Σαρρής: «Απαιτήσεις από τον Ρανιέρι»

Ο Γιώργος Σαρρής τόνισε πως υπάρχουν απαιτήσεις από την ελληνική ομοσπονδία από τον Κλαούντιο Ρανιέρι, εν όψει της μεταξύ τους συνεργασία τους επόμενους μήνες.

Ο Γιώργος Σαρρής τόνισε πως υπάρχουν απαιτήσεις από την ελληνική ομοσπονδία από τον Κλαούντιο Ρανιέρι, εν όψει της μεταξύ τους συνεργασία τους επόμενους μήνες. Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας τόνισε πως η εθνική ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο κλίμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά τον αποκλεισμό από την Κόστα Ρίκα. Ο Σαρρής μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις».


Αρχικά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε: «Υπάρχει μια ικανοποίηση ότι ολοκληρώθηκε μια θετική πορεία στο Μουντιάλ, ωστόσο, από την άλλη υπάρχει μια απογοήτευση και ένα παράπονο, από τους παίκτες κυρίως, για τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός. Έτσι είναι, όμως, το ποδόσφαιρο, σου δίνει χαρές αλλά και λύπες».


Για την εικόνα διεθνών μετά το ματς: “Έκλαιγαν οι περισσότεροι στα αποδυτήρια. Όχι μόνο ο Γκέκας, όλοι τους και αυτό γιατί ήταν ένα παιχνίδι στα μέτρα μας και θα μπορούσαμε να πανηγυρίζουμε την πρόκριση στην 8άδα”.


Για τον απολογισμό της ομάδας: “Μετά την ήττα από την Κολομβία είχα πει ότι και μόνο η παρουσία της ομάδας στα τελικά είναι επιτυχία. Η είσοδος για πρώτη φορά στους «16» σημαίνει πάρα πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο”.


Για τα αίτια της χθεσινής ήττας: “Πέσαμε σε μια ομάδα με μεγάλο τερματοφύλακα αλλά και αρκετή τύχη. Αυτές οι ευκαιρίες που χάσαμε δεν είναι μόνο θέμα ικανότητας του τερματοφύλακα, αλλά και δική μας ατυχία”.


Για την επόμενη μέρα της Εθνικής: “Είναι τεχνικό θέμα δεν μπορώ να μιλήσω εγώ. Το μόνο σίγουρο είναι πως  έκλεισε ο κύκλος του Φερνάντο Σάντος, τον οποίο ευχαριστούμε για την προσφορά του γιατί μεγάλωσε την Εθνική ακόμη περισσότερο. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φαινόμενο Καραγκούνης που ολοκλήρωσε έναν κύκλο πολλών ετών προσφοράς και ψυχής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα ξεκινάει μια νέα εποχή, έρχεται ένας καταξιωμένος προπονητής και αυτός θα αποφασίσει τι είδους ανανέωση θα κάνει”.


Για το αν μίλησε με τον Ρανιέρι μετά το ματς: “Δεν μίλησα μετά το χθεσινό ματς, αλλά μετά από εκείνο με την Ακτή Ελεφαντοστού. Μου είπε πως ήταν μια μεγάλη επιτυχία και μια εξαιρετική εμφάνιση. Οι απαιτήσεις από αυτήν την ομάδα χρόνο με το χρόνο μεγαλώνουν και αυτό το ξέρει ο Ρανιέρι”.


Για την επιστολή των διεθνών στον Σαμαρά: “Τα παιδιά μόλις πληροφορήθηκαν πως είναι οριστικό ότι φεύγουμε από τον Άγιο Κοσμά και ξέροντας και τις προσπάθειες που κάνουμε για να λύσουμε το θέμα αυτό, πήραν την πρωτοβουλία και υπέγραψαν το κείμενο αυτό ζητώντας να λυθεί το πρόβλημα με το προπονητικό κέντρο της Εθνικής. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων μας και της πολιτείας και της ομοσπονδίας να λύσει άμεσα αυτό το πρόβλημα”.


Για το πώς μπορεί να γίνει κεφαλαιοποίηση αυτής της επιτυχίας: “Από πλευράς εθνικών ομάδων έγιναν πάρα πολλά και δεν είναι τυχαίο πως μετά το 2004 σε όλες τις διοργανώσεις με εξαίρεση το 2006, η Εθνική ομάδα είναι παρούσα. Η ΕΠΟ προχωράει ένα μελετημένο πρόγραμμα με συγκεκριμένα βήματα όσον αφορά τα τμήματα υποδομής, το οποίο μπορώ να πω πως είναι ένας μπούσουλας και για τις ομάδες για το πώς μπορούν να δημιουργήσουν σωστές ακαδημίες”.


Για την αξιοποίηση του πριμ της FIFA: “Κατ’ αρχάς τα χρήματα δεν έχουν καμία σχέση με τα ποσά που γράφτηκαν. Τα χρήματα που θα πάρουμε είναι 8 εκ. δολάρια για την παρουσία της ομάδας εδώ, 1,5 εκ. για την προετοιμασία και το ταξίδι, και 1 εκ. το πριμ πρόκρισης στους 16. Το 50% θα πάει στους ποδοσφαιριστές και τα υπόλοιπα είναι τα λειτουργικά έξοδα στης ομοσπονδίας”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.