Με πεντάρα στην επόμενη φάση (video)

Το Βέλγιο συνέτριψε 5-2 την Τυνησία και αγκάλιασε την πρόκριση του στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από δύο γκολ σημείωσαν οι Λουκάκου και Αζάρ, με τον Μπατσουαϊ να σκοράρει στο 90'. Μπρον και Καζρί τα τέρματα των ηττημένων.

Το Βέλγιο συνέτριψε 5-2 την Τυνησία και αγκάλιασε την πρόκριση του στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου.  Για να μείνει εκτός θα πρέπει ο Παναμάς να νικήσει Αγγλία και Τυνησία, αλλά και τα “Λιοντάρια” να επικρατήσουν της παρέας του Ντε Μπρούιν. Από δύο γκολ σημείωσαν οι Λουκάκου και Αζάρ, με τον Μπατσουαϊ να σκοράρει στο 90′. Μπρον και Καζρί τα τέρματα των ηττημένων. 

Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων αποτυπώθηκε στο τελικό 5-2, με το οποίο το Βέλγιο έφτασε τους έξι βαθμούς και σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Μουντιάλ. Η Τυνησία δεν κλείστηκε σε κανένα σημείο πίσω, κυνηγώντας το θετικό αποτέλεσμα που θα τις έδινε ελπίδες πρόκρισης. Τελικά ηττήθηκε με βαρύ σκορ, ενώ ο Μααλούλ εκτός από το ματς έχασε και δύο παίκτες του, που αποχώρησαν με πρόβλημα  τραυματισμού στο πρώτο μέρος.

Βροχή τα γκολ…

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε στο παιχνίδι το Βέλγιο και η υπεροχή του καρποφόρησε γρήγορα, καθώς ο Αζάρ “κέρδισε” πέναλτι από την ανατροπή του Μπεν Γιουσέφ και ο άσος της Τσέλσι από την άσπρη έκανε το 1-0. Το σύνολο του Μαρτίνεθ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 16′ ο Λουκάκου εκμεταλλεύτηκε την κάθετη μπαλιά του Μέρτενς και με σουτ διπλασίασε τα τέρματα του Βελγίου. 

Η αντίδραση της Τυνησίας δεν άργησε να έρθει και στο  18′ ο Μπρον με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 και έδωσε εκ νέου ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Δε χάρηκε το γκολ όσο θα ήθελε, αφού  στο 23′ αποχώρησε τραυματίας και δεν μπόρεσε να βοηθήσει άλλο την ομάδα του. 

Μετά από ένα… τρελό 25λεπτο με πολλές φάσεις και τρία γκολ, ο ρυθμός άρχισε να πέφτει και τα λάθη να πληθαίνουν, παρόλα αυτά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Λουκάκου να δέχεται την ασίστ από τον Μενιέ και με σουτ να γράφει το 3-1. 

Ευκαιρία για αλλαγές

Όπως στο πρώτο, έτσι και δεύτερο ημίχρονο το Βέλγιο βρήκε γρήγορο γκολ και έβαλε οριστικό τέλος στα όνειρα των Τυνήσιων για το θετικό αποτέλεσμα. Ο Αζάρ αυτή τη φορά έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με σουτ έκανε το 4-1. 

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με το Βέλγιο να συνεχίζει να ελέγχει το ματς και να δημιουργεί ευκαιρίες. Η Τυνησία έχοντας πραγματοποιήσει δύο αναγκαστικές αλλαγές δεν είχε την ευκαιρία για πολλές διορθωτικές αλλαγές, όπως το Βέλγιο. Τίλεμανς και Μπατσουαϊ μπήκαν στο ματς και έδωσαν επιθετική πνοή στην ομάδα τους, η οποία έφτασε και σε πέμπτο γκολ, με τους δυο τους να συνδυάζονται άψογα στο 90′ και τον τελευταίο να σκοράρει με προβολή. Το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Καζρί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, συνδυάζοντας με γκολ την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε. 

Διαιτητής: Ζαΐρ Μαρούφο (ΗΠΑ)
Κίτρινες κάρτες: Σασί
 
Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιατά, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπράιν, Φερέιρα-Καράσκο, Ε. Αζάρ (68΄ Μπατσουαγί), Μέρτενς (86΄ Τίλεμανς), Λουκάκου (59΄ Φελαϊνί).
 
Τυνησία (Ναμπίλ Μααλούλ):
Μπεν Μουσταφά, Σ. Μπεν Γιουσέφ (41΄ Μπεναλουάν), Μεριά, Μπρον (24΄ Ναγκέζ), Μααλούλ, Μπαντρί, Σασί (59΄ Σλίτι), Σκιρί, Χαουΐ, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Καζρί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.