Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες, Αϊτή, Κούβα και Κουβέιτ! Οι πιο… περίεργες χώρες σε Μουντιάλ!

Το novasports.gr σας παρουσιάζει τις πιο "περίεργες" χώρες που έχουν συμμετάσχει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η παρουσία της Βραζιλίας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει γίνει πια… συνήθεια. Άλλωστε η Σελεσάο είναι η μοναδική χώρα που έχει παρουσία σε όλα τα Μουντιάλ. Η Γερμανία ακολουθεί με 19 συμμετοχές, η – απούσα από το ΚατάρΙταλία έχει 18 και η Αργεντινή 17. Παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις, χώρες με δυνατό ποδοσφαιρικό παρελθόν. Όμως μεταξύ των 79 εθνικών ομάδων που έχουν συμμετάσχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο, υπάρχουν και χώρες στις οποίες βρίσκεις τη λέξη ποδόσφαιρο κυρίως σε… λεξικά.

Το novasports.gr σας παρουσιάζει τις πιο “περίεργες” χώρες που έχουν συμμετάσχει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες – 1938

Πρόκειται ουσιαστικά για την Ινδονησία, η οποία εκείνη την εποχή ήταν ολλανδική αποικία. Οι Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες έγιναν η πρώτη εθνική ομάδα από την Ασία η οποία συμμετείχε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το μοναδικό παιχνίδι που έδωσε ήταν στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1938 και ηττήθηκε με 6-0 από τη σπουδαία Ουγγαρία στην πόλη Ρενς.

Κούβα – 1938

Με… σπόντα και τεράστια δόση τύχης βρέθηκε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου η Κούβα. Το γεγονός ότι η Γαλλία διοργάνωσε το Μουντιάλ του 1938 προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Με εξαίρεση τη Βραζιλία, όλες οι υπόλοιπες ομάδες απέσυραν τη συμμετοχή τους και έλαχε στην Κούβα να ζήσει το ποδοσφαιρικό όνειρο.

Μάλιστα οι Κουβανοί ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στην πρώτη φάση, καθώς… πέταξαν εκτός διοργάνωσης την Ρουμανία και έφτασαν στην προημιτελική φάση, όπου γνώρισαν τη βαριά ήττα με 8-0 από τη Σουηδία.

Ελ Σαλβαδόρ – 1970

To 1982 το Κουβέιτ εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας και έγινε η πρώτη χώρα από την Αραβική Χερσόνησο που κέρδισε το “εισιτήριο” για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Σε όμιλο με την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Τσεχοσλοβακία βρέθηκαν οι Κουβετιανοί και… τάραξαν τα νερά με την ισοπαλία που πήραν απέναντι στους Τσεχοσλοβάκους (1-1) στην πρεμιέρα τους στο Βαγιαδολίδ. Αυτός ήταν και ο μοναδικός βαθμός του Κουβέιτ, καθώς ηττήθηκε με 4-1 από τη Γαλλία και δύσκολα με 1-0 από την Αγγλία.

Καναδάς – 1986

Όταν το μοναδικό στοιχείο που γνωρίζεις από τον Παναμά είναι η διώρυγα του, τότε υπάρχει ποδοσφαιρικό… πρόβλημα. Πάντως η μικρή χώρα από την Κεντρική Αμερική κατάφερε να ζήσει το όνειρο του Μουντιάλ το 2018, ωστόσο η παρουσία της ήταν αδύναμη. Έξι γκολ δέχθηκαν οι Παναμέζοι από τους Άγγλους, άλλα τρία από τους Βέλγους και μόνο στο ματς με την Τυνησία πάλεψαν, αλλά τελικά ηττήθηκαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.