Σανταντέρ – Αλκορκόν 0-1 : “Της… κακομοίρας”!! (highlights)

Σε ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό "θρίλερ" η Αλκορκόν νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Σανταντέρ με γκολ του Βίκτορ Γκαρσία (69'). Οι γηπεδούχοι κόντρα σε μια ομάδα που έμεινε με 9 παίκτες λόγω δύο αποβολών δημιουργησαν κι έχασαν πολλές ευκαιρίες!

Εδώ και λίγες βδομάδες είχε δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της μεγάλης Ισπανικής εφημερίδας Marca μια έρευνα σύμφωνα με την οποία το πρωτάθλημα της 2ης τη τάξει κατηγορίας της Ιβηρικής χώρας – η Segunda Division ή η La liga Hypermotion, όπως λέγεται φέτος – είναι το πιο ανταγωνιστικό, δημοφιλές και ενδιαφέρον από κάθε άλλο 2ης κατηγορίας διοργάνωσης σε όλο τον πλανήτη!

Ο αγώνας της Ραθίγκ Σανταντέρ με την Αλκορκόν, με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 34ης αγωνιστικής προφανώς επιβεβαίωσε την συγκεκριμένη άποψη κατά τρόπο… πανηγυρικό, ίσως όχι στο κομμάτι της ποιότητας και του θεάματος αλλά σίγουρα διότι τέτοια ματς που πρέπει να θεωρούνται ακατάλληλα για όσους υποφέρουν από καρδιακά νοσήματα αν μη τι άλλο εύκολα σε κάνουν λάτρη των σασπένς που μπορεί να σου προσφέρει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και δύσκολα μπορείς να τα ξεχάσεις!!

Και τι δεν μας συγκλόνησε σε αυτό το παιχνίδι στο βορεινό κομμάτι της Ιβηρικής χερσονήσου και σε ένα σκηνικό που ακόμα κι αν το σκηνοθετούσε κάποιος εμπνευσμένος του χόλιγουντ σίγουρα θα έβαζε ως…. ντεκόρ και την δυνατή βροχή που σκέπαζε τα πάντα σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης αλλά ΚΑΝΕΝΑΝ δεν πτόησε στο να τη ζήσει με τόση ένταση!

Η Σανταντέρ που ήθελε τους τρεις πόντους έτσι ώστε να ανέβει μόνη στην 3η θέση, ώστε να “πιάσει” στον πόντο την Εσπανιόλ και την 2η προνομιούχο θέση που χαρίζει απευθείας άνοδο, είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος κόντρα σε έναν αντίπαλο ο οποίος πάλευε να αποφύγει την γραμμή του υποβιβασμού με ένα επιθετικό δόγμα (!!) τουλάχιστον ώσπου να αρχίσουν να ανατρέπονται οι αριθμητικές ισοροπίες!

Μετό από ένα μέτριο πρώτο 20λεπτο άρχισε το ματς να αποκτά έναν ξέφρενο ρυθμό με τις δύο ομάδες να δημιουργούν και να χάνουν καλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες!

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι με την αύρα της έδρας έγιναν ακόμα πιο πιεστικοί χωρίς όμως σε καμιά περίπτωση οι αντίπαλοί τους να καμφθούν και να υποχωρήσουν τακτικά! Μάλιστα σε ένα καλό δίλεπτο της Αλκορκόν ο καλύτερος παίκτης του ματς, ως εκείνη την ώρα, Βίκτορ Γκαρσία με ωραία γυριστή κεφαλιά έκανε το 0-1, στο 69ο λεπτό! Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης αποβλήθηκε (!!) βλέποντας κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα…

Ακολούθησε ένα πραγματικό θρίλερ καθώς οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους κερδίζοντας πέναλτι στο 79′. Όμως ο Πέκε Φερνάντες εκτελώντας άσχημα νικήθηκε από τον γκολκίπερ Χεσούς Ρουίς ο οποίος στο 82′ μαζί με κανά δύο (!!) αμυντικούς κατάφεραν σε αλησμόνητη φάση διαρκείας – όπου έγιναν πέντε σουτ από κοντινή απόσταση – να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους!

Στο 83′ σε ένα πραγματικό πανδαιμόνιο ο διαιτητής απέβαλε τον αρχηγό της Αλκορκόν Τσέμα Ροντρίγκες και μαζί τον προπονητή του Τυνήσιο Μεντί Ναφτί ο οποίος πάντως το μόνο που έκανε ήταν να συγκρατεί τον παίκτη του καθώς αυτός ήθελε να χυμήξει στον διαιτητή!!

Με εννέα παίκτες η Αλκορκόν ταμπουρώθηκε και η Σανταντέρ δοκιμάζοντας προσπάθειες με κάθε τρόπο ως το 101ο λεπτό (με 9 + 2 λεπτά καθυστερήσεων) δεν μπόρεσε να φτάσει ούτε καν στον έναν βαθμό αφού δημιούργησε κι έχασε άλλες 5-6 σημαντικές ευκαιρίες!

Ένα θρίλερ που προφανώς δικαίωσε τον ηρωισμό της ομάδας από τα προάστεια της Μαδρίτης και βύθισε στην απογοήτευση την Σανταντέρ και τους χιλιάδες φίλους της που πάντως δεν σταμάτησαν ούτε δευτερόλεπτο να την ενθαρρύνουν σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό!!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.