Ολυμπιακός – Άρης 2-1: Ανοιχτοί λογαριασμοί (vids)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 στο Φάληρο, ωστόσο το εκτός έδρας γκολ επιτρέπει στον Άρη να κάνει σχέδια πρόκρισης. Δύο γκολ ο Χασάν, αυτογκόλ ο Μπα.

Ο προημιτελικός του κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Άρη στο “Γ. Καραϊσκάκης” έφερε αντιμέτωπες τις δύο πρωτοπόρες ομάδες της Super League με τους Πειραιώτες να επικρατούν 2-1. “Τρελό” ήταν το ξεκίνημα στο ματς με δύο γρήγορα γκολ (Χασαν 1′, Μπα 3′ αυτ.), ο Χασάν σκόραρε το γκολ της νίκης στο 14′. 

Πως έπαιξαν 

Ο Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησε δέκα αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ, δίνοντας πολλές ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά και σε άλλους που έχουν ανάγκη ααπό αγωνιστικό ρυθμό. Δύο απ’ αυτούς, ο Σωκράτης και ο Λαλά πραγματοποίησαν ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-4-2 και τους Τζολάκη, Λαλά, Παπασταθόπουλο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκη, Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Κάιπερς και Χασάν.

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα. Τη θέση του Μαντσίνι πήρε ο Μάνος, ενώ στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό, ο Σίλβα πήρε τη θέση του Ματέο Γκαρσία. Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν με τους  Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα, Σίλβα, Μπερτόγλιο και Μάνο.

Φουριόζοι και εύστοχοι!

Ο Ολυμπιακός και ο Άρης μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς πετυχαίνοντας δύο γκολ στα πρώτα τρία λεπτά. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν στα 50 δευτερόλεπτα με τον Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος κατάφερε να σκοράρει και στο κύπελλο Ελλάδας μετά από Super League και Champions League, δεχόμενος την ασίστ απ’ τον Ούγκο Κάιπερς, ο οποίος νωρίτερα είχε τροφοδοτηθεί με εξαίσια κάθετη πάσα του Βρουσάι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – Το γρήγορο γκολ του Χασάν!

Ο Άρης αντέδρασε άμεσα και στο τρίτο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση. Ο Γκάμα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μάνος απ’ το δεύτερο δοκάρι έκανε το γύρισμα. Μπα και Τζολάκης “βραχυκύκλωσαν” και ο Σενεγαλέζος έστειλε με το στήθος την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – Το αυτογκόλ του Μπα

Μέχρι το δέκατο λεπτό οι δύο ομάδες έχασαν μικροευκαιρίες με Χασάν, Κάιπερς και Γκάμα. Ο Αιγύπτιος γκολ του Ολυμπιακού ξεχώρισε ξανά στο 14′ όταν εκμεταλλεύτηκε άψογα την σέντρα του Χολέμπας από τα αριστερά και με προβολή έγραψε το 2-1! Για τον Χασάν ήταν το γκολ νο10 στη σεζόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – Το δεύτερο γκολ του Χασάν

Βουτιά στον ρυθμό! 

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο σε ό,τι αφορά την ένταση και τις ευκαιρίες. Την πρώτη ευκαιρία έχασε ο Μπουχαλάκης τσαο 52 ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τιάγκο Σιλβα. Ο Έλληνας μέσος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μάνος έκοψε σε κόρνερ. Κοντά στη μία ώρα παιχνιδιού ήρθαν και οι πρώτες αλλαγές στο ματς. Ο Μπεναλουάν πέρασε αντί του Δεληζήση, ο Ιωάννου αντί του Σάκιτς και ο Κάτσε αντί του Μπερτόγλιο για τον Άρη. Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τους Φορτούνη και Καμαρά, αντί Χασάν και Μπουχαλάκη. Οι δύο προπονητές μετά από περίπου δέκα λεπτά προχώρησαν σε νέες αλλαγές. Ο Κώστας ,Μήτρογλου επέστρεψε στο φαληρικό γήπεδο ως αντίπαλος στη θέση του Μάνου. Ο Σεμέδο αντικατέστησε τον Παπασταθόπουλο, ο οποίος είχε παραπονεθεί για ενοχλήσεις.

Οι αλλαγές του Ολυμπιακού έπιασαν τόπο στο 71′ όταν ο Κάιπερς έπιασε κεφαλιά μετά από φάουλ του Φορτούνη, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Βέλγος στο 72′ σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή από μεταβίβαση του Φορτούνη, ωστόσο καταλογίστηκε οφσάιντ. Είχε προηγηθεί λάθος του Ροζ. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – Το γκολ οφσάιντ του Κάιπερς

Στο 80΄ ήρθαν οι τελευταίες αλλαγές με τον Ελ Αραμπί και τον Μασούρα να μπαίνουν στο ματς αντί Κάιπερς και Βρουσάι, ενώ ο Μπρούνο έπαιξε εναντίον της τέως ομάδας του, αντικαθιστώντας τον Μπρούνο Γκάμα. Ο Φορτούνης αν και πέρασε για λεπτά στο ματς έκανε αισθητή την παρουσία του και στο 83′ έχασε ευκαιρία με μακρινό σουτ! Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία στο ματς με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη, ωστόσο το εκτός έδρας γκολ του Άρη αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στη ρεβάνς της 2ης Μαρτίου στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. 

Ολυμπιακός – Άρης 2-1

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Σκόρερ: 1’, 14’ Χασάν – 4’ Μπα (αυτ.)

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: 37’ Κάιπερς, 68’ Μπα, 82’ Μπεναλουάν, 93′ Τζέγκο.

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Λαλά, Παπασταθόπουλος (68’ Σεμέδο), Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (61’ Καμαρά), Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι (80’ Μασούρας), Ραντζέλοβιτς, Κάιπερς (80’ Ελ Αραμπί), Χασάν (61’ Φορτούνης).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης (60’ Μπεναλουάν), Σάκιτς (60’ Ιωάννου), Σάσα, Τζέγκο, Μπρούνο Γκάμα (79’ Μπρούνο), Σίλβα, Μπερτόγλιο (60’ Κάτσε), Μάνος (69’ Μήτρογλου).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.