Θέλτα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2: «Πέταξε» με Μπέκερ για τους «4»

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Θέλτα πανηγύρισε η Ρεάλ Σοσιεδάδ (1-2) που πήρε το εισιτήριο για τους «4» του Copa Del Rey.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν η μεγάλη νικήτρια του παιχνιδιού που άνοιξε την αυλαία της φάσης των «8» του Copa Del Rey με αντίπαλο τη Θέλτα (1-2). 

Οι φιλοξενούμενοι πήραν με το «καλημέρα» το προβάδισμα στο σκορ, διαχειρίστηκαν άψογα τη συνέχεια και έβαλαν… πλώρη για τους «4» του θεσμού. 

Από την άλλη, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ και του Τάσου Δουβίκα, που αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, δεν κατάφερε να γίνει απειλητική, παρά μόνο προς το τέλος της αναμέτρησης μετά την είσοδο του Ιάγκο Άσπας, και έμεινε εκτός συνέχειας. 

Ο Έλληνας διεθνής ξεκίνησε βασικός και η απόδοσή του ήταν ανάλογη της ομάδας του. Δηλαδή, στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να κάνει πολλά, στο δεύτερο όμως και ειδικότερα μετά την είσοδο του Άσπας έκανε πιο αισθητή την παρουσία του, χωρίς να καταφέρει βέβαια να σκοράρει. 

ΤΟ ΜΑΤΣ

Προβάδισμα από τα… αποδυτήρια με Ογιαρθάμπαλ 

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο το παιχνίδι κόντρα στη Θέλτα. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 71ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, ύστερα από ένα εξαιρετικό γύρισμα του Μερίνο στη μικρή περιοχή του Βιλάρ, το οποίο εκμεταλλεύτηκε άψογα ο Ογιαρθάμπαλ και έκανε το 1-0. 

Η ομάδα του Ιμανόλ Μπαρενετσέα διαχειρίστηκε ιδανικά την αρχική φόρα που της έδωσε το πολύ γρήγορο γκολ του αρχηγού της και κυριάρχησε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης στο «Μπαλαϊδος».  

Από την άλλη, η Θέλτα το μόνο που είχε καταφέρει μέχρι στιγμής στο παιχνίδι, ήταν να παραμείνει κοντά στο σκορ και να κρατήσει τα πάντα ανοιχτά εν όψει του δεύτερου μέρους. 

Μοναδικό ψεγάδι στο πρώτο ημίχρονο της Σοσιεδάδ ο τραυματισμός του Τίρνεϊ, ο οποίος αποχώρησε στο 39’ για να πάρει τη θέση του ο Ελουστόνδο

Ντεμπούτο με γκολ για Μπέκερ σε ένα μέτριο 45λεπτο

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με συνεχόμενα λάθη και από τις δύο ομάδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει αρκετά ο ρυθμός και να μην έχουμε ιδιαίτερα μεγάλες ευκαιρίες. 

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ είχε πλέον επικεντρωθεί στα αμυντικά καθήκοντά της και προσπάθησε να διατηρήσει το υπέρ της 1-0. Από την άλλη, η Θέλτα δεν μπορούσε να απειλήσει και παράλληλα έμοιαζε αρκετά ευάλωτη στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων της.  

Σε μια τέτοια αντεπίθεση στο 66ο λεπτό ο Μπέκερ εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του, πλάσαρε ιδανικά τον Βιλάρ και σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Βάσκων.  

Στη συνέχεια, η Θέλτα πήρε αρκετή ενέργεια λόγω της εισόδου του Ιάγκο Άσπας, έγινε αρκετά επικίνδυνη προς την εστία του Ρεμίρο και κατάφερενα μειώσει στο 90+2 με τον Ντε Λα Τόρρε. Οι γηπεδούχοι ξύπνησαν πολύ αργά στο παιχνίδι, δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα «θαύμα» στις καθυστερήσεις και έμειναν εκτός συνέχειας του Copa Del Rey.

Ενδεκάδες

Θέλτα (Μπενίτεθ): Βιλάρ, Ντομίνγκεζ, Στάρφελτ, Βάσκεζ (65′ Μινγκέθα), Ρίστιτς, Τάπια (72′ Μπελτράν), Σβέντμπεργκ (78′ Στραντ Λάρσεν), Τζάιλσον (64′ Άσπας), Ροντρίγκεζ (46′ Ντε Λα Τόρρε), Άλβαρεζ, Δουβίκας. 

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Μπαρενετσέα): Ρεμίρο, Λε Νορμάντ, Θουμπέλδια, Αραμπούρου, Τίρνει (39′ Ελουστόνδο), Θουμπιμέντι, Μερίνο, Μέντεζ (78′ Πατσέκο), Ογιαρθάμπαλ (90′ Μαγκουνατζελάια), Μπέκερ (78′ Σαντίκ), Σίλβα (46′ Ζακαριάν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.