La Liga: Τα στιγμιότυπα της 14ης αγωνιστικής (hls)

Η 14η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε! Το Novasports.gr σας προσφέρει το πανόραμα και τα highlights των δέκα αναμετρήσεων στο «πιάτο» σας.

Λεβάντε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

Η Αθλέτικ άντεξε στην πίεση της Λεβάντε και με το 0-0 στη Βαλένθια έφτασε με την έβδομη ισοπαλία στη σεζόν τους 19 βαθμούς. Τέσσερα ματς χωρίς νίκη η ομάδα του Μαρθελίνο. Η Λεβάντε μετράει 22 ματς χωρίς νίκη από το 1-0 με την Εϊμπάρ τον Απρίλιο! Είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετά από 14 ματς! Σε πολύ κλειστό ματς και υπό βροχή η μοναδική κλασική ευκαιρία ήταν του Ντε Φρούτος για να διώξει ο Σιμόν!

Θέλτα-Βιγιαρεάλ 1-1

Παρότι η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Θέλτα μένοντας πιστή στη συνήθεια της να σκοράρει στο Μπαλαΐδος πήρε το βαθμό της ισοπαλίας. Θέλτα και Βιγιαρεάλ δυσκολεύθηκαν από την αρχή του ματς στη δημιουργία με αποτέλεσμα η πρώτη αξιόλογη στιγμή στην αναμέτρηση να καταγραφεί στο 25ο λεπτό με το σουτ του Νολίτο να εξουδετερώνεται από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Χερόνιμο Ρούλι. Δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Θέλτα, Ματίας Ντιτούρο, έγινε ο καθοριστικός παράγων για να ανοίξουν οι ποδοσφαιριστές του Ουνάι Έμερι το σκορ. Ο Αργεντινός έχασε τον έλεγχο της μπάλας σε έξοδο του από την εστία και ο Ντάνι Παρέχο εκμεταλλεύθηκε το λάθος για να “σερβίρει” το γκολ στον Αλμπέρτο Μορένο. Η Θέλτα θα μπορούσε να ισοφαρίσει με υπερβολική δόση τύχης, όταν σέντρα του Χάβι Γκαλάν κατέληξε στο δοκάρι των fφιλοξενούμενων, αλλά και να δεχθεί δεύτερο τέρμα στα τετ α τετ του Ντιά και του Τριγκέρος στα οποία ο Ντιτούρο αντέδρασε έξοχα. Η Βιγιαρεάλ έχασε ακόμη μία ευκαιρία να πετύχει δεύτερο τέρμα με τον Τριγκέρος στο δεύτερο ημίχρονο κι η Θέλτα κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που έμεινε πίσω στο σκορ. Από λάθος του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Χερόνιμο Ρούλι ο Μπράις Μέντεθ στο 71ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Σεβίλλη-Αλαβές 2-2

Η Σεβίλλη έμεινε στο 2-2 με την Αλαβές στο «Ραμόν Σάντσεζ Πιθχουάν» για την 14η αγωνιστική της La Liga. Οι γηπεδούχοι αήττητοι με 7 νίκες και μια ισοπαλία εντός, αλλά πέταξαν δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στην οικονομία του πρωταθλήματος. Από την άλλη βεβαίως, η εξαιρετική Αλαβές έμεινε αήττητη για 5ο συνεχόμενο ματς, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες (η άλλη στο Καμπ Νόου με την Μπαρτσελόνα). Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 5’ όταν μετά από κόρνερ του Τόνι Μογιά, ο Λαγουάρδια με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Σεβίλλη πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 38’ όταν μετά από πάσα του Τόρες, ο Μοντιάλ γύρισε στην καρδιά της περιοχής και ο Οκάμπος με πλασέ νίκησε τον Πατσέκο για το 1-1. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όμως μετά από εκτέλεση φάουλ του Μογιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Οκάμπος. Μετά από χρήση var, ο Αλεχάντρο Μουνίθ, έδειξε την άσπρη βούλα και ο Χοσέλου έκανε το 1-2. Στην επανάληψη η Σεβίλλη υπό καταρρακτώδη βροχή πίεσε, αλλά κατάφερε να «σώσει» μόνο τον πόντο της ισοπαλίας στο 90+2 με σουτ του Ιβάν Ράκιτιτς.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα 1-0

