Βραζιλία-Αργεντινή 0-1: Ο Οταμέντι έσπασε το αήττητο (video)

Η Αργεντινή νίκησε 1-0 τη Βραζιλία στο «Μαρακανά» και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της.

Ο Νικολάς Οταμέντι με κεφαλιά στο 63’, χάρισε τη νίκη στην «αλμπισελέστε» και σταμάτησε το αήττητο σερί της «σελεσάο», η οποία είχε 51 νίκες και 13 ισοπαλίες σε 64 εντός έδρας ματς προκριματικών αγώνων. Οι Αργεντινοί κατάφεραν να επικρατήσουν και πάλι με 1-0 μέσα στο «Μαρακανά», όπως είχαν κάνει και στον τελικό του Copa America το 2021.

Το ματς ήταν αρκετά σκληρό στο πρώτο μέρος, με συνολικά 22 φάουλ. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και απείλησαν με τον Μαρτινέλι, όμως ο Μαρτίνεθ κράτησε το μηδέν για την εστία του. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν το γκολ της νίκης σε στημένη μπάλα, καθώς ο Οταμέντι σκόραρε μετά από κόρνερ. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζοέλτον στο 81’.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν 51% κατοχή μπάλας και 8/2 τελικές, έναντι 8/4 των γηπεδούχων. Η Βραζιλία είχε 88% στις πάσες και η Αργεντινή 86%. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη της παγκόσμιας πρωταθλήτρια σε έξι ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «αλμπισελέστε» βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου της Λατινικής Αμερικής με 15 βαθμούς.

Η Βραζιλία γνώρισε την τρίτη της ήττα και έμεινε για τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη. Η «σελεσάο» βρίσκεται στην έκτη θέση με επτά βαθμούς. Τέλος, η Αργεντινή ολοκληρώνει το 2023 στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γαλλία. Δείτε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης, στο παραπάνω βίντεο.

Τα αποτελέσματα:

Παραγουάη-Κολομβία 0-1
Ισημερινός-Χιλή 1-0
Ουρουγουάη-Βολιβία 3-0
Βραζιλία-Αργεντινή 0-1
Περού-Βενεζουέλα 1-1


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.