Αργεντινή-Σαουδική Αραβία 1-2: GOAT Arabia! (hls)

Σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των Μουντιάλ, η Σ.Αραβία νίκησε την Αργεντινή στην κορυφαία στιγμή στην ιστορία του αραβικού ποδοσφαίρου. Ο Μέσι συνέχισε να γράφει ιστορία αλλά δε μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Η Σαουδική Αραβία, στην μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας, της νίκησε δίκαια την Αργεντινή που έτρεχε αήττητο σερί 36 αγώνων. Την σπουδαιότερη στιγμή στην ιστορία του αραβικού ποδοσφαίρου. Παίζοντας με στρατηγική στο όριο του ρίσκου σε όλο το πρώτο ημίχρονο εξέθεσε τους παίκτες του Σκαλόνι βγάζοντάς τους επτά φορές οφσάιντ παίζοντας άριστα το τεχνητό οφσάιντ. Και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 7ο γκολ του Μέσι σε Μουντιάλ μόλις στο 10ο λεπτό δεν άλλαξαν πλάνο. Θα μπορούσαν να το είχαν πληρώσει αλλά αυτό δε συνέβη. Και έδειξαν τον τρόπο σε κάθε αουτσάιντερ για τον σωστό τρόπο να αντιμετωπίσεις ένα φαβορί. Να του “χαλάσεις” το μυαλό και όχι να του δώσεις όλο το γήπεδο ώστε κάποια στιγμή να σε “κατασπαράξει”.

Αφού λοιπόν δεν το πλήρωσε, στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να διεκδικήσει ό,τι μπορεί από ένα ματς που το έπαιξε για να το χαρεί. Και το χάρηκε. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο έριξε στα σκοινιά την Αργεντινή. Στο 48΄ ο Αλ Σεχρί και στο 53′ ο Αλ Ντοσαρί πέτυχαν τα σημαντικότερα γκολ της καριέρας τους. Ως το τέλος διαχειρίστηκε άψογα το ματς, κινδύνεψε σε λίγες περιπτώσεις στις οποίες ο Αλ Οβαΐς ήταν “παρών” στο τέρμα και το ματς τελείωσε με μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Μουντιάλ, που βάζει προβληματισμό μεγάλο στον Σκαλόνι που έχει κληθεί να οδηγήσει την “αλμπισελέστε” στην κορυφή του κόσμου.

Με το 7ο του γκολ ο Μέσι έγραψε (κι άλλη) ιστορία

Στο πρώτο ημίχρονο το σκηνικό ήταν βγαλμένο από τα καλύτερα όνειρα των Αργεντινών. Μια Σαουδική Αραβία που αποφάσισε να μην περιμένει την Αργεντινή στο δικό της μισό, αλλά να την πιέσει ψηλά προσπαθώντας να “χαλάσει” το χτίσιμο του παιχνιδιού της και οπωσδήποτε να μην κινείται η μπάλα διαρκώς περιεφερειακά της περιοχής της. Έπαιξε με μαεστρία το τεχνητό οφσάιντ και δικαιώθηκε αναγκάζοντας τους παίκτες του Σκαλόνι να δουν το σημαιάκι υψωμένο 7 φορές (!!!).

Τις τρεις από αυτές τις φορές μάλιστα ουσιαστικά στερήθηκαν τη δυνατότητα για ένα δεύτερο γκολ. Ειδικά του Λαουτάρο Μαρτίνεζ ήταν στο όριο, ενώ και του Μέσι επίσης. Ωστόσο ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου είε φροντίσει νωρίτερα, στο 10ο μόλις λεπτό να ανοίξει το σκορ από την άσπρη βούλα πετυχαίνοντας το 7ο γκολ του σε Μουντιάλ. Έγινε έτσι ο πρώτος Αργεντινός ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις (2006, 2014, 2018, 2022) καταγράφοντας ένα ακόμα ρεκόρ στα εκατοντάδες που ήδη έχει στο παλμαρέ του.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η τακτική της Σαιυδικής Αραβίας, μολονότι ενείχε αρκετό ρίσκο την κράτησε στο παιχνίδι. Μάλιστα στις περιπτώσεις που έκλεψε μπάλες θα μπορούσε να είχε φανεί και επικίνδυνη, αλλά έλειψε πολύ η τελική πάσα που θα έβαζε με αξιώσεις την μπάλα στην περιοχή του Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, με τους αμυντικούς της Αργεντινής να διατηρούν υψηλά επίπεδα αυτοσυγκέντρωσης.

