Κριστιάνο Ρονάλντο: Θα σπάσει το απλησίαστο ρεκόρ του Άλι Νταΐ;

Μερικές φορές το ποδόσφαιρο, εκτός από θέαμα, προσφέρει και φανταστικές ιστορίες.

Πριν από 15 χρόνια, στις 17 Ιουνίου 2006, τα μονοπάτια δύο παικτών που διαμόρφωσαν το τοπίο του διεθνούς ποδοσφαίρου βρέθηκαν αντίπαλοι για πρώτη και μοναδική φορά. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ένας από αυτούς. Εκείνη την ημέρα, σημείωσε το 12ο του γκολ με την Πορτογαλία από το σημείο πέναλτι στη νίκη 2-0 εναντίον του Ιράν και βοήθησε την ομάδα του να «σφραγίσει» μια θέση στους «16» του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Γερμανίας.

Ο άλλος ήταν ο Άλι Νταΐ, ο θρυλικός επιθετικός του Ιράν, ο οποίος με 109 γκολ σε 149 αγώνες, κατέχει το ρεκόρ, ως ο μεγαλύτερος σκόρερ σε διεθνές επίπεδο. Είναι ένα από τα λίγα ρεκόρ που ο Ρονάλντο δεν έχει σπάσει, αλλά με το Euro 2020 στον ορίζοντα, αν η Πορτογαλία προχωρήσει στη διοργάνωση, μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό – ορόσημο αφού έχει 103.
Εκείνη την ημέρα στο ματς με την Πορτογαλία, ο 36χρονος τότε Άλι Νταΐ δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του. Θα έπαιζε για τελευταία φορά με το Ιράν, στον επόμενο αγώνα με την Αγκόλα που έληξε 1-1, χωρίς να σκοράρει ο ίδιος.

Την περίοδο 1998-99 έχοντας πάρει μεταγραφή από την Αρμίνια Μπίλεφελντ για την Μπάγερν Μονάχου, έγινε ο πρώτος Ιρανός ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο Champions League. Οι οπαδοί της Τσέλσι μπορεί να τον θυμούνται ακόμη, γιατί την επόμενη σεζόν στην ίδια διοργάνωση, αλλά με τη φανέλα της Χέρτα σκόραρε δις, απέναντι στην Τσέλσι, των Ντεσαγί, Τζόλα και του σημερινού προπονητή της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων και συνειδητοποιημένος, προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ο Ρονάλντο να σπάσει το απλησίαστο ρεκόρ του. Μιλώντας παλαιότερα στο Tuttomercato στην Ιταλία είχε πει: «Ελπίζω ειλικρινά ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα φτάσει στο ρεκόρ μου με την Εθνική του ομάδα. Σε καμία περίπτωση δεν θα πληγωθώ, θα ήταν πραγματική τιμή για μένα αν ένας παίκτης της κλάσης του, μπορεί να το σπάσει. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Είναι ένα απόλυτο φαινόμενο. Θα τον συγχαρώ άμεσα. Αλλά πρώτα πρέπει να φτάσει αυτό το ρεκόρ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.