Σκόρπισε χαμόγελα…

Η Ελλάδα νίκησε με 2-0 την Αυστρία στη φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Σάλτσμπουργκ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ.

Η Ελλάδα νίκησε με 2-0 την Αυστρία στη φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Σάλτσμπουργκ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μετέβη στην Αυστρία με αρκετές απουσίες βασικών παικτών όπως ο Σαμαράς, ο Καραγκούνης κ.α. αλλά αυτό δεν μείωσε τη σημασία της αναμέτρησης για τους Έλληνες διεθνείς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του «Ρεντ Μπουλ Αρένα» με ένα σύστημα 4-3-2-1 με τους Παπασταθόπουλο και Σιόβα στο κέντρο της άμυνας, δεξί μπακ τον Τοροσίδη, αριστερά στην άμυνα τον Χολέμπας, στο χώρο του κέντρου σε ρόλο κόφτη ο Μανιάτης, αριστερά ο Ταχτσίδης, δεξιά ο Κατσουράνης, μπροστά του στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Χριστοδουλόπουλος, αριστερά ο Κονέ και μοναδικός προωθημένος ο Κώστας Μήτρογλου.

Απ’ την άλλη, οι Αυστριακοί παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Φουχς, Ντράγκοβιτς, Πόγκατετς και Γκάριτς στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Μπάουμγκαρντ και Βάιμαν, δεξιά στην επίθεση ο Αρναούτοβιτς, αριστερά ο Αλάμπα, στην κορυφή της επιθετικής γραμμής ο Χάρνικ και πίσω του σε ρόλο δεκαριού ο Γιουνούζοβιτς.

Το γκολ η Εθνική, τις εντυπώσεις η Αυστρία

Η Ελλάδα μπήκε νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Αυστριακούς οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν στα πρώτα λεπτά κάποια αξιόλογη φάση.
Αντίθετα, η Εθνική ήταν αυτή που σημείωσε την πρώτη φάση του αγώνα με ένα σουτ του Παναγιώτη Κονέ στο πέμπτο λεπτό από τον άξονα. Η Αυστρία ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και είχε μάλιστα και δοκάρι στο 18ο λεπτό όταν ο Αλάμπα εκτέλεσε το φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη έπειτα όμως από απόκρουση του Έλληνα τερματοφύλακα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ελλάδα κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ στο 39ο λεπτό όταν ο Κατσουράνης πραγματοποίησε μία εξαιρετική μπαλιά λίγα μέτρα πίσω από τη σέντρα με αποδέκτη τον Μήτρογλου, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά τον Άλμερ και άνοιξε το σκορ και ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστική φάση για το πρώτο μέρος.

Απόλυτη υπεροχή

Στην επανάληψη, η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική καθώς η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε να επιβάλει απολύτως το ρυθμό της. Οι παίκτες του Σάντος, μετά το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο ήταν νευρικοί, κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό και να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία του Άλμερ.

Η Εθνική κατάφερε να φτάσει και σε ένα δεύτερο γκολ και πάλι με τον Κώστα Μήτρογλου στο 67ο λεπτό όταν ο Έλληνας επιθετικός πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, συνέκλεινε προς το κέντρο και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Άλμερ.

Η Ελλάδα είχε επιβάλει πλήρως το ρυθμό της ενώ είχε και δύο δοκάρια, το ένα στο 72ο λεπτό με τον Τζιόλη να κάνει το σουτ από τα δεξιά και τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Αυστριακού τερματοφύλακα ενώ το δεύτερο ήταν στο 86ο λεπτό με ένα σουτ – κεραυνό του Χολέμπας έξω από την περιοχή.

Η Ελλάδα άφησε καλές εντυπώσεις στο πρώτο από τα φιλικά που θα δώσει ενόψει των δύσκολων παιχνιδιών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μάλιστα με αρκετές απουσίες καθώς έλειπαν βασικά στελέχη της «γαλανόλευκης» όπως ο Καραγκούνης, ο Σαμαράς, ο Γκέκας κ.α.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αυστρία: Άλμερ, Γκάρικς, Ντράγκοβιτς, Πόγκατετζ, Φουχς (74′ Ζούτνερ), Βάιμαν, Μπαουμγκάρτλινγκερ (46′ Ίβανσιτς), Γιουνούζοβιτς, Αλάμπα (74΄Χούζινερ), Αρναούτοβιτς (65′ Γιάντσερ), Χάρνικ

Ελλάδα: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (62′ Μανωλάς), Τοροσίδης (77′ Βύντρα), Χολέμπας, Κατσουράνης (62′ Τζιόλης), Μανιάτης (62′ Νίνης), Ταχτσίδης, Κονέ (84′ Φορτούνης), Χριστοδουλόπουλος (84′ Σπυρόπουλος), Μήτρογλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.