Με Λαγό έτρεξε στα ημιτελικά

Ο Απόλλων Σμύρνης μετά από 14 χρόνια θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" επικράτησε με 3-1 των Χανίων και σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Απόλλων Σμύρνης μετά από 14 χρόνια θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η “Ελαφρά Ταξιαρχία” επικράτησε με 3-1 των Χανίων και σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού. Ο Κρητικός στο 43′ είχε ισοφαρίσει σε 1-1, όμως τα… συστημένα του Λαγού στο δεύτερο μέρος έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Απόλλωνα.


Μπορεί το πρώτο μέρος να μην είχε πολλές φάσεις, αλλά είχε δύο γκολ, με τα οποία οι δύο ομάδες ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα. Τα Χανιά μέχρι τα μισά του πρώτου ημιχρόνου έδειχναν να ελέγχουν το ματς και να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Κρητικό στο 15′ να φτάνει κοντά στο 0-1.


Σιγά σιγά οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές και στο 40′ έφτασαν στην επίτευξη του γκολ που αναζητούσαν. Ο Πινέιρο εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στον Τζιώρα και στρώθηκε στον Ανγκούλο, ο οποίος με κοντινό σουτ έκανε το 1-0.


Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε η ισοφάριση για τα Χανιά. Σε μία φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται σωστά για φάουλ, ο Ρέινα πάσαρε στον Κρητικό και ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ  έγραψε το 1-1.


Η είσοδος του Λαγού στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ανέτρεψε τα δεδομένα στην αναμέτρηση. Ο έμπειρος άσος με δύο ασίστ βοήθησε τα μέγιστα έτσι ώστε ο Απόλλων να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Συγκεκριμένα στο 59′ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Φαρινόλα στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο Σουάνης στο 64′ πήρε τη θέση του τραυματία Φαρινόλα και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, ύστερα από φάουλ του Λαγού, “καθαρίζοντας” με αυτό τον τρόπο την υπόθεση πρόκριση.


Στο 80′ ο Γκονζάλες είχε τη μοναδική καλή στιγμή των Χανίων στο δεύτερο ημίχρονο και δύο λεπτά αργότερα ο Παπουτσογιαννόπουλος αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.
 
Διαιτητής:
Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Κίτρινες: Ψιάνος, Φαρινόλα – Σιλιγαρδάκης, Ρένια, Παπουτσογιαννόπουλος, Γκότοβος
Κόκκινη: Παπουτσογιαννόπουλος (2η κιτρινή, 82΄)
 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Γεωργίου, Κοτσώνης, Πινέιρο, Ανγκούλο, Ψιάνος (85΄ Χατζής), Τζιώρας, Ηρακλής (53΄ Λαγός), Φαρινόλα (64΄ Σουάνης).
 
ΧΑΝΙΑ (Τίμος Καβακάς): Μαρκαντωνάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Γανωτής, Κοντέων, Γκότοβος, Σιλιγαρδάκης, Γκονζάλες, Ρένια (69΄ Αλέκου), Νύκταρης (54΄ Σακελλαρίου), Πάγκαλος (89΄ Εσόνο), Κρητικός. 


 


 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.