Ligue 1: Το πολυεθνικό πρωτάθλημα της Nova

Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές έρχονται από όλες τις γωνιές του πλανήτη για να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στην κορυφαία κατηγορία της Γαλλίας.

Δείτε ποιες ομάδες έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό διαφορετικών εθνικοτήτων στην ιστορία τους στη Ligue 1 που βλέπετε μέσα από τα κανάλια της NOVA. Με έξι νέες μεταγραφές που ανακοινώθηκαν σε διάστημα λίγων ημερών, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι από τους πιο δραστήριους συλλόγους στη θερινή μεταγραφική περίοδο, ιδιαίτερα όσον αφορά την πρόσληψη ξένων παικτών.

O Λουίς Ενρίκε κάνει κινήσεις. Ο παριζιάνικος σύλλογος υπέγραψε πρόσφατα τον Σλοβάκο Μίλαν Σκρίνιαρ, και τον Νοτιοκορεάτη Λι Κανγκ-Ιν, ανεβάζοντας σε 46 τον αριθμό των διαφορετικών εθνικοτήτων που έχει υπογράψει ο σύλλογος. Ο Λι, ο 22χρονος εξτρέμ που υπέγραψε από τη Μαγιόρκα, διαδέχεται τους συμπατριώτες Ιλ -Λοκ Γιουν (Μονπελιέ), 27 αγώνες το 2020 και 2021) και Ουί Τζο Χουάνγκ (29 γκολ σε 92 αγώνες με την Μπορντό μεταξύ 2019 και 2022). Τις τελευταίες 75 σεζόν, ο συνολικός αριθμός εθνικοτήτων της Παρί απέχει ακόμα πολύ από τους πιο διεθνείς συλλόγους της Ligue 1.

Άλλοι σύλλογοι έχουν προσθέσει νέες εθνικότητες από την έναρξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου: H Μαρσέιγ με τον διεθνή πλέον της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Κοντογκμπιά, η Τουλούζ με τον Βενεζουελάνο, Κρίστιαν Κάσερες, η Λιόν με τον Κλίστον Μάτα από την Αγκόλα και η Μονπελιέ με τον επιθετικό Μούσα Ταμάρι, τον πρώτο Ιορδανό παίκτη που εντάχθηκε στο γαλλικό πρωτάθλημα.

AS Monaco: 63
Olympique de Marseille: 62
FC Metz: 61
LOSC and Stade Rennais: 56
RC Strasbourg Alsace: 55
Toulouse FC: 53
RC Lens and OGC Nice: 50
FC Nantes: 48
Stade de Reims and Paris Saint-Germain: 46
Olympique Lyonnais: 44
Montpellier HSC: 42
Havre AC: 37
Stade Brestois and FC Lorient: 34
Clermont Foot: 2


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.