Έχασε, αλλά… κέρδισε

Η ΑΕΚ κοίταξε στα μάτια τη Ρόμα του Φραντσέσκο Τότι και παρότι γνώρισε την ήττα (2-1), άφησε θετικότατες εντυπώσεις και αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο τους 25.000 φίλους της που έστησαν το δικό τους πάρτι στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ κοίταξε στα μάτια τη Ρόμα του Φραντσέσκο Τότι και παρότι γνώρισε την ήττα (2-1), άφησε θετικότατες εντυπώσεις και αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο τους 25.000 φίλους της που έστησαν το δικό τους πάρτι στο ΟΑΚΑ.

Η «Ένωση» στην καλύτερη εμφάνιση της (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) στα φιλικά προετοιμασίας, ζόρισε για τα καλά τους Ιταλούς, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, όμως πλήρωσε την αδράνεια της στα στημένα.

Η ΑΕΚ τις εντυπώσεις, η Ρόμα το γκολ

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ, η οποία είχε πολύ όρεξη, ήλεγξε το ρυθμό, έχασε πολλές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα, σε αντίθεση με την Ρόμα, η οποία με δύο φάσεις (μία βρήκε το στόχο) σε όλο το 45λεπτο κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Η «Ένωση» από το πρώτο λεπτό του ματς  πίεσε ασφυκτικά τους Ιταλούς και με οργανωτή τον Μπαρμπόσα, έχασε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ο πρώτος που απείλησε ήταν ο νεοαποκτηθείς Πορτογάλος με σουτ μόλις στο 5′, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πλατέλλα, έπειτα από κάθετη πάσα Μπαρμπόσα.

Στο 14′ ο Μάνταλος έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Μπακάκη, προσπάθησε να νικήσει τον Ντε Σάνκτις με γυριστό μονοκόμματο σουτ, όμως ο τερματοφύλακας των Ιταλών του είπε «όχι», ενώ δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, ο Αραβίδης έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Ρόμα.

Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα, παρότι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, συνέχισαν να πρεσάρουν σε όλο το γήπεδο, μη επιτρέποντας στους Ιταλούς που είχαν ανεβάσει ρυθμό να κάνουν το παιχνίδι τους. Στο 37′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς την εστία του Ανέστη με το σουτ του Ιτούρμπε, το οποίο πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η πίεση της Ρόμα αυξήθηκε και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιτούρμπε κατάφερε να τη μετουσιώσει σε γκολ. Ο 21χρονος Αργεντινός με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Ανέστη και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.  

«Πλήρωσε» τα στημένα, μείωσε με Ντακόλ

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Δέλλας πέρασε στο ματς τον Ζόριτς, όμως οι φιλοξενούμενοι στο 52′ κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, «χτυπώντας» και πάλι από στημένη φάση. Ο Φλορέντσι εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Κεϊτά με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Ανέστη και έγραψε το 2-0.

Στο 65′ η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς, όμως ο Ζόριτς παρότι εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Ρομανιόλι, δεν πλάσαρε σωστά και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι «κιτρινόμαυροι» πάντως δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και πέντε λεπτά πριν το φινάλε… δικαιώθηκαν, αφού ο Ρομανιόλι ανέτρεψε τον Γεωργέα και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντακόλ, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει σωστά και να μειώσει στο τελικό 1-2.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (80′ Γεωργέας), Κολοβέτσιος (80′ Σαρρής), Λαμπρόπουλος (80′ Σβάρνας), Πεταυράκης (80′ Γροντής), Κορδέρο (74′ Φαγέ), Ανάκογλου (80′ Ρόβας), Μάνταλος (46′ Ζόριτς), Μπαρμπόζα (80′ Μπρέσεβιτς), Πλατέλλας (59′ Ντούνης), Αραβίδης (64′ Ντακόλ).

Ρόμα: Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης (74′ Κόουλ), Ντε Ρόσι, Αστόρι (63′ Τότι), Εμάνουελσον (74′ Παρέδες), Κεϊτά, Ναϊνγκολάν (90’+3 Ουτσάν), Ιτούρμπε (63′ Λιάιτς), Φλορέντσι (90’+3 Σανάμπρια), Ζερβινιό (63′ Ρομανιόλι), Ντέστρο (74′ Σόμα).


 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.