La Liga: Οι ισπανικές ομάδες παίρνουν δάνειο και επενδύουν σε γήπεδο και αθλητικές “πολιτείες”!

Μια τεράστια επένδυση από αγγλική εταιρεία, αναμένεται να μεταφέρει σε άλλο… επίπεδο τις ομάδες που συμμετέχουν στη La Liga.

Μια τεράστια επένδυση από αγγλική εταιρεία, αναμένεται να μεταφέρει σε άλλο… επίπεδο τις ομάδες που συμμετέχουν στη La Liga.

H διοργανώτρια των δύο κορυφαίων κατηγοριών του ισπανικού ποδοσφαίρου εξασφάλισε ένα άτοκο δάνειο ύψους 2,1 δις ευρώ από τo βρετανικό fund CVC Capital Partners (παραχώρησε το 9% των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων για 50 χρόνια ως αντάλλαγμα) και η οικονομική “ένεση” που θα λάβουν 38 ομάδες – εκτός των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο που αρνήθηκαν – θα… απογειώσει τους συλλόγους στη χώρα της Ιβηρικής.

Ο όρος είναι απλός: Οι ομάδες πρέπει να αξιοποιήσουν το 70% που θα λάβουν σε υποδομές, το 15% στη μείωση των χρεών και το υπόλοιπο 15% σε μεταγραφές. Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέσα σε τέσσερα χρόνια!

Γήπεδα – στολίδια και μοντέρνα προπονητικά κέντρα

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ αναμένεται να λάβει το ποσό των 107 εκ. ευρώ και έχει ήδη καταθέσει στην EFE το business plan, στο οποίο προβλέπεται η κατασκευή ενός γηπέδου 4.000 θέσεων στην αθλητική “πολιτεία” της Θουμπιέτα, ένα κτήριο για την στέγαση της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, η δημιουργία εργαστηρίου για διαγνώσεις αθλητικών τραυματισμών και αποθεραπείας, καθώς και έναν χώρο εκμάθησης των αθλητών σε ψηφιακές δεξιότητες.

Η Σεβίλλη από την άλλη πλευρά, θα βάλει στα ταμεία της 100 εκ. ευρώ και σκοπεύει να ανακαινίσει το γήπεδο της, καθώς και να επεκτείνει το προπονητικό της κέντρο.

Η συμπολίτισσα της Μπέτις, θα αποπληρώσει μέρος του χρέους που υπάρχει και βαραίνει τον σύλλογο και τα 70 εκ. ευρώ από τα χρήματα που θα λάβει από το fund θα τα επενδύσει στην ανακατασκευή του “Μπενίτο Βιγιαμαρίν” και στην κατασκευή μουσείου, ενώ έχει στα πλάνα της και τη δημιουργία νέου προπονητικού κέντρου για όλα τα τμήματα του συλλόγου.

“Ανάσα” θα είναι για τη Βαλένθια τα 120 εκ. ευρώ που θα λάβει, καθώς τα περισσότερα θα επενδυθούν στο “Νέο Μεστάγια”. Ένα πρότζεκτ, το οποίο έχει μπει στην άκρη για δώδεκα χρόνια και κινδυνεύει να… εγκαταλειφθεί.

Η Καρταχένα θα τοποθετήσει ηλεκτρονικό πίνακα στο γήπεδο της, η Πονφεραντίνα θέλει να αποκτήσει καλύτερο προπονητικό κέντρο, η Χιρόνα θα βελτιώσει τις εγκαταστάσεις της και η Μάλαγα θα αλλάξει τον προβληματικό φωτισμό στο “Ροσαλέδα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.