La Liga: Τα στιγμιότυπα της 8ης αγωνιστικής (hls)

Η όγδοη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε! Το Novasports.gr σας προσφέρει το πανόραμα και τα highlights των δέκα αναμετρήσεων στο «πιάτο» σας.

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλαβές 1-0

Τα “λιοντάρια” πήραν το πρώτο τρίποντο εδώ και 20 ημέρες, επικρατώντας με 1-0 της Αλαβές. Οι γηπεδούχοι που αγνοούσαν τη νίκη στα τρία προηγούμενα παιχνίδια, είδαν τον διαιτητή να δίνει ορθώς πέναλτι (μέσω ανασκόπησης της φάσης) στο 9′ για χέρι του Ναβάρο, όμως ο Πατσέκο είχε την απάντηση στην εκτέλεση του Ραούλ Γκαρθία. Το σύνολο του Μαρθελίνο είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει, τελικώς αυτό συνέβη στο 44′ με τον Ραούλ Γκαρθία να παίρνει το αίμα του πίσω, ύστερα από σέντρα του Λεκουέ, νικώντας τον Πατσέκο με κοντινή κεφαλιά. Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, καθώς δεν υπήρχε ρυθμός, μοναδική αξιόλογη στιγμή στο 57′ με τον Ινιάκι Γουίλιαμς για τους τους γηπεδούχους, οι οποίοι επέστρεψαν στις νίκες για πρώτη φορά από τις 11 Σεπτεμβρίου και έφτασαν τους 13 βαθμούς, ενώ η Αλαβές μένει στους 3. Στα αξιοσημείωτα το μεγάλο ρεκόρ του Ινιάκι Γουίλιαμς, ο οποίος αγωνίστηκε στο 203ο διαδοχικό παιχνίδι του στη La Liga! To σερί του εκκίνησε στις 20 Απριλίου 2016 στο “Σαν Μαμές” κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Έκτοτε πέρασαν 1.990 ημέρες, με τον Γουίλιαμς να είναι βασικός σε 169 παιχνίδια και να έρχεται από τον πάγκο σε 34 αναμετρήσεις.  Ο 27χρονος πήρε το ρεκόρ από τον Χουάν Αντόνιο Λαρανιάγα, παίκτη της Ρεάλ Σοσιεδάδ που είχε 202 διαδοχικές παρουσίες για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο πρωτάθλημα από το 1986 έως το 1992. Το απόλυτο ρεκόρ στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανήκει στον Φιλ Νιλ, ο οποίος είχε 366 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος με τη Λίβερπουλ από το Δεκέμβριο του 1974 έως τον Σεπτέμβριο 1983.

Οσασούνα-Ράγιο Βαγιεκάνο 1-0

Με τον Σάντσες να σκοράρει στις καθυστερήσεις για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα, η Οσασούνα σταμάτησε το αήττητο σερί της Ράγιο, νικώντας 1-0. Το ματς ήταν “κλειστό” από το ξεκίνημα με τις 2 ομάδες να είναι αρκετά προσεχτικές. Ο Κίκε στο 22′ και ο Τορό λίγα λεπτά αργότερα δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Ντιμιτριέφσκι, με τον Σκοπιανό να λέει όχι. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με την Οσασούνα να χάνει μία ακόμα ευκαιρία με τον Τορό στο 52′. Παρά τις αλλαγές κανένας από τους 2 δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και να δημιουργήσει ευκαιρίες με το 0-0 να μένει ως το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Τότε ο αριστερός μπακ Σάντσες, τρύπωσε στην περιοχή και από θέση φορ με κεφαλιά ψαράκι πέτυχε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Η Οσασούνα ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και σταμάτησε το αήττητο σερί 5 αγώνων της Ράγιο.

Μαγιόρκα-Λεβάντε 1-0

Από δύο συνεχόμενες ήττες προέρχονταν Μαγιόρκα και Λεβάντε, οπότε η νίκη ήταν το ζητούμενο και για τους δύο αντιπάλους. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο όπου η Μαγιόρκα πάντως είχε την πιο κλασική ευκαιρία με τον Φερ Νίνιο στο 13ο λεπτό, στην επανάληψη η ομάδα του Λουίς Γκαρθία Πλάθα ήταν καλύτερη, δημιούργησε αρκετές φάσεις, αλλά ο τερματοφύλακας της Λεβάντε ο Αϊτόρ βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα με μερικές εξαιρετικές επεμβάσεις. Τελικά τη λύση για τους γηπεδούχους την έδωσε ο Γκανέζος αμυντικός μέσος και κορυφαίος του παιχνιδιού, ο Ιντρίσα Μπάμπα με ωραία κεφαλιά στο 75ο λεπτό. Λίγα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι “άγγιξαν” την ισοφάριση, όταν κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Εμπούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός τους, ο Χοσέ Μοράλες, αλλά νικήθηκε από τον άλλο αρχηγό, τον Μανόλο Ρέινα, τερματοφύλακα της Μαγιόρκα.

