Στα τοπικά η αρχαιότερη ομάδα του κόσμου

Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Νοτς Κάουντι, γράφτηκε το Σάββατο, για την αρχαιότερη επαγγελματική ομάδα στον πλανήτη. Η τραγική ειρωνεία με τη συμπολίτισσα Νότιγχαμ.

Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Νοτς Κάουντι, γράφτηκε το Σάββατο, για την αρχαιότερη επαγγελματική ομάδα στον πλανήτη. Η τραγική ειρωνεία με τη συμπολίτισσα Νότιγχαμ. 

Η Νοτς Κάουντι ηττήθηκε το Σάββατο με 3-1 από τη Σουίντον στην τελευταία αγωνιστική της League 2, τέταρτης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου και τελευταίας με επαγγελματικές ομάδες, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στη National League, την πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία που συναντάμε κατεβαίνοντας την “πυραμίδα”. 

Με αυτόν τον τρόπο, η Νοτς Κάουντι έχασε τον τίτλο της παλαιότερης ομάδας που συνέχιζε να αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες (για 131 χρόνια), αφού έχει ημερομηνία ίδρυσης την 28η Νοεμβρίου 1862 και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της πρώτης αγγλικής λίγκας ποδοσφαίρου, πίσω στο 1888.

Η απίστευτη ειρωνεία, είναι πως πλέον μετά τον υποβιβασμό για τις “καρακάξες”, η αρχαιότερη ομάδα που θα βρίσκεται από τη νέα σεζόν στις επαγγελματικές κατηγορίες, θα είναι η συμπολίτισσα Νότιγχαμ Φόρεστ, με έτος ίδρυσης το 1865!

Αξίζει να σημειωθεί, πως το 1903 μετά από πρωτοβουλία του Άγγλου παίκτης της Γιουβέντους, Τζον Σάβατζ, η Νοτς Κάουντι έστειλε μία από τις ασπρόμαυρες εμφανίσεις στο Τορίνο, με αποτέλεσμα το “μπιανκονέρο” να καθιερωθεί ως το χρώμα της “γηραιάς Κυρίας”!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.