Ξέσπασμα της ΑΕΚ πριν τη Ν. Σμύρνη

Με τον Σέρχιο Αραούχο να επιστρέφει στο σκοράρισμα και τον Γιώργο Γιακουμάκη να φορά ξανά τη φανέλα της ΑΕΚ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, η Ένωση πέρασε άνετα με σκορ 7-0 από τη Λάρισα κόντρα στον τοπικό Απόλλωνα, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου.

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ, μετά από πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες για το πρωτάθλημα και το Europa League. Η Ένωση με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, σε σχέση με τη Δευτεριάτικη (23/10) αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο, πέρασε άνετα από το “Αλκαζάρ” επικρατώντας με σκορ 7-0 του Απόλλωνα Λάρισας. Κορυφαίοι για τους “κιτρινόμαυρους” ήταν ο Τάσος Μπακασέτας με ένα γκολ, δύο ασίστ κι ένα δοκάρι, αλλά και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος σκόραρε δύο φορές (συν μία ασίστ) και αποτέλεσε τον κυριότερο εκφραστή των επιθετικών πρωτοβουλιών του Δικεφάλου. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο στο σκοράρισμα, μετά τις 10 Σεπτεμβρίου και το παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΛ, αλλά και η επανεμφάνιση του Γιώργου Γιακουμάκη στη δράση μετά τον τραυματισμό του στις 6 Αυγούστου. Γκολ πέτυχαν και οι Τζανετόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Τρόιστασον.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Συνολικά οκτώ  αλλαγές είχε στην ενδεκάδα ο Μανόλο Χιμένεθ σε σχέση με την τελευταία χρονικά αναμέτρηση κόντρα τον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε τον Τσιντώτα στα δοκάρια με τον Τσόσιτς αριστερά, τον Γκάλο δεξιά και τους Τζανετόπουλο – Λαμπρόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Γιόχανσον και Αϊντάρεβιτς αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή, με τους Τρόιστασον, Χριστοδουλόπουλο και Μπακασέτα να κινούνται πίσω από τον Αραούχο. 

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Φιρινίδη στην εστία με τους Σάββα, Παπαζαχαρία, Ανδρέου και Κουτεσιώτη να αποτελούν τη γραμμή άμυνας. Οι Αγρόδημος, Τσιλούλης και Λαμπρόπουλος έπαιξαν στο κέντρο με τους Μίλιτς, Μαυριά και Τζάνη να αγωνίζονται στη γραμμή κρούσης.

Κρατούσε …πεντάσφαιρο στο α’ ημίχρονο

Η ΑΕΚ ήταν απ’ την πρώτη στιγμή “αφεντικό” της αναμέτρησης και έδειξε ότι θέλει να …τελειώσει νωρίς με την υπόθεση νίκη, ώστε να επικεντρωθεί στο Κυριακάτικο ματς με τον Πανιώνιο. Οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες της Ένωσης έγιναν απ’ την αριστερή πτέρυγα με τον Χριστοδουλόπουλο να είναι ο βασικός εκφραστής της δημιουργίας του παιχνιδιού της ομάδας. Ο Τάσος Μπακασέτας πάντως ήταν αυτός που έχασε τις πρώτες τέσσερις ευκαιρίες του Δικεφάλου, χωρίς να καταφέρει να βρει εστία στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού. 

Στο 19ο λεπτό ο Έλληνας μεσοεπιθετικός εκτέλεσε κόρνερ στην “καρδιά” της περιοχής με τον Άνταμ Τζανετόπουλο να ανοίγει το σκορ. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν ο τελικός αποδέκτης της συνεργασίας με Μπακασέτα και Αραούχο (ήταν εκτεθειμένος ο Αργεντινός τη στιγμή που πήρε τη μπάλα) και διπλασίασε τα γκολ των “κιτρινόμαυρων”. Όπως συνέβη στο πρώτο γκολ, έτσι και στο τρίτο γκολ της ΑΕΚ, ο Μπακασέτας εκτέλεσε κόρνερ και ο Αϊντάρεβιτς σκόραρε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν. Με δυνατό σουτ του  του Μπακασέτα ο δείκτης του σκορ ανέβηκε νωρίς – νωρίς στο 4-0 και λίγο πριν το φινάλε του α’ ημιχρόνου ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέτυχε, σε τετ α τετ, το πέμπτο γκολ της Ένωσης και δεύτερο προσωπικό του.

Δεν έριξε …ταχύτητα

Με …φόρα απ’ το α’ σαρανταπεντάλεπτο μπήκε η ΑΕΚ στο γήπεδο, αλλά απ’ τη σέντρα σουτ του Χριστοδουλόπουλου η μπάλα πέρασε αόυτ μόλις στο 46ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος έστρωσε τη μπάλα στον Σέρχιο Αραούχο, με τον Αργεντινό να κάνει το 6-0 και να επιστρέφει στο σκοράρισμα. Η Ένωση δεν έριξε ταχύτητα και συνέχισε να επιτίθεται, αλλά ούτε ο Γιόχανσον στο 56′, ούτε και ο Μπακασέτας στο 57′ κατάφεραν να νικήσουν τον Φιρινίδη. 
Στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης ο Γιώργος Γιακουμάκης πήρε τη θέση του Σέρχιο Αραούχο, με τον Έλληνα στράικερ να επιστρέφει στη δράση, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του σε προπόνηση της ομάδας στις 6 Αυγούστου. 

Ως το φινάλε της αναμέτρησης η ΑΕΚ έχασε δύο ακόμα ευκαιρίες με τον Γιακουμάκη και τον Μπακασέτα, αλλά ό, τι δεν κατάφεραν οι δύο παραπάνω παίκτες του Δικεφάλου, το πέτυχε ο Τρόιστασον στο 70ο λεπτό, όταν πήρε το “ριμπάουντ” μετά την απόκρουση του Φιρινίδη στο σουτ του Πατίτο. Ο Ισλανδός μάλιστα έφτασε κοντά και σε δεύτερο προσωπικό γκολ λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, αλλά από το σουτ του η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο στο 88ο λεπτό, με τον Μίλιτς να πιάνει γυριστό σουτ, με δίχως να βρίσκει εστία.

O διαιτητής Βασίλης Φωτιάς “κιτρίνισε” τους: Μίλιτς και Σάββα.

Απόλλων Λάρισας (Θ. Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Ανδρέου, Παπαζαχαρίας, Αγρόδημος, Τσιλούλης (46′ Καρακατσάνης), Λαμπρόπουλος (65′ Σκούπρα), Μίλιτς, Τζάνης, Μαυριάς (46′ Διβανες)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσόσιτς (46′ Βινίσιους), Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Μπακασέτας, Τρόσιτασον, Χριστοδουλόπουλος (54′ Πατίτο), Αραούχο (64′ Γιακουμάκης)

Η εξέλιξη της αναμέτρησης του Απόλλωνα Λάρισας με την ΑΕΚ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου από το match center του novasports.gr.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.