Κάντιθ-Βαλένθια 0-0

Η Κάντιθ αμύνθηκε αποτελεσματικά απέναντι στη Βαλένθια που για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική μένει μακριά από τη νίκη στη La Liga. Η ομάδα του Μπορνταλάς δημιούργησε περισσότερες φάσεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως δυσκολεύτηκε να πατήσει περιοχή και να πιέσει την αντίπαλό της μένοντας σε ισοπαλία για 4η διαδοχική αναμέτρηση στο πρωτάθλημα. Ο Βας ήταν κορυφαίος των “ντχτερίδων” σε ένα ακόμη παιχνίδι, αφού πέρα από την δουλειά του στον δημιουργικό τομέα απείλησε τον Λεντέσμα σε τρεις περιπτώσεις. Η Κάντιθ δεν δημιούργησε απειλή για την άμυνα της Βαλένθια όμως ο βαθμός της ισοπαλίας έρχεται να προστεθεί σε εκείνον απέναντι στη Μπαρτσελόνα πάλι εντός έδρας πριν δύο εβδομάδες.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-0

Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε εύκολα την Μπαρτσελόνα του Ρόναλντ Κούμαν με 2-0. Τα γκολ οι Λεμάρ και Σουάρες. Μπαρτσελόνα δίχως φαντασία, δίχως μια ενέργεια που να ξεσηκώνει τον οπαδό της. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ομάδα με νεύρο, με ένταση, με ενέργεια και με επιθετικό πλάνο γεμάτο ουσία. Προειδοποίηση από τον Λεμάρ στο 8′ και τον Ζοάο Φέλιξ στο 17′. Τρίγωνο που βγάζει τετ-α-τετ τον Λεμάρ στο 23′ για να νικήσει τον Τερ Στέγκεν για το 1-0. Άμυνα της Μπαρτσελόνα χαμένη στο γήπεδο. Ο Σουάρες χάνει τετ-α-τετ στο 28ο λεπτό αλλά δεν συγχωρεί στο 44′ όταν νικά σε τετ-α-τετ τον Τερ Στέγκεν για το 2-0. Λήξη ημιχρόνου σωτηρία για το βατερλό της Μπαρτσελόνα. Παρά τις αλλαγές προσώπων καμία αλλαγή στην εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Από μια καλή στιγμή με τον Κουτίνιο (60′) για την Μπαρτσελόνα και τον Φέλιξ (66′) για την Ατλέτικο Μσδρίτης. Εύκολη νίκη για τους ροχιμπλάνκος. Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται σοκ και ένεση ποιότητας για να συνέλθει.

Έλτσε-Θέλτα 1-0

Με γκολ του Νταρίο Μπενεβέντο στο 49ο λεπτό, η Έλτσε κέρδισε 1-0 εντός έδρας τη Θέλτα και “έσπασε” το αρνητικό σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Βίγο είχε κατοχή μπάλας και πρωτοβουλία κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, δίχως να απειλήσει ιδιαίτερα τους γηπεδούχους. Η Έλτσε μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος, σκόραρε με πλασέ του Μπενεβέντο στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία στο παιχνίδι και κατάφερε να κρατήσει το 1-0 μέχρι το φινάλε του αγώνα. Στο 90ο λεπτό, ο Ιάγο Άσπας έστειλε τη μπάλα στα δίχτα της Έλτσε, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του για να κάνει το κοντρόλ. Η Έλτσε έφτασε τους εννέα βαθμούς στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ η Θέλτα έμεινε στους επτά.

Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη δεύτερη ήττα μέσα σε τέσσερις ημέρες καθώς μετά από εκείνη στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Σέριφ Τιράσπολ, ηττήθηκε με το ίδιο σκορ (2-1) από την Εσπανιόλ. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι παραμονές της αναμέτρησης με την Εσπανιόλ, επεσήμανε τον πληγωμένο εγωισμό των ποδοσφαιριστών του από την ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η έναρξη του ματς αποκάλυψε την αποφασιστικότητα τους να επιστρέψουν στις επιτυχίες, όμως η εξαιρετικά στημένη ομάδα του Βιθέντε Μορένο, όχι μόνο απορρόφησε αυτή την επιθυμία, αλλά έδειξε και πως μπορείς να απειλείς χωρίς να εκθέτεις τα νώτα σου. Πήρε προβάδισμα στο σκορ με το τέρμα του Ραούλ ντε Τομάς στο 17ο λεπτό, αμύνθηκε χαμηλά αναζητώντας αφενός να απειλήσει στην αντεπίθεση, αφετέρου να κλείσει τους χώρους για τους «μερένχες». Τα πάντα δούλεψαν στην εντέλεια για τους γηπεδούχους που πέτυχαν το 2-0 με έξοχο τέρμα του Άλεξ Βιδάλ στο 60ο λεπτό. Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν φανταστικός και ο καλύτερος της Ρεάλ, κατάφερε να μειώσει το σκορ με υπέροχη ενέργεια στο 70ο λεπτό, όμως δεν ήταν αρκετός για να αποφύγει η ομάδα του την πρώτη της ήττα στη φετινή Λα Λίγκα.

