ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: “Εξάποντο” τίτλου σε ντέρμπι όνειρο! (vids)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ 2-3 στο Ολυμπιακό Στάδιο και απέκτησε σαφές προβάδισμα στη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League επικρατώντας 2-3 της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι “ερυθρόλευκοι” ξέφυγαν με έξι βαθμούς από την “Ένωση” και με επτά από τον ΠΑΟΚ, με τη νίκη στο Μαρούσι να αποκτά μεγαλύτερο νόημα.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ 

Ο Αργύρης Γιαννίκης επέλεξε παράταξη 4-2-3-1 με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Βράνιες και Μήτογλου, ενώ στα δύο άκρα, αριστέρα ο Μοχαμαντί και δεξιά ο Μισελέν. Αμυντικά χαφ οι Σιμάνσκι και Σιμόες, ενώ μπροστά τους βρέθηκε ο Μάνταλος. Στα άκρα παρατάχθηκαν οι Γκαρσιά και Τσούμπερ, ενώ στην κορυφή ο Αραούχο. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς αντίστοιχα σε διάταξη 4-2-3-1 ξεκίνησε με τον Τόμας Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Σισέ και Παπασταθόπουλος, δεξιά ο Λαλά και αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μαντί Καμαρά και Εμβιλά. Μπροστά τους ξεκίνησε ο Αγκιμπού, αριστερά ο Ονιεκούρου, δεξιά ο Μασούρας και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί. 

ΓΚΟΛ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ… ΓΟΥΙΝΕΑ

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 57ο δευτερόλεπτο με τον Αγκιμπού Καμαρά! Ο 20χρονος μέσος εκμεταλλεύτηκε το διώξιμο του στο κόρνερ του Μαστούρα από δεξιά και με ένα απίθανο βολέ έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό! Η μπάλα “έγλυψε” πριν καταλήξει στα δίκτυα της ΑΕΚ το κεφάλι του Σιμόες. Μετά το γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Αγκιμπού σκόραρε και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ! Τα πρώτα λεπτά ήταν ενδεικτικά του πάθους με το οποίο είχε ζητήσει ο Πέδρο Μαρτίνς από τους παίκτες του να ξεκινήσουν το παιχνίδι απέναντι στην “Ένωση”. 

ΑΡΑΟΥΧΟ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ

Η ΑΕΚ ξεπέρασε γρήγορα το σοκ του του γρήγορου γκολ του Ολυμπιακού και βρήκε δίκτυα στο 15′ με κεφαλιά του Σέρχιο Αραούχο. Ο Μάνταλος από αριστερά δοκίμασε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στον Γιάν Εμβιλά και πήρε μια ψιλοκρεμαστή τροχιά που μπέρδεψε τον Παπασταθόπουλο και τον Βατσλίκ, με αποτέλεσμα ο Σέρχιο Αραούχο να μπει “σφήνα” στη φάση και με κεφαλιά να γράψει το 1-1. Ήταν το τέταρτο γκολ του Σέρχιο Αραούχο επί του Ολυμπιακού. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 18′ όταν ο Ονιεκούρου πάσαρε στον Καμαρά έξω από την περιοχή, ωστόσο το σουτ του Μαντί πέρασε ψηλά άουτ. 

ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΛΑΛΑ

Στο 23ο λεπτό ο Γιώργος Μασούρας εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και δεξιά για να βρει τον αφύλακτο Λαλά. Ο Γάλλος έπιασε απευθείας δυνατό σουτ, ωστόσο ο Στάνκοβιτς με υπερένταση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

ΜΙΝΙ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΜΕ ΚΟΡΝΕΡ

Στο ημίωρο η ΑΕΚ κέρδισε δύο συνεχόμενα κόρνερ, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει κάτι. Ο Μάνταλος εκτέλεσε με καλές προϋποθέσεις, ωστόσο στο πρώτο ο Ονιεκούρου γύρισε με ρίσκο και έστειλε την μπάλα πάλι κόρνερ, ενώ στο δεύτερο ο Σιμάνσκι πήρε δυνατή κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 33ο λεπτό η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι, όταν ο Μασούρας είχε επαφή στην πλάτη του Βράνιες εντός περιοχής σε εκτέλεση στατικής φάσης από αριστερά από τον Μάνταλο.

ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΜΑΝΤΙ Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ!

Στο 34′ ο Ολυμπιακός πέρασε εκ νέου μπροστά στο σκορ. Ο Κένι Λαλά διάβασε εξαιρετικά την αδράνεια της άμυνας της ΑΕΚ και από το δεξί άκρο της άμυνας πέρασε μπαλιά προς τον Ελ Αραμπί, ο οποίος με ψυχραιμία μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και αφού άδειασε τον Μισελέν, πλάσαρε εύστοχα τον Στάνκοβιτς για τον 1-2 του Ολυμπιακού! Ήταν το 8ο γκολ στη σεζόν σε 17 ματς για τον Μαροκινό. Παράλληλα ο Ελ Αραμπί “έπιασε” τον Μαντί Καμαρά στα γκολ που έχει σκοράρει επί της ΑΕΚ φτάνοντας τα πέντε σε επτά ματς, την ώρα που ο μέσος από τη Γουινέα έχει πέντε σε έντεκα. Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη προσπάθεια από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έληξε 1-2 υπέρ του Ολυμπιακού.

ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΑΜΡΑΜΠΑΤ

Ο Αργύρης Γιαννίκης πραγματοποίησε την πρώτη κίνηση στη σκακιέρα των προπονητών αντικαθιστώντας τον Λιβάι Γκαρσία με τον Νόρντιν Άμραμπατ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός πήρε θέση στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ. Στο 50ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μοχαμαντί να αστοχεί σε καλό σουτ έξω από την περιοχή και αριστερά. 

ΕΔΩΣΕ ΠΑΛΜΟ Ο ΜΑΡΟΚΙΝΟΣ

Στο 62′ ο Σέρχιο Αραούχο πραγματοποίησε επέλαση από αριστερα και αφού απαλλάχτηκε εντυπωσιακά από τον Παπασταθόπουλο (πατώντας τον στο φινάλε της μονομαχίας) τροφοδότησε τον Άμραμπατ, ο οποίος με σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μάνταλος εκτέλεσε κάθετα στατική φάση από δεξιά και βρήκε έξυπνα τον Άμραμπατ, ο οποίος εξαπέλυσε συρτό σουτ, ωστόσο ο Βατσλίκ ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό. Στο 68′ ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Μπουχαλάλη στη θέση του θετικού μέχρι εκείνη τη στιγμή Ονιεκούρου. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσάρμοσε τη διάταξη σε 4-3-3 με τον Αγκιμπού Καμαρά να συνεχίζει στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Μπουχαλάκης έπαιξε σε ανάποδο τρίγωνο δίπλα από τον Μαντί Καμαρά και μπροστά από τον Εμβιλά.

ΓΚΟΛ “ΔΩΡΟ” ΑΠΟ ΜΟΧΑΜΑΝΤΙ

Ο Ολυμπιακός “κλείδωσε” τη νίκη στο 70ο λεπτό από μια ανύποπτη φάση. Ο Μοχαμαντί γύρισε χωρίς να έχει ξεκάθαρο οπτικό πεδίο την μπάλα προς τον Στάνκοβιτς, ωστόσο τροφοδότησε ιδανικά τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος δεν είπε όχι στο “δώρο” και ξεκίνησε επέλαση απέναντι στον Αυστριακό πορτιέρε. Αφού τον απέφυγε σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς και έγραψε το 1-3 για τον Ολυμπιακό. Για να επιστρέψουμε στην παραπάνω σύγκριση του με τον Μαντί Καμαρά σε ό,τι αφορά τα γκολ που έχει πετύχει επί της ΑΕΚ, έφτασε τα έξι γκολ σε εννέα ματς και προσπέρασε τον συμπαίκτη του από τη Γουινέα

“ΠΑΓΩΜΑΡΑ” ΑΕΚ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την “παγωμάρα” των παικτών της ΑΕΚ μετά το τρίτο γκολ και έφτασε μια ανάσα από το 1-4 και μάλιστα δύο φορές στην ίδια φάση! Πρωταγωνιστής στο 72′ ήταν ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος είχε διπλή ευκαιρία. Το πρώτο σουτ του μέσου του Ολυμπιακού αποκρούστηκε από τον Στάνκοβιτς, ενώ το δεύτερο χτύπησε στο δοκάρι του Αυστριακού. Στο 74′ ο Γιαννίκης προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Ανσαριφάρντ, Γέφτιτς και Χατζισαφί πήραν τις θέσεις των Σιμάνσκι, Μοχαμάντι και Τσούμπερ. 

ΓΚΟΛ “MADE IN CHINA”

Η ΑΕΚ μπήκε ξανά στο ματς στο 79′ όταν ο Ανσαριφάρντ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μασούρα και με σέντρα από δεξιά σέντραρε για τον Αραούχο, ο οποίος με απίθανο βολέ σκόραρε για το 2-3! O Αργεντινός έφτασε έτσι τα έξι γκολ σε εννέα ματς στη Super League. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει την ΑΕΚ ανοργάνωτη, καθώς η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 82′ ο Αγκιμπού έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και με διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Μασούρα απέναντι από τον Στάνκοβιτς. Ο Έλληνας μέσος με απευθείας σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ! 

ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να φορτώσει με ψηλά κορμιά την περιοχή του στο τέλος του ματς. Στο 82′ ο Τικίνιο και ο Λόπες πήραν τις θέσεις των Μασούρα και Ελ Αραμπί, ενώ στο 87′ ο Ουσεϊνού Μπα πέρασε στο ματς αντί του Μαντί Καμαρά κι έτσι ο Ολυμπιακός συνέχισε με 3-4-3. Από πλευράς ΑΕΚ στο ίδιο λεπτό μπήκε ο Λε Ταλέκ αντί του Σιμόες. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ένα σπουδαίο “διπλό” στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος φτάνοντας τους 26 βαθμούς, έναντι 20 της ΑΕΚ και 19 του ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (87′ Μπα), Εμβιλά, Μασούρας (85′ Λόπες), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (68′ Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί (85′ Τικίνιο). 

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμαντί (74′ Χατζησαφί), Μισελέν, Σιμάνσκι (74′ Γέφτιτς), Σιμόες (87′ Λε Ταλέκ), Μάνταλος, Γκαρσία (46′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (74′ Ανσαριφάρντ), Αραούχο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.