Έκανε την έκπληξη η Αιθιοπία

Η Αιθιοπία προκρίθηκε στον τρίτο και τελευταίο γύρο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ στην Αφρική, κερδίζοντας με 2-1 τη Ν. Αφρική την Κυριακή.

Η Αιθιοπία προκρίθηκε στον τρίτο και τελευταίο γύρο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ στην Αφρική, κερδίζοντας με 2-1 τη Ν. Αφρική την Κυριακή.

Οι Αιθίοπες έχουν πέντε πόντους διαφορά από τους σημερινούς τους αντιπάλους, μία αγωνιστική πριν από το τέλος στον 1ο όμιλο του δεύτερου γύρου.

Στον 2ο όμιλο, η ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας στη Γουινέα Ισημερινού ήταν αρκετή για να δώσει στους Τυνήσιους την πρωτιά και το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, με διαφορά ασφαλείας πέντε πόντων από το δεύτερο Πράσινο Ακρωτήρι.

Την πρόκριση στον τρίτο γύρο πήρε από τον τρίτο όμιλο η Ακτή Ελεφαντοστού, περνώντας με νίκη 4-2 από την Τανζανία και αφήνοντας εκτός Μουντιάλ το Μαρόκο, που δεν μπορεί να καλύψει απόσταση πέντε πόντων στο παιχνίδι που απομένει.

Στον τέταρτο όμιλο η τέταρτη αγωνιστική θα κρίνει τα πάντα, με τη Γκάνα να περνά από το Λεσότο με 2-0 και να ανεβαίνει στην κορυφή με 12 πόντους, έναν περισσότερο από τη Ζάμπια.

Από το έβδομο γκρουπ η Αίγυπτος ήταν αυρτή που εξασφάλισε την πρωτιά με τη νίκη 1-0 στη Μοζαμβίκη. Η Γουινέα παρά τη δική της νίκη επί της Ζιμπάμπουε είναι πέντε πόντους πίσω από τους «Φαραώ» και μένει εκτός.

Στον όγδοο όμιλο, η Αλγερία που κέρδισε νωρίτερα στη Ρουάντα, είδε το Μάλι να μένει στο 2-2 με το Μπενίν, με αποτέλεσμα η ομάδα του Βαχιντ Χαλίλχοτζιτς να πάρει και αυτή την πρόκριση.

Δραματικός αναμένεται ο ένατος όμιλος, με τη Σενεγάλη να παίρνει κεφάλι με τη νίκη 2-0 στην έδρα της Λιβερίας. Οι Σενεγαλέζοι έχουν 9 πόντους, ενώ ακολουθεί η Ουγκάντα με 8 εν΄όψει φινάλε.

Τέλος, στον δέκατο όμιλο, όλα θα κριθούν τον Σεπτέμβρη στον «τελικό» Καμερούν – Λιβύης. Οι Καμερουνέζοι έμειναν στο 0-0 εκτός με τη Λ.Δ. Κονγκό και έχουν επτά πόντους, δύο λιγότερους από τους πρωτοπόρους Λίβυους.

Τα αποτελέσματα:

1ος Όμιλος
Αιθιοπία – Ν. Αφρική 2-1

2ος Όμιλος
Γουινέα Ισημ. – Τυνησία 1-1

3ος Όμιλος
Τανζανία – Ακτή Ελεφαντοστού 2-4

4ος Όμιλος
Λεσότο – Γκάνα 0-2

7ος Όμιλος
Μοζαμβίκη – Αίγυπτος 0-1
Γουινέα – Ζιμπάμπουε 2-0

8ος Όμιλος
Ρουάντα – Αλγερία 0-1
Μάλι – Μπενίν 2-2

9ος Όμιλος
Λιβερία – Σενεγάλη 0-2

10ος Όμιλος
Λ.Δ. Κονγκό – Καμερούν 0-0


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.