Μπαρτσελόνα: “Αργήσαμε, αλλά επιστρέψαμε και ονειρευόμαστε”

Με λίγες λέξεις συνόψισαν τα συναισθήματα των "μπλαουγκράνα" ο Τσάβι και οι ποδοσφαιριστές μετά τον θρίαμβο στην ισπανική πρωτεύουσα.

Αφού δεν κέρδισαν τους μεγάλους αντιπάλους τους από τον Μάρτιο του 2019, οι Μπλαουγκράνα τελείωσαν την τριετή αναμονή τους με θεαματικό τρόπο στο Σαντιάγο Μπερναμπέου .Ήταν μια εκπληκτική εμφάνιση μέσα στη Μαδρίτη για την ομάδα του Τσάβι, σημειώνοντας δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο για να γυρίσει τον ισπανικό ποδοσφαιρικό κόσμο στον άξονά του για μια νύχτα. Ο Πικέ έπαιξε όλα τα 90 λεπτά μαζί με τον σύντροφό του σέντερ μπακ, Έρικ Γκαρθία, επιστρατεύοντας μια στιβαρή άμυνα και παρέχοντας διέξοδο στους μέσους της Μπαρτσελόνα καθώς διατηρούσαν το 60% της κατοχής της μπάλας.

We are back, πόσταρε ο Ζεράρ Πικέ στο twitter, «Ένα χαστούκι από αυτά που πονάνε έγραφε το πρωτοσέλιδο της Marca. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει δίκαια το πρωτάθλημα, αλλά αυτή η νίκη ίσως να είναι η αρχή της επιστροφής της Μπαρτσελόνα στην κορυφή.

Η Μπάρτσα βρίσκεται τώρα σε ένα αήττητο σερί 10 αγώνων στη LaLiga, με έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, καθώς και να περάσει στα προημιτελικά του Europa League, όπου θα παίξει με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο σύλλογος έχει επίσης ρεκόρ οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες από 11 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις από το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, σημειώνοντας μια διαφορά τερμάτων +21 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Από τότε που ανέλαβε ο Τσάβι στις αρχές Νοεμβρίου, η Μπαρτσελόνα έχει πάρει 37 πόντους από 16 παιχνίδια της LaLiga, ενώ η Ρεάλ 39 από 17 αγώνες, υποδεικνύοντας ότι η αντιπαλότητα μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι δείχνει ο πίνακας της φετινής σεζόν.

«Θα μπορούσαμε να βάλουμε πολλά ακόμα,» συμφωνούσε ο Τσάβι στη συνέντευξη τύπου. Ο πρώην αρχηγός και νυν τεχνικός, ήταν ο παίκτης που είχε σκοράρει το νικητήριο γκολ σε μία νίκη (2-1) στο Μπερναμπέου στις 25 Απριλίου του 2004. Δεν ξέρω αν μπορούμε να κερδίσουμε τον τίτλο, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα». «Ίσως αργήσαμε λίγο, αλλά αυτή είναι μια πολύ μεγάλη νίκη για εμάς. Ήμασταν πολύ καλύτεροι από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παίξαμε σχεδόν ως γηπεδούχος στο γήπεδο. Είναι μια μέρα που πρέπει να απολαύσουμε, όχι μόνο ως προπονητής της Μπάρτσα αλλά και ως οπαδός. Θα μπορούσαμε εύκολα να είχαμε σκοράρει πέντε ή έξι. Αλλάξαμε την αρνητική μας δυναμική να χάσουμε τα τελευταία Clasico.”

Ο Σέρχιο Μπουσκέτς επανέλαβε το συναίσθημα του Τσάβι ότι η Μπάρτσα διατήρησε κάποιες ελπίδες για τον τίτλο, αν και μικρές. «Αν έχουμε ακόμα μια μικρή ευκαιρία να κάνουμε μια πορεία για τον τίτλο, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος», είπε ο 33χρονος μέσος. “Είναι πολύ δύσκολο, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Είμαστε η Μπάρτσα”.

Στα ντέρμπι επέστρεψε και ο Ντάνι Άλβες, ο οποίος αντικατέστησε τον Τζόρντι Άλμπα για τα τελευταία τέσσερα λεπτά, ήταν πάντα βασικός στα El Clasico κατά την αρχική του θητεία με την Μπάρτσα μεταξύ 2008 και 2016. Όταν ρωτήθηκε αν αυτή ήταν η αγαπημένη του νίκη επί της Ρεάλ, ο Βραζιλιάνος είπε: «Είναι δύσκολο, η νίκη εδώ είναι πάντα ευχαρίστηση και δεν θα επέλεγα, αλλά πάντα η στιγμή είναι ξεχωριστή. Δεν τους έχουμε κερδίσει εδώ και καιρό και το σπάσιμο του σερί είναι ξεχωριστό. Για άλλη μια φορά, εδώ στο σπίτι του αντιπάλου, ζήσαμε μια νύχτα για να κορνιζάρουμε. “Η αποστολή είναι να ανακτήσουμε την ταυτότητά μας και αυτό θα μας οδηγήσει στην κορυφή. Αυτό ίσχυε πάντα και δεν θα αλλάξει. Η Μπάρτσα έχει έναν τρόπο παιχνιδιού και μια φιλοσοφία και αυτό είναι που έκανε την Μπάρτσα σπουδαία. Η LaLiga είναι δύσκολη, αλλά μας αφήνουν να ονειρευόμαστε και το όνειρο είναι δωρεάν”

Θυμηθείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.