Μπέκαμ: Καταραμένο Σεντ Ετιέν, λύτρωση στην Άπω Ανατολή

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πριν από 24 χρόνια έγινε κόκκινο πανί για ένα ολόκληρο έθνος. Τέσσερα χρόνια μετά, ήρθε η στιγμή της λύτρωσης.

Μπορεί να πιστεύετε ότι η καριέρα του Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν η μία επιτυχία μετά την άλλη, αλλά ίσως το χειρότερο από αυτά συνέβη στις 29 Ιουνίου του 1998. Η Αγγλία είχε περάσει τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έτσι, αναπόφευκτα, κάθε οπαδός του ποδοσφαίρου της Αγγλίας περίμενε μια επανάληψη της επιτυχίας του 1966. Η Αγγλία είχε πάρει προβάδισμα με 2-1, αφού ένας ταλαντούχος νεαρός της Λίβερπουλ, ο Μάικλ Όουεν, σημείωσε ένα θαυμάσιο γκολ, αλλά στη συνέχεια η Αργεντινή ισοφάρισε και η Αγγλία έχασε στα πέναλτι. Οι Πολ Ινς και Ντέιβιντ Μπάτι αστόχησαν στις εκτελέσεις τους.

Ο αγγλικός Τύπος κατηγόρησε ένα άτομο για αυτήν την ήττα, τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Είχε αποβληθεί στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου επειδή κλώτσησε ανόητα τον Ντιέγκο Σιμεόνε μετά από φάουλ του Αργεντινού. Φυσικά όλοι πίστευαν ότι αν η Αγγλία είχε και τους 11 παίκτες σε όλη τη διάρκεια, θα είχε κερδίσει και εάν ο Μπέκαμ ήταν διαθέσιμος για την διαδικασία των πέναλτι, αναμφίβολα θα είχε πάρει τη θέση του Ινς ή του Μπατι και θα κέρδιζε ξανά τον αγώνα. Ο Τύπος σταύρωσε τον Μπέκαμ, ομοιώματα του κάηκαν και σίγουρα δεν ξέχασαν γρήγορα!

Ωστόσο, σε προσωπικό επίπεδο τουλάχιστον, ο ίδιος ο άνθρωπος θα μπορούσε κάλλιστα να ανατρέξει στο γκολ που σημείωσε για τα Τρία Λιοντάρια πριν από 13 χρόνια . Για τον Μπέκαμ, η σύγκρουση με την Αργεντινή θα είχε ξυπνήσει οδυνηρές αναμνήσεις από τέσσερα χρόνια νωρίτερα, όταν αποβλήθηκε. Η Αγγλία έμεινε νοκ άουτ στα πέναλτι. Οι ηρωισμοί του εναντίον της Ελλάδας λίγους μήνες νωρίτερα είχαν κερδίσει ξανά την καρδιά του έθνους και εναντίον της Αργεντινής στο Sapporo Dome στη βόρεια Ιαπωνία, θα γινόταν θρύλος της Αγγλίας. Στο 44ο λεπτό ο Μάικλ Όουεν, κατέβηκε μέσα στην περιοχή μετά από πρόκληση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Παρά την ελάχιστη επαφή, ο διαιτητής Πιερλουίτζι Κολίνα δεν δίστασε να δείξει το σημείο του πέναλτι. Για τα επόμενα δευτερόλεπτα το θέμα ήταν ο Μπέκαμ, ο οποίος αφού έβαλε την μπάλα 12 μέτρα μακριά από το τέρμα, πήρε μια μεγάλη βαθιά ανάσα πριν ξεκινήσει την πορεία του. Ο Πάμπλο Καβαλέρο στο τέρμα της Αργεντινής μόλις κουνήθηκε, αλλά η προσπάθεια του Μπέκαμ ακριβώς αριστερά από το κέντρο ήταν αρκετά καλή για να σπάσει το αδιέξοδο. Τα συναισθήματά του ήταν εκεί για να τα δουν όλοι καθώς έτρεχε για να γιορτάσει, με τα γεγονότα του 1998 στο Saint-Etienne να έχουν ξεχαστεί.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, μια αποφασισμένη Αργεντινή έβαλε στόχο να επιστρέψει στον αγώνα, αλλά τους εμπόδισε ο αποφασισμένος Ντέιβιντ Σίμαν, πράγμα που σημαίνει ότι ο αντίκτυπος του Μπέκαμ ήταν νικηφόρος. Αναλογιζόμενος εκείνη τη στιγμή λίγα χρόνια αργότερα, ο Μπέκαμ αποκάλυψε ότι είχε ξεχάσει το σκηνικό με τον Σιμεόνε, αλλά όχι πριν ο νυν προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης προσπαθήσει να μπει στο μυαλό του λίγες στιγμές πριν εκτελεστεί το πέναλτι.

“Ο Σιμεόνε δοκίμασε μερικά παιχνίδια μυαλού για να με αποβάλει πριν εκτελέσω αυτό το πέναλτι, αλλά το περίμενα αυτό. Όλα είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Αλλά μετά μου έδειξε πόσο κύριος είναι με το να με πλησιάζει στο ημίχρονο και μετά ξανά στο τέλος του παιχνιδιού και σφίγγοντας το χέρι μου», είπε. “Αν και ήταν απελπιστικά απογοητευμένος επειδή η Αργεντινή είχε χάσει, μου είπε “Καλή τύχη για το υπόλοιπο του τουρνουά”. Μπορώ να πω ότι ήταν μια γνήσια χειρονομία. Πάντα έλεγα ότι είναι σπουδαίος παίκτης και σε αντάλλαγμα. , είπε και εγώ είμαι αρκετά καλός.Τώρα έχουμε έναν υγιή σεβασμό ο ένας για τον άλλον. “Με έχουν ρωτήσει αμέτρητες φορές αν ξέχασα τι έκανε στο France 98. Πρέπει να συγχωρείς και να ξεχνάς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.