Moυντιάλ: Ολοκληρώνεται το «παζλ» των προημιτελικών

Η φάση των «16» του Μουντιάλ ολοκληρώνεται την Τρίτη με τους αγώνες Μαρόκο - Ισπανία και Πορτογαλία - Ελβετία.

Στις 17:00 στο Education City Stadium η Ισπανία αντιμετωπίζει μία από τις εκπλήξεις του Μουντιάλ έως τώρα, το Μαρόκο, το οποίο έχει κάνει θριαμβευτική πορεία τερματίζοντας πρώτο στον όμιλό του και είναι η μοναδική αφρικανική ομάδα που έχει μείνει πλέον στη διοργάνωση.

Οι «φούριας ρόχας», μόλις μία φορά στα τελευταία τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα έχουν καταφέρει να περάσουν από τους «16», το 2010, όταν και στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου.

Ο τεχνικός των Ισπανών Λουίς Ενρίκε, τόνισε ότι οι παίκτες του θα αντιμετωπίσουν με τη δέουσα προσοχή τους Μαροκινούς, έχοντας προετοιμαστεί και για ενδεχόμενη διαδικασία των πέναλτι, καθώς όπως τόνισε, είχε δώσει εντολή στους ποδοσφαιριστές του να εκτελέσουν πάνω από 1000 τους τελευταίους μήνες έκαστος, ακόμα και στις προπονήσεις των ομάδων τους!

Το Μαρόκο, θέλει να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά, απέναντι στην ποδοσφαιρική εκπρόσωπο μίας χώρας με την οποία έχει και πολιτικές διαφορές. Ένα από τα πρόσωπα του αγώνα θα είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης των Αφρικανών ως τώρα, ο Ασράφ Χακίμι, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Μαδρίτη.

Oι δύο ομάδες είχαν συγκρουστεί και πριν από τέσσερα χρόνια στη Ρωσία, σε ένα ισόπαλο 2-2 για τη φάση των ομίλων.

Στις 21:00 στο Lusail Stadium η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Ελβετία σε μία ευρωπαϊκή μονομαχία.

Οι Ίβηρες πήραν την πρόκριση εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου τους, ενώ οι Ελβετοί πέρασαν δεύτεροι στον δικό τους πίσω από τη Βραζιλία με νίκες επί Καμερούν και Σερβίας.

Όλα τα μάτια θα είναι και πάλι στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει οκτώ γκολ σε Μουντιάλ και θέλει να φτάσει τα εννέα του Εουσέμπιο, ο οποίος με εννέα (το 1966) είναι ο Πορτογάλος που έχει πετύχει τα περισσότερα στη διοργάνωση. Ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος δεν είναι σίγουρο ότι θα τον ξεκινήσει, καθώς δήλωσε δυσαρεστημένος από την αντίδραση του παίκτη όταν τον αντικατέστησε στο προηγούμενο παιχνίδι.

Για την Ελβετία κάτι παρόμοιο θέλει να κάνει ο Σέρνταν Σακίρι, που θέλει ένα γκολ για να φτάσει τα έξι και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του συμπατριώτη του Ζεπ Χουέγκι από το 1954.

Oι νικητές των δύο αποψινών αγώνων θα παίξουν στα προημιτελικά μεταξύ τους το Σάββατο στο «Αλ Θουμάμα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.