ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 3-1: Με Ακπομ η πρόκριση για τον “Δικέφαλο” (hls)

Ο Ακπομ μπήκε στο παιχνίδι στο 77’, με το ματς, τότε, στο 1-1. Στο 82’ και στις καθυστερήσεις τα δικά του γκολ έδωσαν στον ΠΑΟΚ στην πρόκριση-Η ΑΕΛ είχε δοκάρι στο 1-1

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας με καθοριστικό τα γκολ του Τσούμπα Ακπομ. Ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα με 3-1 την ΑΕΛ. Το πρώτο παιχνίδι στο “Αλκαζάρ” είχε λήξει με 1-1. Στην Τούμπα, το 1-1 υπήρχε μέχρι το 82’ και τότε ανέλαβε δράση ο Ακπομ που βρήκε γκολ για τρίτο σερί παιχνίδι. Ο Ακπομ πέτυχε γκολ και στις καθυστερήσεις (στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου) για το τελικό 3-1. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ πάντως πάντως την ώρα των πανηγυρισμών αποβλήθηκε γιατί έβγαλε τη φανέλα. Είχε κίτρινη κάρτα, από το 89′, στις καθυστερήσεις πήρε δεύτερη και αποβλήθηκε. 

Επιστροφή Βιεϊρίνια 

Για τον ΠΑΟΚ επέστρεψε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια που είχε να παίξει από το παιχνίδι Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, στις 7 Νοεμβρίου. Ο σχηματισμός ήταν 4-2-3-1. Στην εστία ήταν ο Ζίβκοβιτς. Δεξιός μπακ ήταν ο Λύρατζης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Ινγκασον και Μιχαηλίδης, αριστερός μπακ ήταν ο Βιεϊρίνια. Δίδυμο αμυντικών μέσων ήταν ο Τσιγγάρας με τον Σβαμπ και επιτελικός μέσος ο Αουγκούστο. Δεξιός εξτρέμ ήταν ο Μουργκ, αριστερός ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σφιντέρσκι.

Ενοχλήσεις ο Θεοδωρόπουλος, στη θέση του ο Σουλούκος

Ο Θεοδωρόπουλος ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση. Στην αλλαγή της τελευταίας στιγμής για την ΑΕΛ, ο Σουλούκος πήρε τη θέση του στην εστία της ΑΕΛ. Ο σχηματισμός της θεσσαλικής ομάδας ήταν 4-3-3. Ο Σουλούκος ήταν στην εστία, δεξιός μπακ ήταν ο Παπαγεωργίου, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Γκοτζαμανίδης και ο Θεολόγου. Αριστερός μπακ ήταν ο Ομάρ. Στους χαφ ήταν ο Ηλιάδης με τον Κολομπίνο και τον Γαρουφαλιά. Στην επίθεση ήταν ο Ογμποε, δεξιά ο Μπαντιμπαγκά και αριστερά ο Γλυνός. 

Από την αρχή επίθεση ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και από την αρχή πήρε την κυκλοφορία της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 6’ και στο 11’, Βιεϊρίνια και Αουγκούστο έχασαν καλές ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ είχε σε ένα ακόμη παιχνίδι πολύ ορεξάτο τον Ζίβκοβιτς και γενικώς οι γραμμές του ήταν ψηλά, πίεζε και η ΑΕΛ, ως επί το πλείστον, περίμενε στο μισό γήπεδο για την άμυνα καθώς και ο ΠΑΟΚ την υποχρέωνε σε αυτό. 

Το 1-0 στο 23’ 

Στο 23’ έγινε το 1-0. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, Σφιντέρσκι και Γκοτζαμανίδης κινήθηκαν στον πρώτο δοκάρι για την κεφαλιά, ο παίκτης της ΑΕΛ βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας, αυτογκόλ, 1-0. Στο 24’ ο ΠΑΟΚ είχε νέα ευκαιρία για γκολ. Ο Σβαμπ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, ο Σουλούκος βρήκε την μπάλα, την έστειλε κόρνερ. Στο 41’, η μοναδική τελική προσπάθεια της ΑΕΛ, στο πρώτο μέρος, που ήταν αξιόλογη. Ο Γλυνός έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Ινγκασον, άλλαξε πορεία, δεν αιφνιδίασε τον Ζίβκοβιτς που μπλόκαρε. 

