1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ντέρμπι στα «χαρτιά» στο Ζάγκρεμπ

Η Κροατία δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα να κερδίσει, στο «γιουγκοσλάβικο ντέρμπι», τη Σερβία με 2-0 για τον πρώτο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014.

Η Κροατία δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα να κερδίσει, στο «γιουγκοσλάβικο ντέρμπι», τη Σερβία με 2-0 για τον πρώτο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014.

Με τη νίκη αυτή οι Κροάτες του Ιγκόρ Στίματς έφθασαν τους 13 βαθμούς σε πέντε αγώνες, καπαρώνοντας επί της ουσίας τη θέση τους στη δυάδα, τουλάχιστον, του γκρουπ. Η Σερβία έμεινε στους τέσσερις βαθμούς, με μία, μόλις, νίκη στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει.

Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες, υπό αυτή τη γεωπολιτική μορφή, με τα μέτρα ασφαλείας στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ να είναι ισχυρά και φυσικά η έδρα των Κροατών κατάμεστη από 35 χιλιάδες κόσμο.

Οι Σέρβοι απείλησαν σοβαρά μόνο στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα σε δύο περιπτώσεις, με σημαντικότερη τη διπλή ευκαιρία των Τζόρτζεβιτς και Τζούρισιτς στο 78΄ όπου και τις δύο προσπάθειες τετ-α-τετ των φιλοξενούμενων εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ Πλετίκοσα.

Μέσα σε 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο η Κροατία «καθάρισε» το παιχνίδι, χωρίς να δείξει τη δεδομένη ανωτερότητά της σε μία γενικότερα κακή και άνευρη αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε από τη δύναμη και τα σκληρά μαρκαρίσματα.

Στο 23΄ ένα αβίαστο λάθος του Κολάροφ έδωσε την ευκαιρία στον Ράκιτιτς να κλέψει την μπάλα, να δώσει στον Όλιτς κι αυτός από τα δεξιά να δώσει την τελική πάσα στον σκόρερ Μάντζουκιτς, που με κοντινή προβολή έκανε το 1-0.  Στο 37΄ ένα χτύπημα φάουλ του Σρνα από τη δεξιά πλευρά και λίγο μπρος από το κέντρο του γηπέδου βρήκε κοιμώμενη την άμυνα της ομάδας του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

Ο Όλιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με τα πλευρά σχεδόν έκανε το 2-0, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό στο παιχνίδι. Αυτό που μένει ως πικρή γεύση από το ματς είναι η τραγική εικόνα των Σέρβων, που έχουν υπάρξει και παραδοσιακή δύναμη στο χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. 

Σίλντενφελντ του ΠΑΟΚ και Φέισα του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις αποστολές Κροατίας και Σερβίας, αντίστοιχα, όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.