Ω αδελφέ, που είσαι;

Τα αδέλφια Μπόατενγκ θα βρεθούν αντιμέτωπα δεύτερο σερί Μουντιάλ, με τη Γερμανία να αντιμετωπίζει τη Γκάνα στο Estadio Castelao της Φορταλέζα (22:00, ΝΕΡΙΤ), για τη δεύτερη αγωνιστική του 7ου Ομίλου.

Τα αδέλφια Μπόατενγκ θα βρεθούν αντιμέτωπα δεύτερο σερί Μουντιάλ, με τη Γερμανία να αντιμετωπίζει τη Γκάνα στο Estadio Castelao της Φορταλέζα (22:00, ΝΕΡΙΤ), για τη δεύτερη αγωνιστική του 7ου Ομίλου.

Τέσσερα χρόνια πριν, οι Τζερόμ (Γερμανία) και Κέβιν-Πρινς (Γκάνα) κοντραρίστηκαν στη Ν. Αφρική, με τον πρώτο να κερδίζει 1-0 αλλά αμφότερους να χαμογελούν καθώς οι ομάδες τους κατάφεραν να περάσουν τον όμιλο. Η περίσταση όμως είναι τώρα διαφορετική. Η Γερμανία μετά τη νίκη της με 4-0 επί της Πορτογαλίας, με τρίποντο κλείνει θέση στους «16», την ώρα που οι «Black Stars» θα προσπαθήσουν για τον πρώτο βαθμό ή την πρώτη νίκη, μετ’α την ήττα με 2-1 από τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα.


Οι Κέβιν-Πρινς και Τζερόμ Μπόατενγκ, είναι γιοί από διαφορετικές μητέρες, ενός Γκανέζου ονόματι Πρινς Μπόατενγκ, που το 1981 άφησε την πατρίδα του και μετακόμισε στο Βερολίνο για μία καλύτερη ζωή. Οι δύο παίκτες μεγάλωσαν στη γερμανική πρωτεύουσα, πάντα όμως άκουγαν απο τον πατέρα τους ιστορίες από τη Γκάνα. Αμφότεροι έγιναν ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου και επιλέξιμοι για τη Γερμανία, αλλά όταν ήρθε η ώρα της επιλογής, μόνο ο μικρός Τζερόμ – ο οποίος δεν έχει επισκεφτεί ποτέ τη Γκάνα – αποφάσισε να εκπροσωπήσει τη χώρα που γεννήθηκε (Γερμανία). Αντίθετα με τον μεγαλύτερο αδελφό του, ο οποίος παρά τις συμμετοχές του με τη Γερμανία στις «μικρές» Εθνικές, επίλεξε να τιμήσει την πατρίδα του πατέρα του, την οποία επισκέπτεται συχνά, έχοντας και σπίτι στην πρωτεύουσα Άκκρα.


Εκείνη η απόφαση μάλιστα δεν άφησε ανεπηρέαστη τη σχέση τους. Λίγο καιρό πριν από το Μουντιάλ του 2010, ο Κέβιν-Πρινς που αγωνιζόταν τότε στην Πόρτσμουθ, τραυμάτισε σοβαρά τον ηγέτη της Γερμανίας Μίχαελ Μπάλακ κατά τη διάρκεια του τελικού Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην Τσέλσι. Ο Μπάλακ ποτέ δεν ξανάπαιξε στην Εθνική και ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ έγινε νο.1 εχθρός για τη Γερμανία. Ο Τζερόμ, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και τελικά αποφάσισε να μην στηρίξει δημόσια τον αδελφό του, κάτι για το οποίο ο τελευταίος δεν του συγχώρεσε για καιρό. Μετά την επιστροφή του Κέβιν-Πρινς στη Γερμανία για τη Σάλκε η σχέση τους αποκαταστάθηκε, αλλά όπως εξήγησαν αμφότεροι τις τελευταίες μέρες, δεν πρόκειται να ανταλλάξουν κουβέντα εν’ όψει του αποψινού αγώνα. Όπως είχαν κάνει πριν και από την πρώτη τους κόντρα το 2010.


Ο Τζερόμ είναι ο πιο σίγουρος για να ξεκινήσει από τους δύο αδελφούς, αν και είναι ακόμα άγνωστο σε ποια θέση θα αγωνιστεί. Απέναντι στην Πορτογαλία ο παίκτης της Μπάγερν Μονάχου έπαιξε δεξί μπακ και έκανε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μοιάζει …αόρατος. Με τη Γκάνα όμως μπορεί να μετακομίσει στο κέντρο της άμυνας, αν ο Ματς Χούμελς -ο οποίος πάντως συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση – δεν ξεπεράσει τον τραυματισμό του από το πρώτο ματς. Αν τελικά δεν τα καταφέρει, ο Μπόατενγκ θα περάσει δίπλα από τον Μερτεζάκερ και ο Μουστάφι είναι ο επικρατέστερος να παίξει δεξί μπακ. Από τη μέση και μπροστά δεν αλλάζει τίποτα για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, σε σχέση με αυτή που διέλυσε τους Πορτογάλους.


Η …γκανέζικη πλευρά της οικογένειας Μπόατενγκ δεν ξεκίνησε στην ενδεκάδα του αγώνα με τις ΗΠΑ, με τον παίκτη να εκφράζει δημοσίως τα παράπονά του προς τον ομοσπονδιακό Κουέσι Άπια. Η δυσαρέσκειά του μπορεί να πιάσει τόπο, καθώς είναι πιθανό να επιστρέψει στην ενδεκάδα εις βάρος του Τζόρνταν Αγιού. Το ίδιο μπορεί να γίνει και για τον Μικαέλ Εσιέν που αν αποδειχτεί υγιής έπειτα από έναν πρόσφατο τραυματισμό, μπορεί να πάρει τη θέση του Ραμπιού στα χαφ, δίπλα στον Σούλεϊ Μουντάρι. Αμφίβολος είναι και ο δεξιός μπακ Οπάρε, με υποψήφιο αντικαταστάτη τον Χάρισον Αφούλ.


Πιθανές ενδεκάδες:
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ, 4-3-3): Νόιερ – Μουστάφι, Μερτεζάκερ, Τ. Μπόατενγκ, Χέβεντες – Λαμ, Κεντίρα, Κρόος – Οζίλ, Γκέτσε, Μίλερ.
Γκάνα (Κουέσι Άπια, 4-4-1-1): Κουάρασεϊ – Αφούλ (Οπάρε), Μπόι, Μενσά, Κ. Ασαμόα – Εσιέν, Μουντάρι, Ατσού, Α. Αγιού – Κ. Μπόατενγκ – Γ. Ασαμόα.
Διαιτητής: Ρίτσι (Βραζιλία). Βοηθοί: Ντε Καρβάλιο, Βαν Γκάσε (Βραζιλία).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.