Η.Π.Α: Ε, ναι, επιζητούν ένα θαύμα

Μπορεί η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Η.Π.Α να έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα, αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν τη θέτει σε θέση οδηγού σε ένα γκρουπ στο οποίο συμμετέχουν Γερμανία, Πορτογαλία και Γκάνα...

Μπορεί η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Η.Π.Α να έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα, αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν τη θέτει σε θέση οδηγού σε ένα γκρουπ στο οποίο συμμετέχουν Γερμανία, Πορτογαλία και Γκάνα…

Μοιραία, λοιπόν, αναζητά ένα θαύμα για να περάσει στην επόμενη φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, αφού αν το καταφέρει θα έχει αφήσει πίσω της δυο από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Και όλα αυτά καλείται να τα κάνει χωρίς το φυσικό της ηγέτη, τον Λάντον Ντόνοβαν, ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή!

Η τρίτη θέση, το χάος και η ολική επαναφορά
H καλύτερη παρουσία των ΗΠΑ σε παγκόσμια κύπελλο ήταν στο πρώτο της ιστορίας, το 1930, όταν και τερμάτισε στην τρίτη θέση νικώντας στο μικρό τελικό τη Γιουγκοσλαβία.
Από εκεί και πέρα, το 1934 αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο (η διοργάνωση διεξήχθη με νοκ άουτ φορμάτ), το 1950 στη φάση των ομίλων,  το 1990 στη φάση των ομίλων, το 1994 στη φάση των «16», το 1998 στη φάση των ομίλων, το 2002 στη φάση των «8», το 2006 στη φάση των ομίλων και το 2010 στη φάση των «16». Η συνεχής παρουσία της από το 1990 και μετά στην τελική φάση αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί πλέον άγνωστη λέξη για τους Αμερικάνους.

Εύκολη πρόκριση
Καμία δυσκολία δεν συνάντησαν οι ΗΠΑ για να φθάσουν στα γήπεδα της Βραζιλίας. Πέρασαν χωρίς αγώνες από την πρώτη φάση, στην πρώτη φάση των ομίλων με ρεκόρ 4-1-1 τερμάτισαν στην πρώτη θέση πάνω από Τζαμάικα, Γουατεμάλα και Αντίγκουα και Βερμούδες και στη δεύτερη φάση των ομίλων που τους έδωσε και το εισιτήριο της πρόκρισης, τερμάτισαν επίσης στην πρώτη θέση με ρεκόρ 7-1-2, πάνω από Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό, Παναμά και Τζαμάικα.

Πείσμα, πείσμα και πείσμα…
Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν δεν έχει δώσει δείγματα σπουδαίου προπονητή, αλλά ουδείς μπορεί να του παραγνωρίσει το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει μια ομάδα που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και συνήθως το παίρνει.
Το πείσμα, η επιθυμία για διάκριση, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μέλη των ΗΠΑ σε όλα τα είδη αθλητισμού, κάνουν την εμφάνισή τους και στο ποδοσφαιρικό τους  τμήμα.
Παίκτες με ποιότητα και με παραστάσεις από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως ο Κλιντ Ντέμπσεϊ και ο Μάικλ Μπράντλεϊ μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους.
Δεν φτάνουν, όμως, αυτά… Για να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί θα πρέπει να εξαφανίσει τις αδυναμίες της και την έλλειψη εμπειρίας από μεγάλες διοργανώσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας της αποστολής που έχει ταξιδέψει στη Βραζιλίας.

Ο απρόβλεπτος Κλιντ…
Μπορεί ο Κλιντ Ντέμπσεϊ να άφησε την Ευρώπη και να συνεχίζει την καριέρα του στη χώρα του και συγκεκριμένα στους Σιάτλ Σάουντερς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχασε και το ενδιαφέρον του για το ποδόσφαιρο. Τουναντίον… Η ικανότητα να πασάρει και να εκτελεί τον καθιστούν τον πιο σημαντικό παίκτη των ΗΠΑ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.