Πατελάινεν: «Αν παίξει ως Ελλάδα θα χάσουμε» (video)

Aποστολή, Eλσίνκι: Αποστόλης Λάμπος
Ένας υπέρ του δέοντος μετριόφρων Μίξου Πατελάινεν έχρισε ακλόνητο φαβορί την Ελλάδα, τονίζοντας ότι θα την αντιμετωπίσουν με σεβασμό και με συμπαγή άμυνα.

Aποστολή, Eλσίνκι: Αποστόλης Λάμπος

Ένας υπέρ του δέοντος μετριόφρων Μίξου Πατελάινεν έχρισε ακλόνητο φαβορί την Ελλάδα, τονίζοντας ότι θα την αντιμετωπίσουν με σεβασμό και με συμπαγή άμυνα.


Ο τεχνικός των Φινλανδών έδειξε απεριόριστο σεβασμό στην Εθνική ομάδα αποδίδοντας της  πομπώδεις χαρακτηρισμούς όπως «φανταστική» ομάδα, «παγκόσμιας» κλάσης δύναμη, «μεγάλη δύναμη» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και κορυφαία ομάδα του ομίλου τουλάχιστον στα χαρτιά.


Εξήγησε πως η ήττα από την Ρουμανία ήρθε ενώ η Ελλάδα ήταν κυρίαρχη στο παιχνίδι, διότι οι Ρουμάνοι ακολούθησαν μια πολύ αμυντική τακτική, τελείως διαφορετική από την τακτική που είχαν οι ομάδες που αντιμετώπισε η Ελλάδα στο Μουντιάλ. Και ασφαλώς είπε πως θα ακολουθήσει την ίδια τακτική, τονίζοντας βέβαια πως η ομάδα του βελτιώνεται συνεχώς έχοντας μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα αλλά αδυναμίες στην άμυνα.


Διαφορετικά ματς του Μουντιάλ με αυτό κόντρα στην Ρουμανία


«Το πρώτο ματς με την Ρουμανία ήταν διαφορετικό για την Ελλάδα, σε σχέση με αυτά του Μουντιάλ. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ελλάδα είχε να αντιμετωπίσει δύσκολους αντιπάλους. Και η Ρουμανία ήταν δύσκολη, όμως η τακτική της να κλειστεί πίσω προκειμένου να μην δεχθεί γκολ, ήταν διαφορετική σε σχέση με αυτή των ομάδων στην Βραζιλία. Η Ελλάδα κυριάρχησε αλλά έχασε.


Παγκόσμιας κλάσης ομάδα η Ελλάδα


«Η ελληνική ομάδα έρχεται εδώ για να πιέσει, να μας κλείσει, να επιτεθεί και να πάρει τη νίκη. Η Ελλάδα έχει μία φανταστική ομάδα, με παίκτες παγκοσμίας κλάσης και εξαιρετικής τεχνικής. Αν παίξει ως Ελλάδα θα νικήσει, αμφιβάλλετε; Ο Ρανιέρι είναι πολύ έμπειρος, δεν έκανε καλό ξεκίνημα, αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς αυτό το παιχνίδι. Εμείς βελτιωνόμαστε, αλλά η Ελλάδα θα έχει τον πρώτο λόγο. Ελπίζω να έχουμε και εμείς κάποια καλά σημεία, αλλά η Ελλάδα είναι το φαβορί», τόνισε σχετικά.»


Έχουμε επιθετικό οίστρο αλλά χρειάζεται και άμυνα


«Τα παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Βάζουν γκολ ακόμη και στις προπονήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σκοράρουν και αύριο. Κάτι που είναι σημαντικό. Έχουν αυτοπεποίθηση, το οποίο είναι σημαντικό γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ποιοτικό αντίπαλο. Το πνεύμα μας είναι σε υψηλό επίπεδο».


«Είναι σε καλή κατάσταση. Συμφωνώ οτι είναι η καλύτερη περίοδος επί των δικών μου ημερών στην τεχνική ηγεσία και αυτό σημαίνει οτι έχω να αντιμετωπίσω ένα πολύ θετικό πρόβλημα. Δεν γίνεται να τους διαλέξω όλους. Πρέπει να αμυνθούμε κιόλας. Διότι η Ελλάδα έχει φανταστικούς επιθετικούς, γρήγορους που σκοράρουν. Δυστυχώς κάποιους πρέπει να τους αφήσουμε έξω».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.