Γύρισε σε 4-4-2 η ΑΕΛ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Ακούνια πήρε τη θέση του Γαρουφαλιά που ούτως ή άλλως είχε ενοχλήσεις προς το τέλος του πρώτου μέρους. Μαζί, άλλαξε και ο σχηματισμός για την ΑΕΛ, από 4-3-3, σε 4-4-2, με τον Ογκμποε και του Ακούνια να είναι στην επίθεση.

Ευκαιρίες ΠΑΟΚ και Σουλούκος 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο β΄μέρος. Δημιούργησε ευκαιρίες, ο Σουλούκος, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, έκανε επεμβάσεις. Στο 48’ φάουλ για τον ΠΑΟΚ, εκτέλεσε ο Μουργκ, κεφαλιά του Ινγκασον, ο Σουλούκος με εξαιρετική επέμβαση διώχνει σε κόρνερ. Στο 52’ σουτ από τον Μουργκ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Σουλούκος με διπλή προσπάθεια, μπλόκαρε την μπάλα. Στο 56’ η ΑΕΛ έκανε ευκαιρία. Ο Ογκμποε έφυγε στην κόντρα, σούταρε έξω από την περιοχή, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε. Στο 58’ απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Βιεϊρίνια, από πλάγια θέση και αριστερά, ο Σουλούκος, μπλοκάρει στην κλειστή του γωνία. 

Το 1-1 για την ΑΕΛ και δοκάρι 

Στο 60’ έγινε το 1-1. Ο Κολομπίνο κάνει το γέμισμα, ο Ογκμποε στη μονομαχία με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς στον αέρα, πιάνει την κεφαλιά, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, η φάση ελέγχθηκε για το αν υπάρχει οφσάιντ του Ογκμποε, το γκολ, μετά τον έλεγχο, μέτρησε. Η ΑΕΛ στο 68’ είχε και δοκάρι. Ο Ογκμποε έκανε το πλασέ, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Ζίβκοβιτς, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. 

Μέσα Κούρτιτς και Μπίσεσβαρ 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, λίγο πριν το δοκάρι της ΑΕΛ, στο 68’ είχε κάνει διπλή αλλαγή. Κούρτιτς και Μπίσεσβαρ μπήκαν στη θέση των Σβαμπ και Μουργκ αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και η ΑΕΛ ήθελε να γίνει επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 74’ δυνατό σουτ από τον Βιεϊρίνια, έξω από την περιοχή, ο Σουλούκος έδιωξε με γροθιές.

Αλλαγή και γκολ ο Ακπομ 

Από το 77’ ο ΠΑΟΚ έπαιζε με Σφιντέρσκι και Ακπομ μαζί. Ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τον Ακπομ στη θέση του Τσιγγάρα. Ο Ακπομ ήταν αυτός που έκανε το 2-1 για τον ΠΑΟΚ. Σο 82’ ο Κούρτιτς έδωσε στον Ζίβκοβιτς, ο Σέρβος από τα δεξιά, με κεφαλιά, έδωσε πάσα στον Ακπομ που σκόραρε με κεφαλιά-ψαράκι. Ο Ακπομ σκόραρε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με εξαιρετικό τελείωμα για το τελικό 3-1.

Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του ήταν ο Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου) με τον Παναγιώτη-Δημήτρη Σάκκα (Θεσσαλίας). Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Βασίλης Φωτιάς από την Πέλλα. VAR ήταν ο Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας) με AVAR τον Τρύφωνα Πετρόπουλο (Αρκαδίας) και παρατηρητής ήταν ο Εμμανουήλ Ταπαντζάς από την Ε.Π.Σ. Θράκης.

ΠΑΟΚ: Ζ.Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (84’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ (68’ Κούρτιτς), Τσιγγάρας (77’ Ακπομ), Αουγκούστο, Μουργκ (68’ Μπίσεσβαρ), Αντ.Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι

ΑΕΛ: Σουλούκος, Αμπούντ, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης (86′ Ταχάρ), Παπαγεωργίου, Γαρουφαλιάς (46’ Ακούνια), Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γλυνός(86′ Μαυριάς), Μπαντιμπανγκά (89′ Κούστα), Όγκμποε


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.