Γαλλία-Αυστραλία 4-1: Ανατροπή, ρεκόρ και έτοιμη για την υπεράσπιση του τίτλου! (vids)

Με το που βρήκαν ρυθμό οι Τρικολόρ ήταν καταιγιστικοί στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και έφτασαν άνετα στο τρίποντο στην προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων τους.

Την κορυφή του τέταρτου γκρουπ απολαμβάνει από την πρώτη αγωνιστική η Γαλλία, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Αυστραλία με το τέρμα του Γκούντγουιν (9′) έφτασε σε μια εύκολη (τελικά) ανατροπή και νίκη με 4-1!

Σκόρερ αυτής οι Ραμπιό (27′), Εμπαπέ (68′) και ο ρέκορντμαν Ζιρού, που (για την ώρα) βρίσκεται μαζί με τον Τιερί Ανρί στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα γκολ στους Τρικολόρ, φτάνοντας τα 51.

Από τη δική τους πλευρά τα Καγκουρό προσπάθησαν για την έκπληξη, είχαν δοκάρι για να ισοφαρίσουν σε 2-2, αλλά δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στον ρυθμό των αντιπάλων τους ύστερα από το 25ο λεπτό! Έτσι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό με την Τυνησία το Σάββατο (26/11, 12:00), ενώ το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν θα κυνηγήσει το 2/2 με τη Δανία (26/11, 18:00)

ΤA HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΜΑΤΣ

«Ψυχρολουσία» και ανατροπή σε πέντε λεπτά με MVP Ραμπιό!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκκίνησε την αναμέτρηση η Αυστραλία, η οποία εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα των Γάλλων και πήρε προβάδισμα με γκολ από τα… αποδυτήρια. Συγκεκριμένα στο 9′, ο Λέκι έκανε την τρίπλα πάνω στον άτυχο Λουκά Ερναντές (που αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο ύστερα από αυτή τη φάση), έκανε τη σέντρα και ο Γκούντγουιν νίκησε τον Γιορίς για το 1-0 υπέρ των Καγκουρό!

Αυτή ήταν η απόλυτη «ψυχρολουσία» για τους Τρικολόρ, η οποία σε συνδυασμό και με την αποχώρηση του βασικού του αριστερού μπακ τους, τους έφερε να ψάχονυ τα πατήματά τους στο γήπεδο. Αυτά… βρέθηεκαν μετά το 25′, όταν ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον Λουκά Ενραντές, ο αδερφό του Τεό, έδωσε την ασίστ στην ισοφάριση του Ραμπιό. Ο χαφ της Γιουβέντους βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο στο 27′ και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Ο ίδιος παίκτης πέντε λετπά μετά κατάφερε να κλέψει την μπάλα έξω από την περιοχή των αντιπάλων τους και έδωσε την τελική πάσα για το (ίσως πιο εύκολο) γκολ του Ζιρού. Ο πολύπειρος στράικερ της Μίλαν βρέθηκε μόνος του μέσα στο «κουτί» και με δεξί πλασέ ανέτρεψε το σκορ, για το 2-1 της ομάδας του.

Όσον αφόραν τον Ραμπιό, ο 27χρονος μέσος έγινε ο πρώτος παίκτης των Τρικολόρ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και τον Κριστόφ Ντουγκαρί, με γκολ και ασίστ στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση! Καθόλου… κακό επίτευγμα για τον έμπειρο άσσο!

Από εκεί και πέρα οι Γάλλοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 45′ έφτασαν κοντά στο 3-1, όμως ο Εμπαπέ έχασε. το… άχαστο. Ο Γκριεζμάν γύρισε την μπάλα από τα δεξιά και ο σταρ της Παρί… κατάφερε να αστοχήσει εξ επαφής από τη μικρή περιοχή, ενώ ο Ράιαν ήταν εξουδετερωμένος! Βέβαια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η τύχη δεν ήταν με το μέρος των Αυστραλών, που είδαν την μπάλα στην κεφαλιά του Ιρβάιν να καταλήγει… βασανιστικά στο δοκάρι και εν συνεχεία άουτ!

Αυτό το 2-1 ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνου, με την κατοχή να βρίσκεται στο 61%-39%, τις τελικές 11(2) – 4(1) και τα xG στο 2.18-0.43, όλα υπέρ των Γάλλων που κυριάρχησαν ειδικά μετά το 25ο λεπτό του αγώνα.

