Η ιδιαίτερη Τιφλίδα και το… καμάρι της! (video)

Ποια είναι η πόλη που φιλοξενεί σήμερα (18/8) τον ΠΑΟΚ και ποιο το μεγαλοπρεπές Ντινάμο Αρίνα.

Ποια είναι η πόλη που φιλοξενεί σήμερα (18/8) τον ΠΑΟΚ και ποιο το μεγαλοπρεπές Ντινάμο Αρίνα.

Την πρωτεύουσα της Γεωργίας, την γεμάτη ιδιαιτερότητες και αντιθέσεις Τιφλίδα, είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται για ευρωπαϊκό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1999-00, όταν αντιμετώπισε τη Λοκομοτίβ, πετυχαίνοντας τότε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη, με σκορ 0-7, που έχει πετύχει ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Άρα, έχει καλές αναμνήσεις από τον τόπο που βρίσκεται σήμερα. 

Τώρα, βεβαίως, βρίσκει μια πολύ διαφορετική Τιφλίδα από τότε. Μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, αφού είναι ολοφάνερο ότι βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και… δυτικοποίησης. 

Στην παλιά πόλη συναντά κανείς συνοικίες που παραπέμπουν σε… φαβέλες, μικρά παζάρια καταμεσής στους δρόμους, μαγαζάκια τουριστικά και στενά σοκάκια. Για κάποιον μπορεί η εικόνα να είναι ρομαντική, για άλλον παρακμιακή.

Από την άλλη, όμως, ειδικά στους μεγάλους κεντρικούς δρόμους υπάρχει η εικόνα μιας έντονης αναπτυξιακής δραστηριότητας. Μεγάλα κτίρια υπό κατασκευή, μια ολοκαίνουργια και σύγχρονη πεζογέφυρα πάνω από τον ποταμό Κούρα, ο οποίος κόβει την πόλη στα δύο, αλλά και καινούργια ψηλά γυάλινα οικοδομήματα με σύγχρονη αρχιτεκτονική χτισμένα. Κι όλα αυτά υπό το βλέμμα του τεράστιου αγάλματος της «Μητέρας Γεωργίας», που φέρει στο ένα χέρι ξίφος, για να διώχνει τους εχθρούς, και στο άλλο κούπα, για να κερνάει το φημισμένο γεωργιανό κρασί τους φίλους. 

Η Τιφλίδα έχει κι άλλα για να καμαρώνει, όμως, το Boris Paichadze Dinamo Arena είναι πραγματικό στολίδι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 55.000 θεατές. Σε αυτό αγωνίζεται και η Εθνική ομάδα της χώρας, ενώ γίνονται κι άλλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες. Είναι χτισμένο το 1976, την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης, δηλαδή, αλλά πρόσφατα ανακαινίστηκε.

Το όνομά του, Boris Paichadze, το πήρε από τον σπουδαιότερο Γεωργιανό ποδοσφαιριστή του 20ού αιώνα. Το 2015 έγινε στο γήπεδο αυτό ο αγώνας για ευρωπαϊκό σούπερ καπ ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη, ενώ στο γήπεδο αυτό τελείωσε την καριέρα του ως διαιτητής ο νυν πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, σε φιλικό αγώνα προς τιμήν του Κάχα Καλάτζε μεταξύ μιας μεικτής ομάδας από Γεωργιανούς παίκτες και τη Μίλαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.