Κανείς δεν θέλει Βραζιλία

Ολλανδία και Χιλή βρίσκονται ήδη στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο το μεταξύ τους ματς θα κρίνει ποια από τις δύο θα πέσει πάνω στη διοργανώτρια Βραζιλία. Αποχαιρετά και τυπικά τη διοργάνωση η Ισπανία κόντρα στους Αυστραλούς.

Ολλανδία και Χιλή βρίσκονται ήδη στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο το μεταξύ τους ματς θα κρίνει ποια από τις δύο θα πέσει πάνω στη διοργανώτρια Βραζιλία. Αποχαιρετά και τυπικά τη διοργάνωση η Ισπανία κόντρα στους Αυστραλούς.

Πέρα από το απόλυτο μέχρι τώρα σε δύο ματς, Ολλανδία και Χιλή έχουν κερδίσει και τις εντυπώσεις στο τουρνουά. Στην Αρένα του Σάο Πάουλο όμως (19:00), μία από τις δύο θα είναι στην κορυφή του δεύτερου ομίλου μετά το πέρας του 90λεπτου.

Οι «οράνιε» έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοπαλίας, αφού η εντυπωσιακή τους ως τώρα επιθετική συγκομιδή, τους επιτρέπει να μετρούν 8-3 τέρματα (+5) την ίδια στιγμή που οι Λατινοαμερικάνοι είναι στο 5-1 (+4).

Ο φαν Χάαλ είναι πολύ πιθανό να μείνει στο 4-3-3 με το οποίο γύρισε το ματς κόντρα στους Αυστραλούς. Ο τραυματισμός του Μάρτινς, ανάγκασε εν μέρει τον Ολλανδό τεχνικό να επιλέξει την παραδοσιακή ολλανδική διάταξη (και να εγκαταλείψει το 3-5-2), με τον Βινάλντουμ να είναι υποψήφιος για μια θέση στην τριάδα του κέντρου μαζί με ντε Γιόνγκ και ντε Γκουζμάν. Την άμυνα λογικά θα στελεχώσουν οι Μπλιντ, Γιάνμαατ στα δύο άκρα και οι Φλάαρ, Φράι στο κέντρο.

Το άλλο πρόβλημα ακούσει στο όνομα Ρόμπι φαν Πέρσι, ο οποίος έφτασε τις δύο κίτρινες κάρτες στο ματς με τα «κανγκουρό» και έτσι ο Χούντελααρ αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού.

Από εκεί και πέρα θέση διεκδικεί και ο Ντεπάι, που άλλαξε τη ροή του ματς με τους Αυστραλούς και δεν αποκλείεται ο φαν Χάαλ να του εμπιστευτεί θέση στο αρχικό σχήμα αντί του Σνάιντερ.

Το (επιτυχημένο) 3-4-1-2 του Χόρχε Σαμπάολι, δύσκολα θα αλλάξει για τη Χιλή, πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι Νοτιοαμερικανοί αντιμετωπίζουν ανώτερο ποιοτικά αντίπαλο.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους Χιλιανούς, με τον μοναδικό πονοκέφαλο για τον Σαμπάολι να είναι ο Αρτούρο Βιδάλ. Ο μέσος της Γιουβέντους προέρχεται από τραυματισμό και ακόμα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, παρά τα 88 λεπτά που αγωνίστηκε στο ματς κόντρα στους Ισπανούς.

Δεν αποκλείεται ο προπονητής της «λα ρόχα» να ξεκουράσει τον Βιδάλ ενόψει συνέχειας, με τον Βαλδίβια να φαντάζει ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Να αποχωρήσει με αξιοπρέπεια από τη διοργάνωση ψάχνει η Ισπανία που στην Κουριτίμπα αντιμετωπίζει την Αυστραλία (19:00) με τις δύο ομάδες να έχουν μηδενική συγκομιδή βαθμών στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Μετά το ντροπιαστικό 5-1 από την Ολλανδία και την ήττα αποκλεισμό από τη Χιλή με 2-0, οι «φούριας ρόχας» ψάχνουν τουλάχιστον μία νίκη για να παραδώσουν το στέμμα τους με ψηλά το κεφάλι.

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στα πρώτα ματς, με τους Κόκε, Φάμπρεγκας και Καθόρλα να είναι πιθανό να ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα. Εκτός λόγω τραυματισμού είναι ο Δε Χέα, ενώ αμφίβολος για τον ίδιο λόγο παραμένει ο Πικέ.

Μία νίκη επί της απερχόμενης παγκόσμια πρωταθλήτριας δεν είναι μικρή υπόθεση και στην Αυστραλία θα επιδιώξουν αυτό ακριβώς.

Ο Έιντζ Ποστέκογλου δεν θα έχει για αυτό το σκοπό διαθέσιμη τη λύση Τιμ Κέιχιλ, αφού ο σκόρερ ενός από τα ωραιότερα τέρματα που έχουμε δει μέχρι τώρα στο Μουντιάλ (κόντρα στην Ολλανδία) έχει συμπληρώσει δύο κίτρινες κάρτες. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Τάγκαρτ, ωστόσο το ρόλο του μέσα στο γήπεδο μάλλον θα αναλάβει ο Λέκι. Εκτός είναι και ο Μίλιγκαν λόγω τραυματισμού.

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο εθνικών ομάδων.

Η βαθμολογία του δεύτερου ομίλου


1)    Ολλανδία 6 (8-3)
2)    Χιλή 6 (5-1)
3)    Αυστραλία 0 (3-6)
4)    Ισπανία 0 (1-7)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.