Θέλει να φιλοξενήσει κορυφαία τουρνουά η Αυστραλία

Η Αυστραλία θέλει να φιλοξενήσει περισσότερα μεγάλα τουρνουά ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών του 2034.

Αυτό διότι θέλει να αξιοποιήσει την κληρονομιά της επιτυχημένης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών, όπως δήλωσε την Πέμπτη (19/10) ο διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας (Football Australia), Τζέιμς Τζόνσον.

Η προθεσμία της FIFA για τις υποψηφιότητες για τους τελικούς του 2034 απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες και η Σαουδική Αραβία είναι η μόνη άλλη χώρα που έχει ανακοινώσει ότι θα υποβάλει πρόταση για το τουρνουά.

Η FIFA έχει προσκαλέσει προτάσεις υποψηφιότητας από την Ασία και την Ωκεανία για τη διοργάνωση του 2034, ορίζοντας ως προθεσμία την 31η Οκτωβρίου. Η Σαουδική Αραβία νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει σχετικό αίτημα και έλαβε υποστήριξη από την ασιατική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου στο συνέδριό της την Τετάρτη (18/10).

Η Αυστραλία βρισκόταν σε συνομιλίες με την Ινδονησία σχετικά με το ενδεχόμενο κοινής πρότασης με τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη. Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα η Ινδονησία δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την προσφορά της Σαουδικής Αραβίας.

Η Αυστραλία συνδιοργάνωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών με τη Νέα Ζηλανδία φέτος και ο Τζόνσον είπε ότι ήθελε να βασιστεί στην επιτυχία αυτού του τουρνουά:

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια διαδικασία υποβολής προτάσεων για το Ασιατικό Κύπελλο γυναικών το 2026. Και η λογική είναι να επεκτείνουμε πραγματικά το αποτέλεσμα της κληρονομιάς κυρίως για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Αυστραλία», είπε στο αθλητικό επιχειρηματικό συνέδριο Leaders στο Λονδίνο.

«Εξετάζουμε επίσης δύο άλλα μεγάλα τουρνουά, εξετάζουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2029 για να δούμε αν αυτό θα μπορούσε να είναι μια επιλογή στην περιοχή μας, και διερευνούμε την επιλογή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών του 2034».

Η Αυστραλία η οποία είχε προηγουμένως υποβάλει πρόταση για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, το οποίο πήγε στο Κατάρ, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των ψηφοφοριών το 2010.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, στο οποίο θα συμμετέχουν για πρώτη φορά 48 ομάδες, θα φιλοξενηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό.

Το τουρνουά του 2030 θα διεξαχθεί στην Ισπανία, την Πορτογαλία και το Μαρόκο με την Ουρουγουάη, την Αργεντινή και την Παραγουάη να φιλοξενούν τους τρεις πρώτους αγώνες για να σηματοδοτήσουν την εκατονταετηρίδα του τουρνουά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.