Ραφαέλ Λεάο: Σπόρτινγκ, Λιλ, Μίλαν, Μουντιάλ και γράφει…

Ο Ραφαέλ Λεάο, παιδί μεταναστών από την Ανγκόλα, είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα που θα απασχολήσουν αρκετούς συλλόγους μετά το μουντιάλ.

Ο 23χρονος Πορτογάλος επιθετικός έχει ακόμα 18 μήνες στο συμβόλαιό του με τους ροσονέρι και το μέλλον του είναι από τα πιο καυτά θέματα στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας τους τελευταίους μήνες, με τον σύλλογο να θέλει απεγνωσμένα να τον δεσμεύσει σε νέα συμφωνία.

Απόφοιτος των ακαδημιών της Σπόρτινγκ, έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το 2018 και στο τέλος πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλήματος. Ωστόσο, οικειοθελώς έλυσε το συμβόλαιό του μετά από επεισόδιο εντός του συλλόγου. Σύντομα υπέγραψε ως ελεύθερος με τη Λιλ στη Ligue 1. Στο Σαν Σίρο πήγε το 2019 για ένα ποσό της τάξεως των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Βοήθησε την ομάδα στην κατάκτηση της περσινής Serie A , τερματίζοντας την 11ετή ξηρασία του συλλόγου για τον τίτλο, στην τρίτη του σεζόν με την ομάδα, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Serie A, ενώ παράλληλα μπήκε στη λίστα των 30 παικτών για τη Χρυσή Μπάλα.

Ο Λέο κλήθηκε αρχικά στην Εθνική από τον Φερνάντο Σάντος τον Οκτώβριο του 2021, για να αντικαταστήσει τον τραυματία Ράφα Σίλβα. Τέσσερις ημέρες αργότερα, έκανε το διεθνές ντεμπούτο του, μπαίνοντας στη θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ημίχρονο σε μια φιλική νίκη με 3-0 επί του Κατάρ. Με τη χώρα που απέναντί της πραγματοποίησε το διεθνές ντεμπούτο του, σε αυτή απολαμβάνει το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της καριέρας του, που αναμένεται λαμπρή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.