Κροατία – Βραζιλία 1-1 (4-2 πεν): Είχε ψυχή και Λιβάκοβιτς! (hls)

Η Κροατία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στην παράταση με γκολ του Νεϊμάρ, ισοφάρισε λίγο πριν το τέλος με τον Πέτκοβις και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά στην διαδικασία των πέναλτι!

Η Κροατία πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αφήνοντας εκτός την Βραζιλία στο Education City Stadium.

Κορυφαίος για την Κροατία, ο τερματοφύλακας Λιβάκοβιτς, με τις επεμβάσεις του σε όλο το παιχνίδι, αλλά και το πέναλτι που απέκρουσε!

Η Κροατία, για δεύτερη διαδοχική φορά, φτάνει στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες.

Η Βραζιλία, ξεκίνησε με διάταξη 4-3-3, που γίνονταν 3-2-4-1 απέναντι στην Κροατία με τον Ντανίλο να ανεβαίνει και να γίνεται δεύτερο αμυντικό χαφ σε πολλές περιπτώσεις δίπλα στον Κασεμίρο.

Άλισον κάτω από τα δοκάρια, Ντανίλο αριστερά, Μιλιτάο δεξιά, Σίλβα και Μαρκίνιος κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Κασεμίρο Νεϊμάρ, Πακετά, Βινίσιους Τζούνιορ, Ριτσάρλισον, Ραφίνια.

Η Κροατία παρατάχθηκε με 4-3-3 με Πάσαλιτς Κράματιτς και Πέρισιτς να βρίσκονται στην επιθετική τριάδα. Στην άμυνα οι Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβαρντιόλ, και Σόσα. Στο κέντρο, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς και Μόντριτς ενώ κάτω από τα δοκάρια ο Λιβάκοβιτς.

Πίεσε η Βραζιλία, είχε προσπάθειες και η Κροατία-Ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο

Η Βραζιλία, ξεκίνησε με αρκετή διάθεση και ενέργεια και από νωρίς έδειξε πως θέλει να έχει τον έλεγχο του αγώνα και παράλληλα να φτάσει στην επίτευξη γρήγορου γκολ.

Οι παίκτες του Τίτε, επιθετικά ήταν καταπληκτικοί. Πίεζαν από την αρχή την Κροατία, ώστε να έρθει το γκολ και απείλησαν μόλις στο πέμπτο λεπτό.

Ο Βινίσιους βρήκε χώρο και έκανε το σουτ, με τον Λιβάκοβιτς να μαζεύει σταθερά τη μπάλα.

Η Κροατία, ξεκινούσε τις περισσότερες επιθέσεις της από την άμυνα και όχι με βαθιές μπαλιές.

Στο 13 μετά από εξαιρετική ανάπτυξη, ο Πάσαλιτς από τα δεξιά έκανε σέντρα ο Πέρισιτς άγγιξε τη μπάλα αλλά υπό την πίεση των αμυντικών δεν μπόρεσε να απειλήσει όπως θα ήθελε.

Η Σελεσάο, συνέχισε να πιέζει ψηλά ώστε να μην επιτρέπει στην Κροατία να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε. Στο 20 Ο Νεϊμάρ, έπιασε το σουτ με τον Λιβάκοβιτς να μαζεύει σταθερά. Αρχικά ωραία ευκαιρία με τον Βινίσιους Τζούνιορ, που άλλαξε γρήγορα τη μπάλα έκανε σουτ ο Γκβάρνιολ έκοψε το σουτ του Βραζιλιάνου. Στη συνέχεια ο Νεϊμάρ δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η Βραζιλία, έπαιζε καλά στην επίθεση, ωστόσο, είχε γρήγορες επιστροφές στην άμυνα. Οι γραμμές ήταν αρκετά κοντά σε όλο το πρώτο ημίχρονο και γενικά η Βραζιλία έδειχνε πλήρως συμπαγής ομάδα σε όλες τις γραμμές!

Στο 30 ο Πέρισιτς έπιασε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 42 η Βραζιλία έχασε ευκαιρία με φάουλ του Νεϊμάρ. Η μπάλα κόντραρε όμως ο Λιβάκοβιτς δεν αιφνιδιάστηκε και μάζεψε.

Στο ημίχρονο, Μόντριτς και Κασεμίρο, αντάλλαξαν φανέλες!

Τις ευκαιρίες η Βραζιλία αλλά…χωρίς γκολ!

