέρα. Και όταν μεγαλώσεις και γίνεις πιο έμπειρος παίκτης, αρχίζεις να παρατηρείς πιο προσεκτικά τις κινήσεις ενός προπονητή, όπως το εάν επαναλαμβάνεται. Για μένα είναι φανταστικός και είμαι σίγουρος ότι και οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας θα συμφωνήσουν με όσα λέω. Είμαστε κατενθουσιασμένοι που βρίσκεται εδώ και ελπίζω να υπάρχει κινητικότητα στη Βοστώνη (σ.σ. την έδρα του βασικού ιδιοκτήτη, Τζον.Γ.Χένρι) τώρα, όσο μιλάμε, γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να του ανανεώσουμε το συμβόλαιο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όταν οι παίκτες βρίσκονται σε μια παρόμοια κατάσταση, έχουν δηλαδή ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, η ομάδα θέλει να τους κρατήσει απεγνωσμένα, η διοίκηση αντιδρά άμεσα και λύνει το θέμα. Είμαι πεπεισμένος ότι κάτι παρόμοιο πρέπει να γίνει και με τον Ρότζερς. Κατά την προσωπική μου άποψη, του αξίζει ένα μεγάλο συμβόλαιο και νομίζω πως είναι τέλειος γι΄αυτή την ομάδα».

Ο Ρότζερς πέρασε από μια δοκιμαστική περίοδο έξι μηνών, διαδεχόμενος τον Κένι Νταλγκλίς το καλοκαίρι του 2012, όταν είχε τερματίσει στην 8η θέση, αλλά από τον Ιανουάριο του 2013 η ομάδα βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία χωρίς να δείχνει σημάδια ότι θα σταματήσει. Έχοντας πλέον καταφέρει να περάσει το δικό τους στιλ παιχνιδιού, με εξοντωτικό πρέσινγκ και αυξημένη κατοχή της μπάλας, η ομάδα του φέτος γεύεται τους καρπούς της δουλειάς του. Και ο Τζέραρντ πιστεύει ότι βασικό στοιχείο ήταν ότι έκανε τους παίκτες της ομάδας να πιστεύουν στους εαυτούς τους: «Προπονεί κάθε παίκτη. Γνωρίζει ότι υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες στα αποδυτήρια. Οι συμβουλές και η προπόνηση που κάνει σε κάθε παίκτη ξεχωριστά είναι η καλύτερη που έχω γνωρίσει στην καριέρα μου μέχρι τώρα» υποστήριξε ο 33χρονος και συνέχισε: «Σε προετοιμάζει και μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο με την αίσθηση ότι αξίζεις ένα εκατομμύριο δολάρια, γεμάτος αυτοπεποίθηση και πίστη. Όταν αγωνίζεσαι σε ένα σύλλογο όπως η Λίβερπουλ, πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι την πίεση, να την εκμεταλλεύεσαι και να παίζεις. Όταν όμως έχεις έναν προπονητή, που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά και που δεν φοβάται να σου τα “χώσει” όταν χρειαστεί, τότε έχεις τα τέλεια συστατικά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.