Βιγιαρεάλ-Μπέτις 2-0

Με δύο γκολ του Αρνό Ντανζούμα, η Βιγιαρεάλ επικράτησε 2-0 της Μπέτις στο “Σεράμικα” στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Το “κίτρινο υποβρύχιο” κυριάρχησε στο παιχνίδι, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τους Σεβιγιάνους και πήρε σχετικά άνετα τη δεύτερη νίκη στη La Liga με πρωταγωνιστή τον Ολλανδό επιθετικό της ομάδας του Έμερι. Ο Ντανζούμα άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους με πλασέ και “κλείδωσε” τη νίκη με το δεύτερο τέρμα του 24χρονου επιθετικού στο 69ο λεπτό. Η Βιγιαρεάλ έφτασε τους 11 βαθμούς και… αναρριχήθηκε στην 11η θέση της κατάταξης, ενώ η Μπέτις έμεινε στους 12 βαθμούς και την 10η θέση.

Χετάφε-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1

Η Χετάφε πανηγύρισε τον πρώτο της βαθμό μετά από 8 αγωνιστικές στη La Liga, έχασε την ευκαιρία η πληγωμένη από απουσίες Σοσιεδάδ να πατήσει ολομόναχη την κορυφή. Η Χετάφε άνοιξε το σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα με τον Σάντρο Ραμίρεθ να σκοράρει μετά την ασίστ του Κάρλες Αλενιά λίγο πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο (40ο λεπτό, 1-0). Για 40 λεπτά η ομάδα του Μιτσελ δεν είχε πραγματοποιήσει ούτε ένα σουτ προς την εστία του Άλεξ Ρεμίρο και στην πρώτη μεγάλη της ευκαιρία πήρε το προβάδισμα. Η Σοσιεδάδ που σε ακόμα ένα παιχνίδι αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες (Σίλβα, Σόρλοθ, Μονρεάλ, Ιγιαραμέντι), είχε δύο καλές στιγμές με τους Πόρτου και Λομπέτε για να προηγηθεί… Σκληρό παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο, η Χετάφε κρατούσε το αποτέλεσμα μέχρι το 68ο λεπτό με τον Οργιαθάμπαλ να σκοράρει για δεύτερη σερί αγωνιστική και να φτάνει τα 6 γκολ στην εφετινή σεζόν μετά την σέντρα του Γκοροσάμπελ (1-1). Η κούραση και οι αρκετές απουσίες φάνηκαν για τους Βάσκους που δεν κατάφεραν να προσπεράσουν τις ομάδες της Μαδρίτης στο ρετιρέ της κατάταξης. Η Σοσιεδάδ που ισοβαθμεί με τις Ατλέτικο και Ρεάλ στους 17 βαθμούς, θα μπορούσε να φύγει με το “διπλό”, όμως ο Ισάκ στις καθυστερήσεις νικήθηκε από τον Σόρια.

Γρανάδα-Σεβίλλη 1-0

Η Σεβίλλη έχασε τα… άχαστα και στο τέλος ηττήθηκε 1-0 από τη Γρανάδα της μίας ευκαιρίας στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας. Η ομάδα του Λοπετέγι είχε την ευκαιρία με νίκη να πιάσει κορυφή στη La Liga, όμως τις γκέλες των Ρεάλ Μαδρίτης και Ρεάλ Σοσιεδάδ. Παρότι κυριάρχησε απέναντι στη Γρανάδα, δεν βρήκε τον τρόπο να μετουσιώσει τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε σε γκολ και μοιραία πέταξε στα… σκουπίδια την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας. Όσο για τη Γρανάδα, στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε στο παιχνίδι με σουτ του Ροτσίνα (25′) πέτυχε το γκολ που της χάρισε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα μετά από επτά αποτυχημένες προσπάθειες.

Η βαθμολογία

Η επόμενη αγωνιστική (αποκλειστικά στο Novasports)

Σάββατο 16/10

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μαγιόρκα

Κυριακή 17/10

Ρεάλ Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο

Γρανάδα-Ατλέτικο Μαδρίτης

Ράγιο Βαγιεκάνο-Έλτσε

Θέλτα-Σεβίλλη

Βιγιαρεάλ-Οσασούνα

Λεβάντε-Χετάφε

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια

Δευτέρα 18/10

Αλαβές-Μπέτις

Εσπανιόλ-Κάντιθ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.