Αζάρ: Κρέμασε τα παπούτσια του!

Ο Εντέν Αζάρ αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο 32χρονος Βέλγος μεσοεπιθετικός, είχε μείνει χωρίς ομάδα μετά το τέλος της -αποτυχημένης – συνεργασίας του με τη Ρεάλ Μαδρίτης και οι φήμες περί «συνταξιοδότησής» του είχαν ενταθεί τον τελευταίο καιρό.

Ο ίδιος τις επιβεβαίωσε με μήνυμά του στο Instagram λέγοντας:

«Πρέπει να ακούσεις τον εαυτό σου και να πεις σταμάτα την κατάλληλη στιγμή. Μετά από 16 χρόνια και περισσότερους από 700 αγώνες, αποφάσισα να τελειώσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, έχω παίξει και διασκεδάσει σε πολλά γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα την τύχη να γνωρίσω σπουδαίους προπονητές, προπονητές και συμπαίκτες – σας ευχαριστώ όλους για αυτές τις υπέροχες στιγμές, θα μου λείψετε όλοι.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συλλόγους στους οποίους έχω παίξει. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στους συμβούλους μου και στους ανθρώπους που ήταν κοντά μου σε καλές και κακές στιγμές. Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε εσάς, τους θαυμαστές μου, που με ακολουθήσατε όλα αυτά τα χρόνια και για την ενθάρρυνση σας παντού όπου έχω παίξει. Τώρα είναι η ώρα να απολαύσω τους αγαπημένους μου και να ζήσω νέες εμπειρίες. Τα λέμε σύντομα εκτός γηπέδου φίλοι μου».

Ο Αζάρ, θα πατήσει για τελευταία φορά αγωνιστικό χώρο στις 18/10 στο Καλέ της Γαλλίας, σε φιλανθρωπικό αγώνα με προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, καλλιτέχνες και celebrities, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση παιδικών νοσοκομείων.

Ο Αζάρ, ένας από τους πιο ταλαντούχους και θεαματικούς παίκτες της γενιάς του, που η καριέρα του όμως επηρεάστηκε πολύ από τραυματισμούς, ξεκίνησε την καριέρα του στη Λιλ, με την οποία έπαιξε από το 2007 έως το 2012. Την επόμενη επταετία αγωνίστηκε στην Τσέλσι, όπου πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, πριν μετακομίσει αντί 100 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ, όπου όμως δεν μπόρεσε ποτέ να καθιερωθεί.

Στην καριέρα του κατέκτησε 1 πρωτάθλημα και 1 Κύπελλο Γαλλίας με τη Λιλ, 2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Λιγκ Καπ Αγγλίας και 2 Γιουρόπα Λιγκ με την Τσέλσι, 2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 Τσάμπιονς Λιγκ και 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Συνολικά έπαιξε 635 ματς σε συλλόγους, με 168 γκολ.

Με την Εθνική Βελγίου αγωνίστηκε 126 φορές, πέτυχε 33 γκολ και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Μουντιάλ 2018.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.