Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις της καριέρας του Σαμουέλ Ετό

Ο Καμερουνέζος με την μεγάλη πορεία σε Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Τσέλσι, αποκάλυψε ορισμένες από τις σχέσεις και τις κόντρες του με άτομα και ομάδες που σημάδεψαν την πλούσια καριέρα του.

Ο Καμερουνέζος αποκάλυψε ορισμένες από τις σχέσεις και τις κόντρες του με άτομα και ομάδες που σημάδεψαν την πλούσια καριέρα του.
Μεταξύ άλλων την άρνηση προς την Ρεάλ Μαδρίτης, τις κόντρες του με Ράϊκαρντ και Γκουαρντιόλα και πολλά άλλα.
Η καριέρα του σε Ίντερ και Μπαρτσελόνα ήταν για βιβλίο και αναμφίβολα είναι ένας παίκτης που σημάδεψε με την απόδοση και τα γκολ του τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Η σχέση του με τον Λουίς Αραγονιές

Την σεζόν 2000/01 ο 19χρονος Καμερουνέζος θα έπαιρνε ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα της ζωής του από τον Λουίς Αραγονιές. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μεταξύ της Μαγιόρκα και της Σαραγόσα έγινε αλλαγή λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Είχε σκοράρει και εκνευρισμένος βγαίνοντας κλώτσησε ένα μπουκάλι που βρήκε στο στήθος τον Αραγονιές. 
Ο προπονητής αντέδρασε το ίδιο δυναμικά αρπάζοντας τον Ετό από την φανέλα και του είπε:
«Πιτσιρίκο όχι αυτά σε μένα. Θα σε κόψω στα δύο, κατάλαβες;…».
Αυτό σημάδεψε τον Ετό που από τότε… λάτρεψε τον Αραγονιές και πάντοτε αναφέρονταν στην σχέση τους ως σχέση πατέρα με γιο.
Η μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα
Στις 12 Αυγούστου του 2004 ο Ετό φωτογραφίζονταν με τον πρόεδρο Ζουάν Λαπόρτα ως νέος παίκτης της Μπαρτσελόνα. Ήταν το τέλος μιας σαπουνόπερας με εκείνον μήλο της έριδος ανάμεσα σε Ρεάλ και «μπλαουγκράνα».
«Ακόμη κι αν μου έδιναν ένα δισεκατομμύριο δε θα πήγαινα στην Ρεάλ, πολύ απλά γιατί εκεί δεν θα ήμουν ευτυχής. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα βάλω 50 γκολ, αλλά υπόσχομαι ότι θα τρέχω συνέχεια…» είχε δηλώσει μπαίνοντας στις καρδιές των φίλων των Καταλανών. 
Πολύ δε περισσότερο όταν εκείνη την σεζόν η Μπάρτσα πήρε τον τίτλο κι εκείνος το πανηγύρισε χλευάζοντας τους φίλους των Λος Μπλάνκος.

Αμφιβολίες για τον επαγγελματισμό του

Σ’ έναν αγώνα ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ράσινγκ Σανταντέρ το 2007, υπήρξαν φήμες ότι αρνήθηκε να μπει αλλαγή στα τελευταία λεπτά. Η σχέση του με τον Ράικαρντ ήταν χείριστη.
«Όποιος έχει τ’ αρ@#ια να βγει και να το πει μπροστά μου ότι αρνήθηκα. Εντάξει ο Ράϊκαρντ είναι ένας κακός άνθρωπος που βάζει τον Τύπο στ’ αποδυτήρια. Αλλά αν κάποιος είναι τόσο μάγκας ας πάει στην συνέντευξη Τύπου και να πει ότι ο Ετό αρνήθηκε να μπει…» είχε δηλώσει μετά την λήξη του αγώνα.

Η άφιξη του Πεπ Γκουαρδιόλα

Όταν ανέλαβε ο Γκουαρδιόλα ήθελε ν’ αλλάξει τα πάντα στ’ αποδυτήρια. Ο Ετό έμοιαζε σαν έναν παίκτη που έπρεπε να φύγει από την ομάδα αν και ο ίδιος ο παίκτης, απεγνωσμένα ήθελε να μείνει. Κι έκανε τα πάντα για να πείσει τον προπονητή του.
«Είπα στον Γκουαρδιόλα ότι κάποια στιγμή, θα μου ζητήσεις συγνώμη. Γιατί δεν είναι τα κόλπα του Μέσι, αλλά ποιος κάνει την ομάδα να νικά. Εγώ θα είμαι εκείνος που θα το κάνει αυτό κι εσύ γονατιστός θα μου ζητάς συγχώρεση» είχε δηλώσει. 
Έπειτα, ο Ετό περιέγραψε την τελευταία -επεισοδιακή- σεζόν του στη Βαρκελώνη: «Στην αρχή, ήμουν στον πάγκο και έπαιζαν άλλοι. Μερικές μέρες αργότερα, παίζαμε κόντρα σε μία μεξικανική ομάδα, τη Τσίβας, και για κακή του τύχη, μου έδωσε 20 λεπτά.
Σκέφτηκα να του φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι. Σε αυτά τα 20 λεπτά σημείωσα τρία γκολ. Ήρθαμε πίσω στη Νέα Υόρκη, κόντρα στη Ρεντ Μπουλ. Με βάζει και σημειώνω ακόμα τρία γκολ. Του απέδειξα ότι ήταν μ@λ@κ@ς».

Η διαρκής μάχη του με τον ρατσισμό
«Δεν πρόκειται να παίξω ξανά, μπροστά σ’ αυτό το κοινό ηλιθίων», είχε δηλώσει μετά από ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε σε ματς κόντρα στην Σαραγόσα. 
Στο ίδιο γήπεδο είχε συμβεί επανειλημμένως αυτό και μάλιστα ένα χρόνο πριν είχε σκοράρει και είχε πανηγυρίσει μιμούμενος έναν γορίλα. 
Η γυμνή φωτογράφιση για το περιοδικό Rolling Stone 
Είχε δώσει μια συνέντευξη και είχε φωτογραφηθεί γυμνός κάτι αρκετά πρωτοποριακό για την εποχή.
«Μην είστε οπισθοδρομικοί. Το ωραίο σώμα είναι για να το θαυμάζει κάποιος. Και δε νομίζω ότι έχετε αντίρρηση ότι το δικό μου προξενεί θαυμασμό» είχε δηλώσει. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.