Το αγόρι που θα γινόταν ήρωας

Ο Ντείβιντ Μπέκαμ το καλοκαίρι του 1998 ζούσε το δικό του παραμύθι. Ήταν 23 ετών, αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έβγαινε με την Βικτόρια των Spice Girls και το όνομα του ήταν συνεχώς πρώτη είδηση στις βρετανικές εφημερίδες για ποδοσφαιρικούς και όχι μόνο λόγους!

Ο Ντείβιντ Μπέκαμ το καλοκαίρι του 1998 ζούσε το δικό του παραμύθι. Ήταν 23 ετών, αστέρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έβγαινε με την Βικτόρια των Spice Girls και το όνομα του ήταν συνεχώς πρώτη είδηση στις βρετανικές εφημερίδες για ποδοσφαιρικούς και όχι μόνο λόγους! Όλα αυτά μπορεί να ήταν γενικώς αρεστά, όμως δεν γέμιζαν καθόλου το μάτι του εκλέκτορα της εθνικής Αγγλίας Γκλεν Χοντλ, ο οποίος ήθελε να κρατήσεις τις ισορροπίες στην ομάδα του στο μουντιάλ της Γαλλίας. Έτσι ο Χοντλ επέλεξε να μην τον συμπεριλάβει στην αρχική ενδεκάδα των δύο πρώτων παιχνιδιών και ο Μπεκς φόρεσε φανέλα βασικού στο τρίτο και καθοριστικό ματς με την Κολομβία. Εκεί σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του και η Αγγλία πανηγύρισε την πρόκριση για τη φάση των «16».

Η βεντέτα που κρατάει χρόνια!

Λες και καποιο θεϊκό χέρι τις έχει ευλογήσει και καταραστεί ταυτόχρονα να ταξιδεύουν μαζί στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων Αργεντινή και Αγγλία βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες. Το νέο «ραντεβού» ήταν κανονισμένο για το Ζοφρί Γκισάρ του Σεντ Ετιέν και μπροστά σε 30.000 φιλάθλους, αλλά και σε εκατομμύρια άλλους σε όλον τον πλανήτη ξεκίνησε να παίζεται ένα νέο σήριαλ.

Η αποβολή του ασυμβίβαστου

Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο βγαλμένο απ’ τα καλύτερα ποδοσφαιρικά όνειρα! Το σκορ 2-2 με τους Αργεντινούς να προηγούνται με πέναλτι του Μπατιστούτα και τους Άγγλους να ανατρέπουν μέσα σε δέκα λεπτά το σκορ. Σκόρερ ο Σίρερ με πέναλτι και ο Όουεν με ένα απ’ τα πιο κλασικά του σλάλομ! Ο Ζανέτι λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου έφερε ξανά το ματς σε ισορροπία. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Μπέκαμ είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα απ’ τον Κιμ Μίλτον Νίλσεν, ύστερα από εκτός φάσης χτύπημα (ανεπαίσθητο γαρ) στον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος εκμεταλεύθηκε τη συγκυρία και έπεσε θεατρικά, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος αργότερα! Είχε προηγηθεί σκληρό μαρκάρισμα του Αργεντινού, που έβγαλε εκτός εαυτού τον άπειρο Μπεκς. Κάπου εκεί χάλασε το γλυκό για τους Άγγλους, που στο τέλος της μέρας είδαν τους «μισητούς» Αργεντίνους να φεύγουν με την πρόκριση στα πέναλτι! Οι αντιδράσεις στην Αγγλία για την απερισκεψία του νεαρού Άγγλου μέσου ήταν έντονες! Έξω από μια παμπ του Λονδίνου τοποθετήθηκε ένα ομοίωμα του Μπέκαμ, ενώ η Daily Mail κυκλοφόρησε με την φωτογραφία του Βρετανού σούπερ σταρ προσαρμοσμένη σε πίνακα με βελάκια! Λέγεται πως ο Μπέκαμ δέχτηκε ακόμα και απειλές για τη ζωή του, καθώς είχε θεωρηθεί υπεύθυνος για ακόμα έναν πρόωρο αποκλεισμό των Άγγλων.

Από κομπάρσος, πρωταγωνιστής ξανά!

Έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να ξαναβρεί το ρόλο του ο Μπέκαμ στην εθνική Αγγλίας. Με τον Σβεν Γκόραν Έρικσον στο τιμόνι ο Βρετανός μέσος οδήγησε την ομάδα του στο εκπληκτικό 5-1 επί της Γερμανίας στο Μόναχο. Η στιγμή όμως που τον επανέφερε στις καρδιές των Άγγλων φιλάθλων είχε ελληνικό άρωμα! Ήταν φυσικά η απευθείας εκτέλεση φάουλ στο τέλος του ματς με την Ελλάδα του Ότο Ρεχάγκελ στις 6 Οκτωβρίου του 2001 στο Ολντ Τράφορντ. Ένα γκολ που ισοφάρισε σε 2-2 το κρίσιμο παιχνίδι και χάρισε στα λιοντάρια την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2002. Ο Μπέκαμ πανηγύρισε με την καρδιά του ένα γκολ που τον έκανε ξανά πρωταγωνιστή!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.