Πραντέλι: «Διαθέτουμε τα μέσα για να κερδίσουμε τους Ισπανούς»

«Διαθέτουμε τα μέσα για να κερδίσουμε τους Ισπανούς, μπορούμε να τα καταφέρουμε» δηλώνει ο προπονητής των «ατζούρι», Τσέζαρε Πραντέλι, λίγες ώρες πριν τον τελικό του EURO 2012 με την ιβηρική ομάδα.

«Διαθέτουμε τα μέσα για να κερδίσουμε τους Ισπανούς, μπορούμε να τα καταφέρουμε» δηλώνει ο προπονητής των «ατζούρι», Τσέζαρε Πραντέλι, λίγες ώρες πριν τον τελικό του EURO 2012 με την ιβηρική ομάδα.
 
Η συνταγή του Ιταλού τεχνικού συνοψίζεται σε δυο, κυρίως, κινήσεις: «διατήρηση της κατοχής της μπάλας και να μην επιτραπεί στους αντιπάλους να βρουν ακάλυπτα σημεία».
 
Σε όλη την Ιταλία, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, μικροί και μεγάλοι, πρόκειται να παρακολουθήσουν το ματς στις πλατείες, στις γιγαντοθόνες που έχουν τοποθετήσει οι διάφοροι δήμοι.
 
Στην Ματέρα, της Κάτω Ιταλίας, θα χρησιμοποιηθεί η ίδια γιγαντοθόνη που θα χρησιμεύσει αύριο, για την γιορτή της Παρθένου.
 
Στην Ρώμη, το μεγάλο ραντεβού μεταφέρεται από την πλατεία του λαού, όπου δόθηκε την περασμένη Πέμπτη, στον αρχαιολογικό χώρο του Τσίρκο Μάσιμο. Στήθηκε, παράλληλα, και μια τεράστια οθόνη στην γιορτή της εφημερίδας Ουνιτά, παραδοσιακό θερινό ραντεβού της ιταλικής κεντροαριστεράς.
 
Στο δε Μιλάνο, αναμένεται να κατακλύσουν την πλατεία Ντουόμο τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες φίλαθλοι, που θα γυρίσουν από την απόδραση του Σαββατοκύριακου από νωρίς το απόγευμα για να προετοιμασθούν με τον καταλληλότερο τρόπο.
 
Αύριο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι παίκτες της εθνικής ποδοσφαίρου πρόκειται να γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
 
Όλοι οι σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι κανείς, την παραμονή του EURO, δεν περίμενε μια τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση της ομάδας του Μπουφόν, του Πίρλο και του Μπαλοτέλι.
 
Το σκάνδαλο των «σικέ» στοιχημάτων που είχε κλονίσει την Ιταλία λίγο πριν το εναρκτήριο σφύριγμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, πρέπει ακόμη να ερευνηθεί σε βάθος και να αποδοθούν, δικαστικά, οι σχετικές ευθύνες.
 
Όμως, η μεγάλη δύναμη ψυχής, η σύμπνοια και αποφασιστικότητα που έδειξε η «σκουάντρα ατζούρα» συνέβαλε ήδη στο να ξανακερδίσει ο κόσμος μια κάποια εμπιστοσύνη στο κορυφαίο αυτό άθλημα, που καταενθουσίαζε ανέκαθεν δεκάδες εκατομμύρια Ιταλών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.