Θυμήθηκαν τη «μαύρη μέρα» στην Αθήνα

Με αφορμή το αποψινό φιλικό (21:00) με την ΑΕΚ, η Diario De Sevilla θυμήθηκε τη «μαύρη μέρα» της 28ης Αυγούστου 2007, όταν οι Ανδαλουσιάνοι έμαθαν στην Αθήνα το τρομερό νέο του θανάτου του Αντόνιο Πουέρτα.

Με αφορμή το αποψινό φιλικό (21:00) με την ΑΕΚ, η Diario De Sevilla θυμήθηκε τη «μαύρη μέρα» της 28ης Αυγούστου 2007, όταν οι Ανδαλουσιάνοι έμαθαν στην Αθήνα το τρομερό νέο του θανάτου του Αντόνιο Πουέρτα.

Ο άτυχος Ισπανός, είχε καταρρεύσει τρεις μέρες νωρίτερα λόγω καρδιακής προσβολής στον αγωνιστικό χώρο του «Σάντσεθ Πιθχουάν», σε ματς για την πρώτη αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν απέναντι στη Χετάφε. Προς στιγμήν στάθηκε στα πόδια του και κατάφερε να φτάσει στα αποδυτήρια, αλλά ήταν η τελευταία φορά που θα στεκόταν όρθιος.

Στις 28 Αυγούστου, η αποστολή της Σεβίλλης βρισκόταν στην Αθήνα για τον επαναληπτικό των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της σεζόν απέναντι στην ΑΕΚ.

Όπως θυμάται η εφημερίδα της Σεβίλλης, η ομάδα είχε καταλύσει στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» της Κηφισιάς και λίγο πριν το μεσημέρι, οι παίκτες έκαναν έναν περίπατο στους γύρω δρόμους. Αναγκάστηκαν όμως να επιστρέψουν άρον – άρον, όταν έμαθαν ότι η κατάσταση του Πουέρτα είχε χειροτερέψει και οι γιατροί του νοσοκομείου Virgen del Rocío, είχαν αποφασίσει να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

Οι σκηνές που ακολούθησαν, έμειναν αξέχαστες σε όσους τις έζησαν, με τους παίκτες της Σεβίλλης να ξεσπούν στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου. Ο Ντούντα έκλαιγε με λυγμούς, οι Κανουτέ και Κεϊτά κοιτούσαν ο ένας τον άλλον χωρίς να μπορούν να αρθρώσουν λέξη. Κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει φυσικά για ποδόσφαιρο.

Αμέσως ο Ντελ Νίδο ζήτησε την αναβολή του αγώνα από τον υπεύθυνο της ΟΥΕΦΑ, τον Σλοβένο Ντάνε Γιόστ, ο οποίος δέχτηκε το αίτημα των Ανδαλουσιάνων.

Στις έξι το απόγευμα, έφτασε από τη Σεβίλλη το νέο του θανάτου του άτυχου 22χρονου και η αποστολή άρον – άρον μάζεψε βαλίτσες και επέστρεψε στην Ανδαλουσία, η οποία είχε βυθιστεί στο πένθος.

Τελικά η ρεβάνς διεξήχθη στις 4/9, με τη Σεβίλλη να επικρατεί 4-1 στο ΟΑΚΑ.

Η σημερινή ομάδα, έφτασε στην Αθήνα για το ματς με την Ένωση χωρίς ευτυχώς να τη συνοδεύει μία τέτοια άσχημη κατάσταση. Κάθε επίσκεψη των Ανδαλουσιάνων στην Αθήνα όμως και μάλιστα τέτοια εποχή, δεν μπορεί παρά να τους ξυπνά αναμνήσεις από τη «μαύρη» 28η Αυγούστου του 2007…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.