Ράφα Μπενίτεζ, η επιστροφή

Έμεινε μόλις 22 ματς στον πάγκο της Έβερτον και από τον Ιανουάριο του '22 είναι χωρίς δουλειά. Ο Ράφα Μπενίτεζ ετοιμάζεται να επιστρέψει στους πάγκους στα 63 του, με την πατρίδα του να φαντάζει ιδανικός προορισμός.

Προπονητής της χρονιάς τόσο το 2004 όσο και το 2005, με εγχώριους και διεθνείς τίτλους στο παλμαρέ του, 1 Champions League, 1 Europa League, 1 Uega Cup, 1 Uefa Super Cup, 1 Fifa Club World Cup 2 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 κύπελλο Αγγλίας, 1 κύπελλο Ιταλίας, 2 Super Cup Ιταλίας και 1 Αγγλίας, αλλά ο Ράφα Μπενίτεζ είναι χωρίς δουλειά εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ο 63χρονος Ισπανός προπονητής δεν έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Έβερτον τον Ιανουάριο του 2022, έχοντας 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 11 ήττες στα 22 ματς που κάθισε στον πάγκο των “Ζαχαρωτών”. Η ώρα της επιστροφής στην πατρίδα του μοιάζει να φτάνει καθώς η Θέλτα τον έχει ψηλά στη λίστα με τους υπό πρόσληψη προπονητές.

Η αποχώρηση του Καρβαλιάλ και η μετακόμιση του Ιραόλα στην Αγγλία, ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή σε ισπανικό έδαφος μετά από 6 χρόνια και το τελευταίο του πέρασμα από την Ρεάλ Μαδρίτης, για τον προπονητή που έγραψε ιστορία στην Ισπανία με την Βαλένθια, με 2 πρωταθλήματα το 2002 και το 2004, μπροστά από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Τόσο ο πρόεδρος Κάρλος Μουρίνο, όσο και η κόρη του και γενική διευθύντρια Μάριαν εκτιμούν απεριόριστα τον Ράφα.

Η Θέλτα εξασφάλισε την παραμονή της ουσιαστικά την τελευταία αγωνιστική με τη νίκη της 2-1 επί της πρωταθλήτριας Μπαρτσελόνα και στο Βίγκο θα ήθελαν να έχουν άνετη σεζόν φέτος και να μη σκέφτονται εφιαλτικά σενάρια υποβιβασμού στη Segunda Division. Λίγη από τη λάμψη του Μπενίτεζ, που το 2005 κατέκτησε με το μαγικό τρόπο που θυμόμαστε όλοι το Champions League απέναντι στην Μίλαν, αρκεί για να κάνει τη δουλειά και να φέρει ξανά την Θέλτα στα υψηλά στρώματα του ισπανικού ποδοσφαίρου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.