Μέσι, αρτίστας και στα φάουλ! (infographics,videos)

O Αργεντινός super star έχει ήδη 4 γκολ από εκτέλεση φάουλ την τρέχουσα σεζόν, απειλώντας την καλύτερη επίδοσή του.

To Σάββατο η Θέλτα δεν γνώριζε πως η μοίρα της στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, ήταν καθορισμένη από τα 24 και τα 22 μέτρα. Το πρώτο φάουλ του Λιονέλ Μέσι στο 45’ και το δεύτερο στο 48’. Και στα δύο, το ανθρώπινο τείχος του συλλόγου της Γαλικίας είχε διαμορφωθεί από 5 ποδοσφαιριστές. Ο Ρουμπέν Μπλάνκο ήταν το τελευταίο εμπόδιο για τον Μέσι. Το ξεπέρασε κι αυτό. «Είναι σαν να εκτελεί πέναλτι» το φιλοσόφησε ο Όσκαρ Γκαρσία, ο οποίος είδε τον «Ψύλλο» να πετυχαίνει χατ-τρικ και να του χαλάει το ντεμπούτο. 

Το πάρτι του Μέσι με τα φάουλ είχε ξεκινήσει με τη Σεβίλλη για να ακολουθήσουν οι Βαγιαδολίδ κι η Θέλτα, σε ματς που διεξήχθησαν στο «Καμπ Νόου». Μέχρι στιγμής ο Αργεντινός έχει εκτελέσει 12 φάουλ, ευστοχώντας στα 4 εξ αυτών, δηλαδή στο 33%. 

Με τα δύο φάουλ κόντρα στη Θέλτα, ο 32χρονος έφτασε τα 52 γκολ κι υπολείπεται δύο του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βεβαίως είναι κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος του άσου της Μπαρτσελόνα, επομένως έχει αρχίσει νωρίτερα τη σχέση του με τα φάουλ-γκολ. Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος για τον Αργεντινό είναι μακρύς, αφού ο μετρ του είδους, Ζουνίνιο Περναμπουκάνο είχε πετύχει 76 γκολ. 

Η αποτελεσματικότητα του Μέσι έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Μέχρι τη σεζόν 2014/15 είχε 12 γκολ σε 174 εκτελέσεις, δηλαδή 6,9% επιτυχία. Από το 2015 και μετά στα επόμενα 174 φάουλ, έχει βρει στόχο σε 22 περιπτώσεις, έχοντας διπλασιάσει το ποσοστό επιτυχίας του στο 12,6%


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.