Αλμα πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 2-0 στην Κέρκυρα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον ημιτελικό Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου με γκολ των Μόνχε (25′ πεν.), Μάρτιν (80′) επικράτησε 2-0 στην Κέρκυρα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον ημιτελικό κυπέλλου. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, λόγω αποβολής του Παρασκευαΐδη (24′).

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παρέταξε την Κέρκυρα με 4-2-3-1 με τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ τοποθέτησε τον Γιάντση και αριστερό τον Κοντοδήμο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μαϊστόροβιτς, Παρασκευαΐδης. Αμυντικά χαφ οι Χαμπλ, Μακρής και στο κέντρο οι Φλαβίνιο, Γκουστάβο, Επστάιν. Μόνος στην επίθεση ο Ηλίας Ιωάννου.

Με το ίδιο σύστημα παρατάχθηκε από τον Σάκη Τσιώλη και ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο Ρόκα ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Σέλεζι, Σανκαρέ, Τομάς, Ρόκας. Αμυντικά χαφ οι Αλβάρεζ, Ακόστα και μπροστά τους από δεξιά οι Μπρέσκα, Μόνχε, Καπετάνος. Μόνος στην επίθεση ο Σολάκης.

Και οι δύο δηλαδή, προτίμησαν να τοποθετήσουν κάτω από τα δοκάρια τους αναπληρωματικούς τους τερματοφύλακες, αφήνοντας στους πάγκους τους, τους Κωνσταντόπουλο, Γιακούποβιτς αντίστοιχα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι πρωταρχικός τους στόχος ήταν να διαφυλάξουν τα νώτα τους και στην συνέχεια να ενδιαφερθούν να δημιουργήσουν φάσεις για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Όλα όμως άλλαξαν μετά την φάση του 24ου λεπτού.

Σε εκείνο το λεπτό ο Σολάκης έπεσε στην μεγάλη περιοχή της Κέρκυρας από μαρκάρισμα του Παρασκευαΐδη. Ο διαιτητής Θάνος (Γρεβενών), είδε ανατροπή, με αποτέλεσμα να δείξει και το σημείο του πέναλτι. Παράλληλα όμως απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον αμυντικό της Κέρκυρας. Ο Μόνχε που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 0-1.

Παρά το γεγονός όμως ότι η Κέρκυρα είχε αριθμητικό μειονέκτημα, ήταν και αυτή που προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα και να φτάσει στην ισοφάριση. Όμως το σουτ του Επστάιν στο 26′ δεν βρήκε στόχο, ενώ αυτό του κουστάβο στο 43′ δεν ανησύχησε τον Ρόκα.

Στην επανάληψη, όσο περνούσε η ώρα, φαινόταν ξεκάθαρα πως ο Ολυμπιακός Βόλου ήλεγχε πλήρως τον ρυθμό του και σε καμία περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένος να επιτρέψει στους γηπεδούχους να σκεφτούν πως θα μπορέσουν να του κάνουν την ζημιά.

Παράλληλα οι παίκτες του Τσιώλη έψαχναν το δεύτερο γκολ, το οποίο και θα τους «καθάριζε» ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση. Και το πέτυχαν. Στο 80′ ο Καπετάνος εκτέλεσε κόρνερ και ο Μάρτιν με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ετσι η ομάδα της Μαγνησίας είναι με το «ένα πόδι» στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, αρκεί να υπερασπιστεί αυτό το 2-0 στην ρεβάνς του Πανθεσσαλικού που θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου.

Κέρκυρα: Aποστολίδης, Λαμπρόπουλος (74′ Στολτίδης), Μαιστόροβιτς, Χάμπλ, Παρασκευαϊδης, Μακρής, Ηλ. Ιωάννου (70′ Τσίγκας), Κοντοδήμος, Επστάιν, Γκουστάβο, Φλαβίνιο (62′ Καλατζής).
Ολυμπιακός Βόλου: Ρόκα, Τομάς, Μπρέσκα (78′ Ουμπίντες), Καπετάνος, Άλβαρες, Σανκαρέ, Ακόστα (55′ Ζαραδούκας), Ρόκας, Ζέλεσι, Μόνχε, Σολάκης (64′ Μάρτιν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.