Μια στατική φάση λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου έδωσε τη νίκη στην Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι στην Οσασούνα που είχε διαχειριστεί υποδειγματικά το ματς μέχρι εκείνο το σημείο. Η Οσασούνα επιβεβαίωσε από το πρώτο λεπτό στη Μαδρίτη κόντρα στην Ατλέτικο, τη φήμη ως μία από τις καλύτερες ομάδες εκτός έδρας στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν. Εγκλώβισε πλήρως τους ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Σιμεόνε στην ανασταλτική της λειτουργία, ενώ κυκλοφόρησε με ευχέρεια τη μπάλα αναζητώντας ευκαιρίες για να τρυπώσει στην αντίπαλη περιοχή. Η σημαντικότερη στιγμή της πάντως, προέκυψε εκτός περιοχής με το μακρινό σουτ του Λούκας Τορό να απαιτεί φοβερή απόκρουση από τον Γιαν Όμπλακ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ατλέτικο έβγαλε μεγαλύτερη ένταση, κατάφερε να κρατήσει χαμηλά στο γήπεδο την Οσασούνα, όμως δε δημιούργησε ευκαιρίες για να βάλει σε πίεση τον Ερέρα. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας κατάφερε να φτάσει στη νίκη με κεφαλιά του Φελίπε στο 87ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, στη μοναδική χαμένη εναέρια μονομαχία από τους στόπερ των φιλοξενούμενων

Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ 1-0

Ο Τσάβι παράταξε ομάδα με μόλις δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που αντιμετώπισε τη Θέλτα πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Η μεγάλη έκπληξη αφορούσε στην τοποθέτηση του 17χρονου Ακχομάτς στην βασική ενδεκάδα, στο ντεμπούτο του στην αποστολή της πρώτης ομάδας. Η Εσπανιόλ είχε σχηματισμό 4-5-1 σε φάση άμυνας και δυσκόλεψε αρκετά τους “μπλαουγκράνα” που επέλεξαν να εκδηλώσουν τις περισσότερες από τις επιθέσεις τους από αριστερά και την πλευρά των Γκάβι και Γιόρντι Άλμπα. Ο Γκάβι στο 27 και ο Μπουσκέτς στο 30 είχαν τις καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος με την Εσπανιόλ να χάνει κλασσική ευκαιρία με τον Ντε Τομάς στο 44ο λεπτό του πρώτου μέρους. Ο Ντεπάι έδωσε προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα με πέναλτι που κέρδισε ο Ντεπάι και αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι. Μετά το 70′ η Εσπανιόλ ήταν εξαιρετική. Είχε δύο δοκάρια με τον Ντε Τομάς, χαμένη κλασσική ευκαιρία με τον Ντιματά γα την ισοφάριση και είναι η ομάδα που βάσει εικόνας του ματς φεύγει δυσαρεστημένη από το Καμπ Νόου.

Χετάφε-Κάδιθ 4-0

Η ουραγός Χετάφε συνέτριψε με 4-0 την Κάδιθ και πανηγύρισε την δεύτερη νίκη στη σεζόν. Έκτη ήττα για την ομάδα του Θερβέρα. Η ομάδα του Κίκε Φλόρες άνοιξε το σκορ με τον Ολιβέρα στο 7′ για να κάνει το 2-0 με κεφαλιά ο Κουένκα στο 60′. Το 3-0 σημείωσε ο Ουνάλ στο 81΄για να κλείσει το σκορ με ωραίο σουτ ο Μάτα στο 94.

Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

Η Ρεάλ πέρασε εμφατικά από το «Νουέβο Λος Κάρμενες» νικώντας με 4-1 την Γρανάδα για την 14η αγωνιστική της La Liga. Με αυτό το τρίποντο η Ρεάλ πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω της Σεβίλλη και Σοσιεδάδ. Η «Βασίλισσα» άνοιξε το σκορ στο 19’ με ατομική προσπάθεια και πλασέ του Ασένσιο. Διπλασίασε τα τέρματα της στο 25’ με κοντινό πλασέ του Νάτσο μετά από πάσα του Κρος. Η Γρανάδα «μπήκε» ξανά στο ματς στο 34΄όταν το σουτ του Λουίς Σουάρες βρήκε στο Νάτσο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2. Στην επανάληψη, Κασεμίρο, Μπενζεμά και Μόντριτς έκρυψαν τη μπάλα, με τον τελευταίο να σερβίρει στον Βινίσιους Ζούνιορ που έγραψε το 1-3. Στο 67’ η Γρανάδα έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Μοντσού αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Βινίσιους. Το τελικό 1-4 έγραψε με ωραίο πλασέ στο 76’ ο Φερλάν Μεντί.

Έλτσε-Μπέτις 0-3

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες σε Ισπανία και Ευρώπη οι παίκτες της Μπέτις είχαν δηλώσει ότι θα μπουν στο γήπεδο της Έλτσε για να δώσουν απαντήσεις σε όσους κάνουν κριτική. Αποτέλεσμα; Το ματς είχε τελειώσει από το 27ο λεπτό με τους Σεβιγιάνους να σκοράρουν τρεις φορές εκμεταλλευόμενοι τρία λάθη των γηπεδούχων. Τα γκολ πέτυχαν οι Χουάνμι (12′)… με πέναλτι ο Γουίλιαν (24′) και με ωραίο μυτάκι ο Φεκίρ (27′). Η Μπέτις σημείωσε τρία γκολ στα πρώτα 27 λεπτά στην Λα Λίγκα για πρώτη φορά μετά από δεκαέξι χρόνια. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά ήρεμο μέχρι το 67ο λεπτό όταν έφυγε στην αντεπίθεση η Έλτσε και ο Μπεγερίν ανέτρεψε τον Μορέντε για να δει την κόκκινη κάρτα. Η Έλτσε πήρε λίγο θάρρος με παίκτη παραπάνω αλλά στην μεγάλη της ευκαιρία δεν κατάφερε να δώσει ενδιαφέρον στο ματς καθώς ο Ρουί Σίλβα σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Μπογέ. Η Μπέτις επέστρεψε στις νίκες εντυπωσιακά μετά από δύο παιχνίδια πρωταθλήματος ενώ η Έλτσε είναι στην επικίνδυνη ζώνη μετά από έξι ματς χωρίς νίκη.

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βαλένθια 0-0

Η Σοσιεδάδ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Βαλένθια, αποτυγχάνοντας να πατήσει κορυφή στην La Liga. Δεν είχε πολλές συγκινήσεις το παιχνίδι με τις 2 ομάδες να είναι προσεχτικές στην άμυνά τους, κυρίως η Βαλένθια, που είχε κρατήσει μόλις μία φορά το μηδέν εκτός έδρας. Στο 32′ ο Ίσακ έκανε φοβερό γύρισμα, αλλά ο Σίλεσεν αντέδρασε εξαιρετικά. Στο δεύτερο μέρος Σολέρ και Γκουέντες απείλησαν, χωρίς να ευστοχήσουν. Ο Ίσακ στο 74 έχασε την ευκαιρία και 2 λεπτά αργότερα ο Ελουστόντο χτύπησε εκτός φάσης τον Βας και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με 10. Γκαγιά και Γκόμεζ δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα για τις “νυχτερίδες” με το μηδέν να μένει ως το τέλος.

Αύριο θα διεξαχθεί η αναμέτρηση, Ράγιο Βαγιεκάνο-Μαγιόρκα (22/11, Novasports), με την οποία θα πέσει η αυλαία της αγωνιστικής.

Η Βαθμολογία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.