Η Βραζιλία, έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί μόλις στο 47ο λεπτό! Ο Μιλιτάο γύρισε την μπάλα στην περιοχή ο Γκβάρντιολ στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα λίγο έλλειψε να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του, με τον Λιβάκοβιτς να απομακρύνει ενστικτωδώς! Στη συνέχεια της φάσης, ο Κασεμίρο έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γιουράνοβιτς, ο Νεϊμάρ έκανε προσπάθεια, ο Βινίσιους σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής με τον πορτιέρε της Κροατίας να σώζει ακόμη μια φορά με σπουδαία επέμβαση!

Ο διαιτητής, έλεγξε το VAR για πέναλτι, ωστόσο διαπιστώθηκε πως στην αρχή της φάσης στο γέμισμα του Κασεμίρο υπήρχε off side.

Στο 55 η Βραζιλία έχασε μια ακόμη ευκαιρία για να προηγηθεί! Ο Ριτσάρλισον έκανε κάθετη στην αριστερή πλευρά για τον Νεϊμάρ, αυτός έπιασε καλό σουτ, όμως ξανά ο Λιβάκοβιτς έσωσε την ομάδα του!

Στο 66 ήρθε νέα μεγάλη ευκαιρία για την Βραζιλία! Ο Πακετά βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του ήταν επάνω στον Λιβάκοβιτς!

Στο 76΄ ο Λιβάκοβιτς σταμάτησε μια ακόμη προσπάθεια του Νεϊμάρ! Ο Βραζιλιάνος πλάσαρε αλλά ο πορτιέρε της Κροατίας απομάκρυνε την μπάλα!

Στο 80 ήρθε μια ακόμη ευκαιρία για την Βραζιλία. Ο Κασεμίρο από τα δεξιά έκανε σέντρα, κατέβασε ο Ροντρίγκο που έστρωσε στον Πακετά αυτός έκανε το σουτ αλλά μάζεψε ο Λιβάκοβιτς!

Ο τερματοφύλακας της Κροατίας, στην κανονική ροή του αγώνα, είχε οκτώ επεμβάσεις! Συνολικά δηλαδή σε ένα ματς, έκανε περισσότερες απ΄όσες ο Άλισον σε όλο το Παγκόσμιο Κύπελλο! Ο τερματοφύλακας της Βραζιλίας μετράει 5!

Προηγήθηκε με Νεϊμάρ ισοφάρισε με Πέτκοβιτς!

Από τα τελευταία εννέα τελευταία νοκ-άουτ παιχνίδια σε μεγάλη διοργάνωση, η Κροατία για όγδοη φορά αγωνίζεται στην παράταση!

Στο 103, η Κροατία έχασε καλή ευκαιρία! Ο Μόντρις με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Πέκτοβιτς, αυτός με καταπληκτική ντρίμπλα απέφυγε δύο αμυντικούς, έστρωσε στον Μπρόζοβιτς, αυτός έκανε κακό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής!

Στο 105+1, στις καθυστερήσεις δηλαδή ήρθε το γκολ για την Βραζιλία! Ο Νειμάρ άλλαξε καταπληκτικά την μπάλα με τον Πακετά, απέφυγε τον τερματοφύλακα και με σουτ έκανε το 1-0! Ο Νεϊμάρ έφτασε τα 77 γκολ, όσα έχει και ο Πελέ!

Η Κροατία μετά το γκολ άλλαξε από 4-3-3 σε 4-2-3-1. Οι δύο αλλαγές του ΝΤάλιτς Όρσιτς και Πέτκοβιτς, συνεργάστηκαν για ο τελευταίος με σουτ έκανε το 1-1 στο 116!

Στο 122 ο Κασεμίρο έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή, με τον Λιβάκοβιτς να κάνει μια ακόμη σπουδαία επέμβαση!

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Βλάσιτς 1-0, Ροντρίγκο άστοχος, απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς, Μάιερ 2-0, 2-1 Κασεμίρο, Μόντριτς 3-1, Πέδρο 3-2, 4-2 Όρσιτς, Δοκάρι για τον Μαρκίνιος.

Ο Λιβάκοβιτς έχει πιάσει πλέον τέσσερα πέναλτι τα περισσότερα από κάθε άλλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν Γκβαρνιότλ, Σόσα(110 Μπούντιμιρ), Μπρόζοβιτς (114΄Όρσιτς), Κόβατσιτς(106 Μάιερ), Μόντριτς, Πάσαλιτς(73΄Βλάσιτς), Κράμαριτς(73΄Πέτκοβιτς), Πέρισιτς.

Βραζιλία: Άλισον, Ντανίλο, Σίλβα, Μαρκίνιος, Μιλιτάο(106΄Σάντρο), Νεϊμάρ, Πακέτα(106΄Φρεντ), Ραφίνια(55΄Άντονι), Ριτσάρλισον, Βινίσιους Τζούνιορ(65΄Ροντρίγκο).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.