Επισκέφτηκαν το Άουσβιτς οι Γερμανοί

Στελέχη της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB) και παίκτες από την αποστολή της εθνικής ομάδας, η οποία θα μετάσχει στο EURO 2012, επισκέφθηκαν σήμερα το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, την οποία η Πολωνία θα συνδιοργανώσει με την Ουκρανία.

Στελέχη της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB) και παίκτες από την αποστολή της εθνικής ομάδας, η οποία θα μετάσχει στο EURO 2012, επισκέφθηκαν σήμερα το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, την οποία η Πολωνία θα συνδιοργανώσει με την Ουκρανία. Η αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος της DFB, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, κατέθεσε ένα στεφάνι στο στρατόπεδο θανάτου, ενώ παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας, Γιοακίμ Λεβ, και οι -γεννημένοι στην Πολωνία- διεθνείς Μίροσλαβ Κλόζε και Λούκας Ποντόλσκι.

Παίκτες και στελέχη της ομοσπονδίας επισκέφθηκαν το μουσείο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, στη νότια Πολωνία, και είδαν τα εκθέματά του, στα οποία περιλαμβάνονται προσωπικά αντικείμενα των φυλακισμένων και ένα κρεματόριο. Οι Ναζί σκότωσαν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τουλάχιστον 1.1 εκατομμύριο ανθρώπους, κυρίως Εβραίους, αλλά και Πολωνούς, Ρομά και Σοβιετικούς φυλακισμένους.

Η DFB επέλεξε να προβεί σε αυτή την κίνηση ως μια χειρονομία για την υποστήριξη της ανεκτικότητας και της αντίθεσης στο ρατσιστικό μίσος. «Ξέρουμε την ευθύνη που έχουμε, αντιπροσωπεύοντας τη Γερμανία, όταν ταξιδέψουμε σε Πολωνία και Ουκρανία» είχε δηλώσει για την επίσκεψη ο τιμ μάνατζερ της εθνικής Γερμανίας, Όλιβερ Μπίρχοφ. Η επίσκεψη έλαβε χώρα σε ήρεμη ατμόσφαιρα, ενώ, όπως μετέδωσε το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων, τμήματα του μουσείου είχαν κλείσει πριν από την επίσκεψη της γερμανικής αντιπροσωπείας. Στελέχη του μουσείου δήλωσαν ότι οι επισκέψεις ομάδων θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των ποδοσφαιρόφιλων, γι’ αυτό θα γίνουν ιδιωτικά, προκειμένου οι παίκτες να μπορέσουν να μάθουν με ησυχία την ιστορία του στρατοπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποστολές της Αγγλίας, της Ιταλίας και της Ολλανδίας, οι οποίες θα μείνουν στην Κρακοβία στη διάρκεια του EURO 2012, σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Άουσβιτς, το οποίο απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από την πόλη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.