«Καθάρισε» με ρεκόρ Ζιρού και Εμπαπέ

Με τον Ζιρού να φτάνει μια… ανάσα από το γκολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο! Ο σκόρερ του 2-1 είδε την μπάλα να του έρχεται μετά τη σέντρα του Ντεμπελέ στο ύψος του πέναλτι και έπιασε ένα απίθανο εναέριο βολ πλανέ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε άουτ!

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Γαλλία – Αυστραλία | “Άγγιξε” ένα ιστορικό γκολ με τρομερό ψαλιδάκι ο Ζιρού!”,”description”:””Άγγιξε” ένα ιστορικό γκολ με τρομερό ψαλιδάκι ο Ζιρού!”,”thumbnailUrl”:”https://imageservicethumbs.glomex.com/dC1ibGR0ajQzcm5xejUvMjAyMi8xMS8yMi8yMC8xOV8xM182MzdkMmVjMWVkMDUyLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT48S”,”uploadDate”:”2022-11-22T20:19:56.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=3y8om249ji07mppg&playlistId=v-coj35h2lw7vd”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}},”expires”:”2022-12-30T22:00:00.000Z”,”regionsAllowed”:”GR”}

Η Γαλλία συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να δημιουργεί ευκαιρίες για τρίτο τέρμα, δίχως όμως οι παίκτες της να μπορούν να φτάσουν σε αυτό. Η Αυστραλία άντεχε την πίεση των αντιπάλων τους και έψαχνε να βρει τη φάση που θα έφερνε το ματς στα ίσα είτε από αντεπίθεση, είτε από κάποιο στημένο.

Τελικά αυτό που έλαβε χώρα στο ματς ήταν το τρίτο γκολ των Τρικολόρ στο 68′ με τον Εμπαπέ. Βέβαια ένα λεπτό πριν ο Γκριεζμάν είδε τον Μπέιτς να του στερεί εκείνου τη χαρά του 3-1, αλλά δε τον… χάλασε μιας και λίγες στιγμές μετά ο σταρ της Παρί έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για την ομάδα του. Ο Ντεμπελέ έκανε εξαιρετική σέντρα και ο 23χρονος άσσος με κεφαλιά νίκησε τον Ράιαν, σημειώνοντας το 29ο γκολ του με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Τρία λεπτά μετά ήταν η ώρα του Ζιρού να σκοράρει ξανά και να γράψει ιστορία με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Ο 36χρονος φορ έκανε το 4-1 και έφτασε τα 51 γκολ με τη Γαλλία, πιάνοντας στην κορυφή τον σπουδαίο Τιερί Ανρί. Όχι και… άσχημη «παρέα» για τον πολύπειρο στράικερ, που έχει την ευκαιρία στα επόμενα ματς της Διοργάνωσης να ξεπεράσει τον θρυλικό άσσο των Τρικολόρ.

Το 4-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με τη Γαλλία να ολοκλήρωνει με 23(7) – 4(1) τελικές, 63%-37% κατοχή μπάλας και xG 4.18-0.43, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως δε δέχτηκε τελική στο δεύτερο μέρος!

Η ταυτότητα του ματς:

Group D: 1η αγωνιστική, «Al Janoub Stadium»

Διαιτητής: Γκόμες

Κίτρινες: 55′ Ντιούκ, 80′ Ιρβάιν, 90+5′ Μόουι

Σκόρερ: 27′ Ραμπιό, 32′, 71′ Ζιρού, 68′ Εμπαπέ – 9′ Γκούντγουιν

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ (89′ Κουντέ), Κονατέ, Ουπαμεκανό, Λ. Ερναντές (13′ λ.τρ. Τεό Ερναντές), Τσουαμενί (77′ Φοφανά), Γκριεζμάν, Ραμπιό, Ντεμπελέ (77′ Κομάν), Εμπαπέ, Ζιρού (89′ Τουράμ)

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Άρνολντ): Ράιαν, Άτκινσον (85′ Ντέγκενεκ), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέιτς, Μόουι, ΜακΓκρι (73′ Μάμπιλ), Ιρβάιν (85′ Μπάκους), Λέκι, Γκούντγουιν, Ντιούκ (56′ Κάμινγκς)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

Γαλλία: 3

Δανία: 1

Τυνησία: 1

Αυστραλία: 0

Επόμενη αγωνιστική (26/11):

Τυνησία-Αυστραλία (12:00)

Γαλλία-Δανία (18:00)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.