Ατλέτικο Μ.: Στον δρόμο για τον τίτλο!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει υψηλές βλέψεις για τον τίτλο της Primera Division και τα στατιστικά αποδεικνύουν το μελλοντικό της στόχο.

Η σταθερότητα είναι κάτι που χαρακτηρίζει την εικόνα της Ατλέτικο Μαδρίτης, στην έως τώρα πορεία της, στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αυτό το ρυθμό ακολουθεί ο Ντιέγκο Σιμεόνε από την πρώτη ημέρα που κάθισε στον πάγκο των “ροχιμπλάνκος” και εννέα χρόνια αργότερα τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αυτή η αρετή είναι παραπάνω από χρήσιμη, εν μέσω μιας περιόδου που ο κόσμος παγκοσμίως έχει “χτυπηθεί” από τον κορωνοϊό

Φυσικά αυτός ο ιός έχει εισέλθει και στις ποδοσφαιρικές ομάδες και έχει προκαλέσει τόσο αγωνιστικά προβλήματα, όσο και οικονομικά. Το μεγαλύτερο θέμα είναι η εικόνα των ομάδων που χαρακτηρίζεται από αστάθεια. Βέβαια το σημαντικότερο για όλα τα κλαμπ είναι οι αριθμοί και στην περίπτωση της Ατλέτικο Μαδρίτης, έχουν θετικό πρόσημο. 

Οι “μαθητές” του Τσόλο μόλις ολοκληρωθεί το διάλειμμα των Εθνικών ομάδων θα επιστρέψουν στην κανονικότητα. Μπροστά τους υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα το ερχόμενο Σάββατο (21/10, 22:00), στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα. Τα νούμερα και η αγωνιστική πορεία των “ροχιμπλάνκος” είναι σαφώς καλύτερη, αφού σε 7 παιχνίδια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι αήττητοι, ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν σκοράρει 17 γκολ και έχουν δεχθεί μόλις 2! 

Η ορθή αμυντική λειτουργία, αλλά και ο έμπειρος Γιαν Όμπλακ κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν το μηδέν. Αντίθετα στο κομμάτι της επίθεσης ο έμπειρος Λουίς Σουάρες, ο ταλαντούχος Ζοάο Φέλιξ αλλά και ο ανερχόμενος Μάρκος Γιορέντε σκοράρουν και μοιράζουν ασίστ. Τα περισσότερα τέρματα (για την ακρίβεια 5) έχουν πετύχει ο Ουρουγουανός και ο Πορτογάλος , ενώ ο Ισπανός έχει 2 λιγότερα. Όσον αφορά της ασίστ Γιορέντε και Φέλιξ έχουν από 2 και ο Σουάρες μόλις 1. 

Όταν οι παίκτες του Αργεντινού κόουτς αρχίσουν να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα συνήθως βάζουν από δύο τέρματα και πάνω. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα ματς με Γρανάδα (6 γκολ), Θέλτα(2), Μπέτις (2), Οσασούνα (3) και  Κάντιθ (4). Στον αντίποδα όταν κρατούν ανέπαφη την εστία τους, φεύγουν από το γήπεδο με τον βαθμό της ισοπαλίας. Αυτό συνέβη με Ουέσκα (0-0) και Βιγιαρεάλ (0-0). 

Στα στρατόπεδα των δύο “μεγάλων” της Λα Λίγκα, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης κάθε άλλο παρά σταθερότητα δείχνουν. Αρχικά οι “μπλαουγκράνα” σε 7 παιχνίδια έχουν μόνο 11 βαθμούς, έχουν σκοράρει 15 γκολ συνολικά, αλλά έχουν δεχτεί 7. Στη συνέχεια οι “μπλανκος” έχουν μια αγωνιστική παραπάνω από Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα με 16 πόντους, 14 τέρματα κόντρα στους αντιπάλους τους, όμως έχουν καταφέρει να δουν την “στρογγυλή θεά” στην εστία τους 9 φορές. 

Ο τίτλος του πρωταθλήματος με βάση τα παραπάνω στατιστικά  είναι σίγουρο ότι είναι ένας στόχος του Ντιέγκο Σιμεόνε. 

Η Ατλέτικο Μαδρίτης σε μια περίοδο κρίσης για το ποδόσφαιρο δείχνει ότι ο δρόμος που ακολουθεί τις τελευταίες σεζόν είναι μάλλον επιτυχημένος

Οι υπόλοιπες ομάδες προσπαθούν να βρουν τα αγωνιστικά τους πατήματα στην περίοδο της πανδημίας κάτι που φαίνεται ότι δεν άγγιξε το κλαμπ από την Μαδρίτη. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ατλέτικο είναι έτοιμη να διεκδικήσει το τρόπαιο του πρωταθλήματος, ύστερα από τη χρονιά 2013-14.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.