Ο Λέβα δεν σκοράρει μόνο…

Ο Πολωνός αρχισκόρερ της Μπαρτσελόνα έχει άμεση/έμμεση εμπλοκή στο ένα τρίτο των γκολ των «Μπλαουγράνα» στο πρωτάθλημα.

«Ήταν το καλύτερο παιχνίδι του από τότε που είναι στην Μπάρτσα» δήλωσε ο Τσάβι για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μετά το εντυπωσιακό 0-3 μέσα στο σπίτι της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Πολωνός είχε φροντίσει να πετύχει με σπουδαίο στυλ το 0-2, μοιράζοντας δύο ασίστ πρώτα στον Ζοάο Φέλιξ και μετά στον Φερμίν για να ολοκληρωθεί ο καταλανικός θρίαμβος.

13+8=21

Δεν είναι ο πρώτος σκόρερ της La Liga. Μπροστά του βρίσκονται ο Μπέλιγχαμ (16 γκολ), ο Μαγιοράλ (15), οι Μπούντιμιρ, Ντόβμπικ, Μοράτα (14). Δεν είναι ο πρώτος πασέρ της La Liga. Ο Μπαένα έχει 9 ασίστ. Είναι όμως ο πρώτος σε επιθετική επίδραση στη La Liga έχοντας πετύχει 13 γκολ και μοιράσει 8 ασίστ. Η Μπαρτσελόνα έχει πετύχει 60 γκολ σε 29 αγωνιστικές, άρα ο 35χρονος έχει συμμετοχή σε κάτι περισσότερο από το 1/3 των γκολ της ομάδας του Τσάβι. Έχει δώσει το «παρών» σε 27 αγώνες πρωταθλήματος. Απουσίασε από δύο αναμετρήσεις τον Οκτώβριο, εξαιτίας τραυματισμού στον αστράγαλο.

Pichichi

Έτσι ονομάζουν οι Ισπανοί τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, από τον Ραφαέλ Μορένο Αρανθάντι, έναν Βάσκο επιθετικό της Αθλέτικ Μπιλμπάο, που έδρασε πριν και μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την προηγούμενη σεζόν, κατά την οποία η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στην ισπανική κορυφή, ο Πολωνός είχε πάρει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με 23 γκολ. Απομένουν 9 αγωνιστικές και το repeat δεν είναι απαγορευτικό, ειδικά με την τρέχουσα φόρμα του: στα 7 τελευταία ματς της La Liga έχει 5 γκολ και 3 ασίστ.

Και το σερί συνεχίζεται

Σε όλες τις διοργανώσεις ο «Λέβα» μετράει 20 γκολ. Δίπλα στα 13 του πρωταθλήματος, έχει προσθέσει 3 στο Champions League, 2 στο ισπανικό Κύπελλο κι άλλα 2 στο ισπανικό Super Cup. Τις 13 (!) τελευταίες σεζόν έχει 20+ γκολ στην πορεία του, η οποία μόνο αξιοθαύμαστα σταθερή μπορεί να χαρακτηριστεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.