Σαουδική Αραβία για “φίλημα” προκάλεσε παγκόσμιο σοκ σε 5 λεπτά!

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου όμως η Σαουδική Αραβία έφερε διπλό “χτύπημα” στην “αλμπισελέστε”. Βρήκε την καλή κάθετη που χρειαζόταν με τον Αλμπρικάν να τροφοδοτεί κάθετα τον Αλ Σεχρί, ο οποίος μπήκε με δυναμισμό στην περιοχή και παρά την πίεση του Ρομέρο έκανε πανέμορφο πλασέ στην απέναντι γωνία με τον Μαρτίνεζ να μη μπορεί να το βγάλει. Το 1-1 στο 48′ ήταν γεγονός.

Σα να μην έφτανε μόνο αυτό για τον Μέσι και την παρέα του, η ομάδα του Ρενάρ βρήκε μομέντουμ και κατάφερε να κάνει και το 2-1 προκαλώντας (παγκόσμιο) σοκ! Μάλιστα είχε διπλή ευκαιρία πριν επιτευχθεί το γκολ. Έκανε ένα πρώτο σουτ ο Αλ Αμπίντ το οποίο με το κεφάλι απομάκρυνε ο Ρομέρο και στη συνέχεια της φάσης ο Αλ Ντοσάρι με υπέροχο σουτ από το ύψος της περιοχής πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ δίνοντας το προβάδισμα στη Σαουδική Αραβία.

cript src=”https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js”>

Στη συνέχεια η Σαουδική Αραβία προσπάθησε να “παγώσει” το ρυθμό. Ο Σκαλόνι έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 64′ με τον Αλ Οβάις να λέει ενστικτωδώς “όχι” στον Ταλιαφίκο που δεν πλάσαρε σωστά μέσα από την μικρή περιοχή. Το ίδιο συνέβη και στο 72′ με το σουτ του Ντι Μαρία. Η Σαουδική Αραβία είχε κλείσει καλά τους χώρους. Το άστοχο φάουλ του Μέσι στο 80′ πανηγυρίστηκε σαν γκολ στην εξέδρα, την ώρα που όλος ο κόσμος παρακολοθούσε με αγωνία. Μέχρι και κεφαλιά είχε ο Μέσι στο 84′ αλλά ο τερματοφύλακας της Σαουδικής Αραβίας ήταν σταθερότατος.

Στο 96ο λεπτό από έξοδο του κορυφαίου Αλ Οβαΐς με το γόνατο στο κεφάλι του Αλ Σαχρανί είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό του αριστερού μπακ της Σαουδικής Αραβίας, για τον οποίο το ματς διακόπηκε για αρκετά λεπτά “παγώνοντας” τελείως τον ρυθμό που προσπαθούσα να αναπτύξουν οι Αργεντινοί. Φυσικά σε εκείνο το σημείο το ματς πέρασε σε δεύτερη μοίρα με τις ευχές όλων να συνοδεύουν τον άτυχο αμυντικό. Το ματς συνεχίστηκε με την Αργεντινή να πιέζει και να έχει άλλη μια καλή κεφαλιά με τον Άλβαρεζ που μπλόκαρε ο Αλ Οβαΐς.

Το τελευταίο σφύριγμα στο 102΄ βρήκε απογοητευμένο τον Μέσι και τα υπόλοιπα αστέρια της “αμπισελέστε”, την ώρα που οι Σαουδάραβες έστησαν ένα υπέροχο πάρτι παρέα με τον κόσμο στην εξέδρα που ταυτίστηκε με το αουτσάιντερ.

Οι συνθέσεις

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Ε.Μαρτίνεζ, Ρομέρο (59′ Λισάντρο Μαρτίνεζ), Οταμέντι, Μολίνα, Ταλιαφίκο (71′ Ακολυνια), Παρέδες (59′ Φερνάντεζ), Ντε Πολ, Π.ΓΚόμεζ (59′ Άλβαρεζ), Μέσι, Ντι Μαρία, Λ.Μαρτίνεζ

Σ.Αραβία (Ερβ Ρενάρ): Αλ Οβαΐς, Ταμπακτί, Αλ Μπουλαγί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Σαχρανί (99′ Αλ Μπουράικ), Αλ Μακλί, Αλ Φαράζ (45’Αλ Μπεντ (89′ Αλ Αμρί)), Κάνο, Αλμπρικάν (89′ Ασίρι), Αλ Ντοσαρί, Αλ Σεχρί (78′ Αλγκανχάμ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.