Δυσοίωνη η πρόγνωση για τον τραυματισμό του Νεϊμάρ

Η Βραζιλία επιβεβαίωσε ότι ο Νεϊμάρ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, μετά τη ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου και μηνίσκου στο αριστερό γόνατο.

Ο 31χρονος άσος αποχώρησε με φορείο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου στην ήττα της Βραζιλίας (0-2) από την Ουρουγουάη στο Μοντεβίδεο, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Ο Νεϊμάρ δεν είχε υποστεί σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο στο παρελθόν, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα στον αστράγαλο κι έχασε μεγάλα κομμάτια της περασμένης περιόδου, καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο σημείο.

«Η ανησυχία δεν είναι μόνο το πώς επιστρέφει από έναν θεραπευμένο πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο και την επουλωμένη αποκατάσταση μηνίσκου, και αν κάνει τους μύες του δυνατούς ή όχι. Αυτό είναι πραγματικά πολύ εύκολο να γίνει», εξήγησε ο Μπιλ Νόουλς, παγκοσμίου φήμης ειδικός στον τομέα της αθλητικής αποκατάστασης και της αθλητικής ανάπτυξης.

«Οι τραυματισμοί στο γόνατο και στον αστράγαλο είναι τοπικοί τραυματισμοί αλλά η συνέπειά τους είναι κεντρική συνέπεια, και το κεντρικό είναι ο εγκέφαλος. Αυτή η κεντρική συνέπεια επηρεάζει τις συντονιστικές ικανότητες ή τον χρόνο και την αλληλουχία αντιμετώπισης των δυνάμεων. Είναι αυτό που ονομάζουμε νευροφυσιολογική προσβολή στον εγκέφαλο», συνέχισε ο ειδικός.

Και συμπλήρωσε: «Αυτή η νευροφυσιολογική προσβολή χρειάζεται χρόνο για να βελτιωθεί ή να διορθωθεί. Μπορεί να περάσουν 18-30 μήνες, όπου ο εγκέφαλος προσπαθεί σιγά-σιγά να αποκαταστήσει ξανά το 100% της λειτουργίας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.