Τα «σομπρέρος» στον αέρα! (video)

Το Μεξικό κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη κόντρα στην Κροατία με 3-1 και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου θα συναντήσει την Ολλανδία σε ένα αρκετά αμφίρροπο παιχνίδι.

Το Μεξικό κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη κόντρα στην Κροατία με 3-1 και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου θα συναντήσει την Ολλανδία σε ένα αρκετά αμφίρροπο παιχνίδι.

Η ομάδα του Ερέρα ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, παρ’ όλο που έπαιζε για δύο αποτελέσματα, αφού της έκανε και η ισοπαλία. 

Απ’ την άλλη, η Κροατία έπαιξε περισσότερο αμυντικά απ’ όσο έπρεπε και «εγκλωβίστηκε» απ’ το Μεξικό με αποτέλεσμα να υποστεί την ήττα.


Τα πλάνα των δύο τεχνικών:


Ο Νίκο Κόβατς επέλεξε ένα σύστημα 4-3-2-1 με τους Βρσάλικο, Λόβρεν, Τσόρλουκα και Σρνα στην άμυνα, μπροστά τους οι Ράκιτιτς, Πράνιτς και Μόντριτς, δεξιά στην επίθεση ο Πέρισιτς, αριστερά ο Όλιτς και στην κορυφή ο Μάντζουκιτς.


Απ’ την άλλη, ο Μιγέλ Ερέρα παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 5-3-2 με τους Αγκιλάρ, Ροντρίγκεζ, Μάρκεζ, Μορένο και Λαγιούν στην άμυνα, μπροστά τους οι Βάσκεζ, Ερέρα και Γουαρδάδο και επιθετικό “δίδυμο” οι Περάλτα και Ντος Σάντος.


Απόλυτη ισορροπία!


Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο αφού το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο και για τις δύο.


Την πρωτοβουλία των κινήσεων την είχε η Κροατία στα πρώτα λεπτά του αγώνα, προσπαθώντας να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.


Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην ομάδα του Νίκο Κόβατς. Στο έβδομο μόλις λεπτό ο Ράκιτιτς σέντραρε απ’ τα δεξιά, ο Πέρισιτς πλάσαρε στην κίνηση μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.


Μετά το πρώτο δεκάλεπτο το Μεξικό ανέβασε στροφές και προσπάθησε να ισορροπήσει την αναμέτρηση, κυρίως με επιθέσεις από τις πτέρυγες.


Μάλιστα, οι «Σομπρέρος» είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα αφού στο 16ο λεπτό το σουτ του Ερέρα απ’ τον άξονα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πλετίκοσα.


Η Κροατία δεν μπορούσε να βρει χώρους για να απειλήσει και προσπαθούσε κυρίως με σουτ να δυσκολέψει τη ζωή του Οτσόα, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει ελάχιστες φορές.


Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια άλλη ουσιαστική ευκαιρία και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.


Αποδόθηκε δικαιοσύνη!


Στο δεύτερο μέρος το Μεξικό μπήκε πιο δυνατά θέλοντας να πετύχει ένα γκολ, το οποίο θα έλυνε τα πόδια των παικτών του Ερέρα.


Οι «Σομπρέρος» προκρινόταν και με την ισοπαλία, ωστόσο δεν ήταν διατεθειμένη να κινδυνέψει μέχρι το τέλος.


Στο 66ο λεπτό ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι αφού δεν είδε το χέρι του Σρνα στο σουτ του Γουαρδάδο και αυτό φάνηκε σαν να «ξύπνησε» το Μεξικό αφού έξι λεπτά αργότερα σκόραρε.


Ο Ερέρα εκτέλεσε το κόρνερ απ’ τα αριστερά και ο Μαρκέζ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.


Κάπου εκεί οι Κροάτες κατέρρευσαν καθώς ήθελαν δύο γκολ για να προκριθούν στην επόμενη φάση και τρία λεπτά αργότερα δέχτηκαν και δεύτερο γκολ.


Σε μία αντεπίθεση ο Περάλτα απ’ τα δεξιά γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Γουαρδάδο, ο οποίος απ’ το ύψος του πέναλτι σκόραρε με πλασέ και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση.


Οι παίκτες του Νίκο Κόβατς αναγκάστηκαν να ανέβουν μήπως καταφέρουν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και το πλήρωσαν καθώς στο 82ο λεπτό δέχτηκαν και τρίτο γκολ. Ο Γουαρδάδο εκτέλεσε το κόρνερ απ’ τα δεξιά και ο Τσιτσαρίτο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε, επισημαίνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αδυναμία της Κροατίας στα στημένα.


Η Κροατία ωστόσο κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 87ο λεπτό με τον Πέρισιτς να πραγματοποιεί εξαιρετική ενέργεια απ’ τα αριστερά και με συρτό διαγώνιο σουτ να σκοράρει για την ομάδα του.


Λίγο πριν τη συμπληρώση των ενενήντα η Κροατία έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Ρέμπιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα λόγω ενός βίαιου μαρκαρίσματος στον Πένια.


Μέχρι το τέλος δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και έτσι το Μεξικό πήρε σπουδαία νίκη – πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης για τέταρτη φορά στην ιστορία του.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Κροατία (Ν. Κόβατς): Πλετίκοσα, Βρσάλικο (58′ Κόβασιτς), Πράνιτς (74′ Γέλαβιτς), Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Σρνα, Μάντζουκιτς, Όλιτς (69′ Ρέμπιτς).


Μεξικό (Μ. Ερέρα): Οτσόα, Ροντρίγκεζ, Μάρκεζ, Ερέρα, Λαγιούν, Ντος Σάντος (62′ Τσιτσαρίτο), Μορένο, Γουαρδάδο (84′ Φαμπιάν), Περάλτα (79′ Πένια), Αγκιλάρ, Βάσκεζ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.